Vind je zin!

Bloggen vanuit je hart

Jij…

hebt een heel eigen manier van doen, die heel natuurlijk is. Je houdt van verhalen. Het liefst persoonlijke, want je houdt niet van oppervlakkigheid. Je schrijft graag over wat je beweegt. En dat is veel. Je denkt erover om een blog te maken, zodat je erover kunt delen want je helpt anderen graag. Misschien doe je dat al met jouw eigen-wijsheid. Wanneer je over de zichtbaarheid van je schrijfwerk gaat nadenken, krijg je de kriebels. Je werk moet immers mooi zijn, het moet een doel hebben en het moet ook kloppen met wie je bent. En uiteraard moet het passen voor de buitenwereld.

Met zulke ‘functie-eisen’ wordt het al gauw te groot en te spannend en komen de virussen “niet goed genoeg” en “wie zit er nu op mijn verhaal te wachten” boven tafel. Wanneer zij de overhand nemen, komt er weinig van schrijven, laat staan van delen op de socials of een eigen blog maken. 

Lief mens, dat kan anders!

Wil jij bloggen en….

 • weet je niet waar je moet beginnen?
 • vergelijk je je al gauw met andere schrijvers/bloggers?
 • vind je het spannend om iets persoonlijks te delen omdat je bang bent dat je tevéél van jezelf prijsgeeft?
 • vraag je je af of er iemand op jouw verhaal zit te wachten? 
 • ben je bang om taalfouten te maken? 

Vind je zin! (en breng ‘m naar buiten) 

Met “Vind je zin” kun jij gebruik maken van mijn schrijverservaring, mijn gevoel voor taal en van mijn voorkeur om de dingen net even anders te doen. Samen met mijn superkrachten fantasie en verbeelding en zónder het Groene boekje, grammaticaregels en spellinggedoe blog ik al sinds 2007. Voortgekomen uit reflectieverslagen die ik schreef tijdens de opleiding tot doktersassistente, wat uitmondde tot columns. Meer nog: het waren pure belevenissen uit een Amsterdamse gynaecologenpraktijk. 

Sinds 2009 ben ik websites gaan maken. Daarbij gooi ik mijn stukkies het virtuele raam uit via Twitter, Facebook en Linkedin. 

Op een intuïtieve en creatieve manier zet ik je aan het schrijven over thema’s en onderwerpen, waar je nu misschien nog een beetje omheen schrijft. Omdat het kwetsbaar voelt om erover te schrijven. Of doordat jouw thema lastig te verwoorden is, misschien omdat je de juiste woorden nog niet kon vinden. Zo’n thema kan je levensverhaal zijn, het kunnen ook verhalen zijn vanuit je werk, je onderneming of je hobby. Deze onderwerpen zetten we in als tool voor verwondering en verwoording. Je duikt nergens in: ik nodig je uit om met een andere bril naar het begrip schrijven te kijken.

Wanneer je blogt vanuit je kern, maak je ruimte voor jouw verhaal. Zo krijgt het een nieuw perspectief waardoor je jouw boodschap op eigen-wijze kunt neerzetten. 

Geen schrijfcoach: BRILjant zinvinder 

Mijn bril kleurt de wereld. Dat betekent dat ik anders naar tekst kijk. Het Groene boekje ligt hier ergens onder een kast gefrommeld. Wanneer je in flow schrijft, zijn spelling en grammatica niet belangrijk. Voor het ware verhaal is persoonlijkheid veel belangrijker. Het woont in jouw eigenheid.

Met flowschrijven komen juist die woorden naar boven die jouw eigenheid benadrukken. Die laten zien wie jij bent en tonen hoe jij over bepaalde kwesties denkt. En zo ontstaat een nieuw verhaal. Het jouwe.

Ik help jou graag om die eigenheid te vinden. Dat doe ik onder meer, door af te stemmen op jou.  Om ruimte te geven aan het perspectief, maak ik gebruik van voorwerpen. Wanneer jij in contact komt met je eigen woorden, ontstaat je ware verhaal dat klopt, doordat je dicht bij zichzelf kunt blijven.

Wat vonden anderen van schrijven met mij?

Wat het je oplevert?

 • (Z)Inspiratie: je leert om vanuit thema’s die er toe doen voor jou, in rap tempo een schrijfonderwerp te vinden, zodat je schrijfwerk er staat vóór je hoofd het overneemt;
 • Zichtbaarheid: via je schrijf- of blogwerk leert de buitenwereld jou kennen;
 • Vindbaar: ben je ondernemer? Dan worden jouw diensten of producten sneller gevonden;
 • Inzicht en ontwikkeling van je schrijfstijl 
 • Zelfvertrouwen: je werk is méér dan goed genoeg
 • Plezier: je gaat je hoge lat verlagen, waardoor je weer onbevangen van je schrijfproces gaat genieten. Zo krijgt ook ‘oud werk’ dat nog op de plank ligt, een nieuwe kans om publiek te halen. 
 • Creativiteit: onze schrijfsessies werken een tijdje door, zodat het bij jou blijft stromen. 

Praktisch

Vind je zin 1-op-1 via Zoom (550,-)

 1. vier keer 1,5 uur schrijftegoed: drie maanden geldig na aanschaf;
 2. Tien persoonlijk op je afgestemde schrijfopdrachten;
 3. Via de knop op de website vul je je gegevens in. Vergeet niet te vermelden over welk onderwerp of thema je wilt schrijven. 
 4. Je ontvangt een bevestiging plus factuur. Betaling in twee gelijke termijnen is mogelijk. 
 5. Na betaling ontvang je een e-mail met bevestiging plus een link waarmee je een Zoom-call inplant voor de eerste schrijfdate. De mail bevat ook de eerste schrijfopdracht, die je 48 uur vóór onze eerste date aan me instuurt. Belangrijk: zonder dat huiswerk kan jouw Zoomcall niet doorgaan.  
 6. Tijdens de vier Zoomcalls van 1,5 uur ben ik jouw persoonlijke schrijfcheerleader: ik slinger je schrijfmoed aan, verander je kijk op taal en ik geef je feedback op je schrijfwerk. Zo maak jij een frisse (door)start met je blog!