Vind je zin

Ik kan het niet. Ik kan het doodeenvoudig niet, nakkes,nada. Ik kan geen afscheid nemen van mijn digitaalkundig alter ego Lettersmid. Ik heb het geprobeerd, haar te smoren in mijn hoofd, te verdoven met kleine stukjes content op een ander platform maar het voelt gewoon niet koosjer, niet vertrouwd, niet okรฉ. Het is niet ik en ik ben het niet.
Maar wie ben ik dan wel? Het zou me niet moeten uitmaken, woorden zijn niet altijd bedoeld om te delen of om op te schrijven maar wanneer ik daar de noodzaak toe voel en het niet lukt of vastloopt, groeit de wanhoop en de paniek tot vรฉr boven mijn kruin. En toch bรฉn ik het schrijven niet. Soms kรกn ik het een beetje. Dat is het verschil tussen iets doen en iets zijn en dat verschil is soms slechts een honderdste van een millimeter.
Hoe het verder moet weet ik ook niet maar een ding weet ik wel. Op het moment dat ik eindelijk, na een wekenlang durende periode van woordendroogte de knoop heb doorgehakt om niet meer te willen schrijven in dit digitale kamertje, is mijn brein natuurlijk weer van koers veranderd en dat heeft zo zijn gevolgen.
Vind je zin, jawel, dat deed ik. Mijn schrijversziel produceert de ene zin na de andere. Het is een kakefonie van handgeschreven zinnetjes in mijn hoofd en nee, dat is niet gevaarlijk. Zo ben ik ook. Hoe ironisch kan het zijn. Niet te kort en veel teveel. Mijn brein is niet van zin om het woord stoppen op te slaan tenzij ik het de volgende keer gewoon niet uitspreek en op lege gedachten rond blijf dobberen, oeverloos.
Ik herstart. Opdat ik over afzienbare tijd weer volop kan mekkeren en mauwen over opgedroogde letterlust en ingekakte woordenbrij. Kortom: ik schrijf het allemaal weer op, hier.
Op dus naar mijn volgende writersblock. Ik kan niet wachten. Zo is mijn schrijversbestaan blijkbaar bedoeld. Het geeft niet; in stilte gedij ik -geloof ik- het best.

22 gedachten over “Vind je zin

 1. Goh geweldig dat je er weer bent. We hebben allemaal een strijd die we moeten tacklen. Maakt dat niet alles gewoon interessanter. Je eigen uitdaging recht in de ogen blijven kijken en er voor gaan dan maar. Je bent welkom!!

  1. Dank je wel, Leegschrift. Ik struikel gewoon lekker verder. Omdat ik dat gewoon goed kan ๐Ÿ˜‰

   1. Ik geloof dat iedereen staat te juichen dat je er weer bent. Ik kon het me ook niet voorstellen. Maar toch…soms gaat het niet en dan moet je dat ook accepteren. Of voor langere, of kortere tijd. Neem de tijd om te schrijven. Slaap lekker x

 2. Fijn dat je er weer bent. Zo herkenbaar, zo’n periode… niks forceren, gewoon laten gebeuren… ๐Ÿ™‚

 3. Gelijk de zee, op en af. Maar ze is er altijd.
  Ik lees je hoe dan ook en ik begrijp je. Na bijna 7 weken blogstilte i.v.m vakantie ( niet erg heb ik gemerkt) nog geen idee hoe de zaken weer op te pakken.

 4. Haha hoe herkenbaar. Overigens vind ik jou heerlijk om te lezen. Ik reageer niet vaak, struin door, maar weet dit wel! Brij on!

Reacties zijn gesloten.