EB-Fotografie Odette Wolff fotoshoot wandeling 15-12-2023 08

Bedrijfsbrief

Amsterdam, 11 maart 2024

Lieve Odette,

Van harte gefeliciteerd met je 54e verjaardag.
In het afgelopen jaar heb ik met bewondering gekeken naar de manier waarop jij je door dit jaar wist heen te bewegen. Soms ging dat gemakkelijk, zoals een zeewiertje. Op andere momenten had je wind tegen en last van de onderstroom, die je buiten jezelf voerde. 

Regelmatig vroeg ik me af of het niet te heftig werd, dat robbertje boksen. Vooral met jezelf. Steeds weer leek je je balans, je evenwicht en je kracht te hervinden. Waarbij je je – en die was nieuw – liet bijstaan door een fysiotherapeut, een kleine IJslander en een piepkleine pony met X-beentjes, die je in het staartje van 2023  wakker schudde. Je ging regelmatig naar de masseur en je hebt jezelf regelmatig naar de sauna gesleept.
Hoera voor jou! 

Je groeit steeds verder en laatst heb je me steil achterover laten slaan, toen je weigerde te blijven zitten in een oude pijn en je durfde uit te spreken. Oké, het ging niet soepel en vlekkeloos maar dat hoeft ook niet. Zaken uit het hart en oude pijn mag je stotterend boven brengen. Vooral als die hartenpijn zo diept verstopt heeft gezeten.

Wat zich niet makkelijk in woorden laat vangen, wil meestal ook niet vloeiend naar buiten. Dat geeft niet. Het begin is er, je weet nu hoe het werkt. Blijf oefenen lief mens!

De komende tijd mag je nog meer afbakenen, grenzen stellen en duidelijkheid scheppen. De richting uitzetten. En lieve vrouw, dit keer hoef je met niemand meer rekening te houden. Behalve met de allerliefste vent van jou, die je stukjes weliswaar niet leest maar die op zijn manier ontzettend erg trots is op wat je doet en wat je hebt neergezet. 

Langs deze weg wil ik je nog iets meegeven. Ik ben supertrots op je dat je de moed hebt gevonden om een eind te maken aan een loopbaan die nooit een carrière is geweest. Het was een stuk van jouw levenspad. 

Een carrière is iets zakelijks en dat lief mens, is jouw loopbaan in het ziekenhuis nooit geweest. Je hebt er je hele ziel en zaligheid in gestopt en weinig terug gekregen. Nee ik weet het, voor jou hoeft dat niet, maar iemand moet het zeggen en dus zeg ik het.

Die 18 jaar zijn vooral voor het ziekenhuis heel comfortabel geweest. Dat blijkt want waar je ook vertrok kwam er altijd een vacature uit rollen voor óf meer personen óf meer uren. Dat zegt iets over jouw kwaliteit, lief mens.

Nu ben jij aan de beurt. Samen met mij. Ik ben jouw bedrijf Fijnbedraad en ik ben supertrots op jou en blij dat ik jouw bedrijf mag zijn en niet van iemand anders. 

Ik heb ongelooflijk veel zin om samen met jou een nieuwe koers uit te zetten, waarbij we samen sturen. En mocht je dat spannend vinden: onthoud dan, dat het bloed van je EigenWijze grootmoeder met dat Rijnpatent ook door jouw aderen stuwt.

Zélf sturen. Met hier en daar een buitenbocht, waar het goud ligt.

Je gaat mij (en jou) binnenkort een groot cadeau geven en daarvoor wil ik je bedanken. Na wat wikken en wegen heb je besloten om een ondernemerscoach te benaderen die ons gaat helpen groeien. Je hebt geen idee hoe fijn ik dat vind.

Hiermee erken je mijn bestaan en je bevestigt tegelijk dat ik geen ‘bedrijfje” hoef te zijn. Dat je het mij gunt om groot te worden. En ik op mijn beurt gun het jou ook, met je popcornbrein vol toverballen en magie.

Samen grootsch worden. Met hulp van iemand die ons popcornbrein snapt en die ons helpt om onze toverballenplannen om te zetten naar concrete stappen. Zodat onze ideeen geen zeepbellen worden. 

We gaan doen, jij en ik. Op 1 april, kikker in je bil!
Ik heb er zo’n zin in!

Supertof, jouw idee om “Schrijf jezelf” te laten groeien in een monologisch vervolg. Zodat mensen zichzelf nog meer kunnen bekrachtigen. 

De wereld heeft meer krachtige mensen nodig die net als jij durven staan voor wie ze zijn. Mensen die hun moed aan het zoeken zijn, omdat ze denken het kwijt te zijn. Prachtige wezens die hun lefspier willen trainen om te ontdekken dat er helemaal niks mis is met wie ze zijn en hoe ze in het leven staan. Die net als jij uit het vierkante malletje mogen stappen omdat hun eigen vorm al goed genoeg is.

Dank je wel dat je dit avontuur met mij bent begonnen en dat je volmondig met me wilt verdergaan.
Ik houd van jou en je eigenheid en ik zou van en bij niemand anders willen zijn, dan bij jou.

Liefs,

Je bedrijf Fijnbedraad
KvK 84845953
Amsterdam

Deze post delen?

Andere blogs

Wie kan zeilen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

Lees verder »

Bedrijfsbrief

Amsterdam, 11 maart 2024 Lieve Odette, Van harte gefeliciteerd met je 54e verjaardag.In het afgelopen jaar heb ik met bewondering gekeken naar de manier waarop

Lees verder »

De intenne

HSp is als leven zonder filter? Welnee. Je kunt ‘m voor je laten werken; dan wordt het een intenne.

Lees verder »

Elf 🎼

Lieve mam, Ik kan me voorstellen hoe je naar het getal kijkt. Vol ongeloof.Elf. Terwijl je nog eens kijkt, verandert je gezicht met één van

Lees verder »

Draak

“Ja nee, nou, een beetje niksen,” antwoord ik op de vraag wat ik ga doen, nu ik niet meer in het ziekenhuis werk. Ik zit

Lees verder »