Kijkwijzer

Het rommelt en rammelt wat, buiten. De eerste spetters regen tokkelen zachtjes op het dak van het overkapt terras. Een van de zaligheden van zoโ€™n terras is, dat ik gewoon kan blijven zitten op de buitenbank, paniekerig afbreken van mijn verblijf is niet nodig.

Verderop zie ik een groepje donkergroen gebladerde populieren gezamenlijk yoga beoefenen. Rustig buigen zij soepel naar links, op het ritme van de zachte noordwester. Even later veren ze zachtjes weer terug, onder begeleiding van hun ruisende kleding. De soepele bewegingen en energie van het groepje lijkt afgestemd op de wind; volgende week zou de oefening zomaar gericht kunnen zijn op het stretchen van de rechterflank.

De vogels in mijn tuin voeren intussen druk overleg. Kraaien, eksters en kauwen zijn in spoedzitting bijeen. Gauw naar het nest voor de bui losbarst? Of toch nog even dat laatste restje voedsel in het gras oppeuzelen? In verschillende vogeltalen wordt geschreeuwd en geantwoord.

De mierenfamilie, die een uurtje geleden nog in rijen opgesteld hard aan het werk was op het geklinkerde paadje richting achtertuin, heeft de werkzaamheden gestaakt en de aftocht geblazen. Als bewijs van hun aanwezigheid lieten zij minuscule gaatjes achter in het zand, tussen de klinkertjes.

Zelfs de bijen, die zonet nog volop in de uitbundig bloeiende kamperfoelie zoemden, zijn gevlogen. Grauwe lucht met zwarte strepen trekt over, gejaagd door de noordwester. Het gerommel en geratel voorspelt gedoe. Weerlicht blijft echter uit.

In afwachting van wat gaat komen, nestel ik me nog wat dieper in de buitenbank, geflankeerd door mijn twee harige dochters en nip genietend van mijn paardenbloementhee.

5 gedachten over “Kijkwijzer

  1. Fijnbedraad is op dit sfeervolle schrijven zeer van toepassing. Populieren die aan yoga doen, wat een vondst. Ik merk bij dergelijk schrijven hoe ik je gemist heb. Zo blij dat de ‘fijne draad’ weer is opgepakt.

    1. Ik ben zรณ blij dat je dat zegt. Dank je wel. Ik twijfel namelijk al een tijdje of ik hier nou wel mee moet doorgaan. Je hebt me nu net dat ene zetje gegeven in de goede richting. Fijn, dit weer ๐Ÿ™‚

  2. Genoten van je tuintoneel. Mooie manier van beschouwen heb je toch. En ga er vooral mee door. <3 Ik geniet ervan.

  3. Lief mens vanwaar die twijfel. Al ligt heel Nederland dan niet aan je voeten je doet veel lezers een genoegen. Accepteer dat niet iedereen reageert. Heb plezier aan schrijven, je kunt het dat heb je onderhand wel bewezen.

Reacties zijn gesloten.