Aandenkertje

Een online workshop waarin je méér vindt dan een woord alleen.  

Aandénkertje: onthouden waar je neus van gaat glimmen

Waarde

Onder elke omstandigheid helder hebben wat belangrijk is voor jou

Aandacht

Weg met het gedoe en het oppervlakkige geneuzel Waar ga jij je kostbare tijd en aandacht op richten?

Fundamentaal kiezen

Kwalitatief betere keuzes maken voor jezelf, zonder schuldgevoel naar anderen en los van de "hoe-hoortjes".

Hartstochtelijk aanklooien

Proeven, proberen, experimenteren om spelenderwijs te ontdekken waar je heen wilt om meer plezier en creativiteit in je leven te ervaren.

Hoera, ik ben er!

Grote omschrijvingen, hierboven. Wat een gedoe zeg, daar heb je toch helemaal geen tijd voor.

Je hebt een druk leven. Zorgt graag voor anderen, met liefde. Je holt en vliegt en soms vergeet je dat je er zelf ook nog bent.

Ja hallo lief leven, je wil heus wel leuke dingen doen. Iets waar je ook nog wat van opsteekt ook, want je bent nieuwsgierig geboren en je leert graag. 

Maar ja, die tijd hè. En bovendien: je gaat toch niet zomaar tijd en moeite aan jezelf besteden? Dat kan toch niet?  

Gun jezelf een souvenirtje!

Een aandénkertje

Als daily reminder, als button dat jij er bent (hoera!) en dat je dus elke dag mag kiezen voor dingen waar je blij van wordt. (En dat je mag stoppen met dingen doen waar je neus niet van gaat krullen).

YESSSS dat wil ik wel!

Een Aandenkertje laat je gemakkelijker sturen naar de dingen die je WEL wilt. Daardoor blijf je niet meer hangen bij wat je niet wilt. Sturen op de "YESSS" voelt fijner en het levert je bakken energie op.

Experimentatie

Een aandénkertje nodigt je uit om te proberen, te prutsen, aan te klooien. Tot bewegen. Het kan een woord zijn dat iets bij je oproept. Een verlangen of een wens dat je wilt onderzoeken. Meer creativiteit ervaren, bijvoorbeeld.

Langs de lijn

Elke vraag of kwestie die zich aandient, kun je langs de lat van je aandénkertje leggen. Dat maakt dat je inzicht krijgt op dingen die je graag doet en op dingen die je niet fijn vindt. Kun je meteen mooi mee stoppen.

Wat kun of weet je hierna?

Na de workshop werden de volgende bijwerkingen gemeld: 

Kiezen als een pro

Een Aandenkertje moedigt je aan om kwalitatief de juiste keuze te maken voor jezelf. Zonder gedoe wat anderen daarvan vinden. Je kunt elke vraag of kwestie langs de lat van je aandenkertje leggen want je krijgt altijd antwoord van binnenuit.

Inspiratie

Je gaat op een andere manier onderzoeken wat je wél wilt. Vanuit jezelf en niet van buitenaf. Dat levert je buitengewoon veel schrijfmateriaal op, dat je kunt inzetten voor je blog of je socials.

Oh dáár was ik!

In de workshop ontdek je dingen over jezelf die je nog niet wist. Daardoor ga je jezelf meer betrekken in de keuzes die je maakt. Want hee hallo, jij bent er ook nog!

Er varen = kunst

Wanneer je stuurt in de richting waar je neus van gaat glimmen, doe je meer fijne ervaringen en herinneringen op. Je gaat licht en luchtig leven in plaats van blijven chagrijnen over dingen die je niet leuk vindt. Een aandenkertje geeft je handvatten om schatten te vinden in het hier-en-nu

Moet je kunnen schrijven?

Welnee. Je kunt meedoen zonder schrijver te hoeven zijn. Er is geen taalkundig gedoe: grammatica, stijl en het Groene Boekje doen niet mee. In deze workshop gaat het erom dat je intuïtie bovenkomt zodat je in contact komt met je eigen woorden:  of ze nou vanuit je oren komen of vanuit je tenen. Je mag schrijven met pen en papier en het mag ook met je toetsenbord. In deze workshop ga je op een creatieve manier terugzien en vooruitblikken, zonder actief in de emotie van de gebeurtenis te duiken. Ik ben geen psycholoog noch therapeut: trauma, rouw en verlies vallen buiten de scope van deze workshop. 

VIP

Deze workshop geef ik 1-op-1, dus ik ben er helemaal voor jou alleen! De zomerprijs voor dit VIP-arrangement is € 95,- (Vrij van BTW). We plannen de workshop op een tijd en datum die je uitkomt.

Wil je de workshop samen doen met je vriendin, je buurvrouw, je tante, of je collega? Een aanrader wanneer je meer met elkaar wilt ontdekken en verbinden. Bovendien krijg je duokorting: samen betaal je € 150,-

Lokatie: Online, via Zoom. Dat betekent thuis ontspannen zin vinden met je huisdier én je kamerplant,  zonder filegedoe, parkeerstress of OV-vertragingen. 

 

Eerdere ervaringen:

In juni volgde ik de workshop bij Odette. Mijn doel was om inspiratie op te doen voor nieuwe onderwerpen voor mijn nieuwsbrieven. En ik kan zeggen: die kwam er. Odette is van taal en toch had ze enkele oefeningen waarbij ik mocht tekenen. I love that! Ik maakte een tekening over flow en toen kwam mijn zolder boven water. Mijn fijne teken plek. Op de tweede tekening kwamen mijn hart en ik tevoorschijn, waarbij ik nieuwsgierig om mijn hart loop om te ontdekken hoe dat er eigenlijk uitziet, vanbinnen. Ik wil altijd graag weten hoe alles werkt, in verbinding staat en stroomt. Door die herkenning zag ik mijn ‘ja”-woorden ontstaan: toegankelijkheid en energie. Dit zijn thema’s die ik laat zien in mijn interesse in de ander en in het helpen/uitleggen van het zakelijk tekenen. Dat geeft mij voldoening en die energie zie ik terug in mijn manier van werken en de sterretjes in mijn ogen, volgens bekenden. Samenbrengen van het werk van mensen en het zakelijk tekenen, daar heb ik zin in en daar word ik blij van. Dat kwam tijdens de workshop heel duidelijk naar voren. De workshop en Odette raad ik je daarom van harte aan.

Wat ik mooi aan deze workshop vind is dat je heel speels en vrolijk dingen over jezelf leert die normaal gesproken wat liggen te verstoffen. Onder een laagje ‘gedraag je’, ‘neem geen risico’s’ en ‘je moet wel productief zijn’. Het is zo de moeite van het afstoffen waard. Een cadeautje om een ochtend quality-time met jezelf door te brengen.

Ik had altijd de overtuiging dat creativiteit niet in mij zit. Ik verbaasde me erover hoe snel ik er contact mee kon maken toen ik er de tijd voor nam en de uitkomst van hoe het eruit zou moeten zien, los kon laten. JA, ik ben ermee ‘aan de slag’ en leg thema’s langs de lijn van het woord. Mijn gemoed kan soms serieus zijn en mijn JA-woord helpt dan om er op een andere manier naar te kijken, waardoor ik meer ruimte in mezelf creëer. Ik ben heel benieuwd wat er dit jaar op mijn pad gaat komen.

Het was intrigerend, inspirerend, confronterend en wat je nog allemaal wil. In een mum van tijd tot de bodem van de zee. Diepzeeduiken, ervaring niet vereist. Sowieso vind je een schat en haal je die boven. Om te koesteren, de rest van het jaar 2024. Met PLEZIER, mijn JA-woord.

Het was zo fijn om alleen al mezelf de tijd te gunnen om naar binnen te kijken. Even niet hollen maar stilstaan bij wie ik ben en wat ik zelf wil. Het is zo makkelijk om in de waan van de dag door te schieten, te doen wat iedereen van je verlangt/ verwacht en daarbij ook nog oog houden op de wensen van een ander. Verleidelijk ook, aangezien ik me dan minder verantwoordelijk hoef te voelen voor de keuzes die ik maak en welke effecten dat op mij heeft. Hierdoor ben ik regelmatig minder lief voor mijzelf dan dat ik zou moeten zijn. Als ik mezelf als tweederangs burger behandel, waarom zou de rest van de wereld dat dan niet doen? Mijn woord is "Doeslief" Ik ben er nog niet uit of dat ook het meest ideale woord is voor dit jaar. In elk geval is het helpend om met het woord te spelen, het in te vullen en te reflecteren of ik keuzes maak die ook lief voor MIJ zijn. Het geeft een bepaalde speelsheid in mijn zelfreflectie en een bewustwording dat ik andere keuzes kan en mag maken, lekker lachen om mijzelf. De workshop siddert lekker door: het is een mooi begin van bewust genieten van de dagelijkse dingen.