Wat als …..

  • je pure magie in je leven zou kunnen integreren?  
  • die inspiratie geeft om creativiteit uit je kern naar buiten te brengen? 
  • zodat je elke dag iets moois kunt creëren?

Wist je dat….

…wanneer je je aandacht gaat richten op de wereld om je heen, dat je automatisch meer magie vindt in de alledaagse, doodgewone dingen?

…door anders te kijken  een magische wereld vol verwondering ontstaat, waar nieuwsgierigheid de boventoon voert en waar puur plezier woont?

…dat die magische wereld  heul veul inspiratie en fijne creativiteit bevat, die je elke dag opnieuw kunt inzetten?

Méér zien = magie

Mijn bril kleurt de wereld. Van jongs af aan bekijk ik de wereld anders. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik méér magie en meer moois zie dan anderen.

De magie zit voor mij in het nieuwsgierig blijven naar de doodgewone dingen. Door daar mijn aandacht op te vestigen en ermee te spelen, krijgen ze glans en geven ze mij inspiratie voor iets moois. Het zet mij aan tot creativiteit, in allerlei vormen. Een foto bijvoorbeeld. Of een mooi blog.

Ik geloof dat de mens is gemaakt om nieuwsgierig te blijven, om zo de wereld in verwondering op te nemen. Zodat elk alledaags “ding” zijn eigen schoonheid krijgt en de magie ontstaat.

“Als je het door krijgt, ga je het zien.” (een omgekeerde Cruyff)

Heb je wel eens de bloempotten onderweg geteld, tijdens je misschien “heel doodgewone” rondje wandelen? Ooit gemerkt dat er gedurende het jaar soms totaal andere bloempotten met verschillende planten tevoorschijn komen?

In het centrum van Amsterdam bestaan ontzettend veel geveltuinen. Veel tuin is er niet, dus veel bewoners bouwen een alternatieve tuin, door de stoep vol te zetten met bloembakken. Vroeger irriteerde het me, tegenwoordig vind ik het prachtig. Hoe alles bloeit vanuit zo’n (toch redelijk) kleine pot. Tijdens de Corona periode liep ik regelmatig door verschillende delen van de stad en kon ik me verwonderen over dat het net leek of er potten waren verwisseld.  En toen het me dáár opviel, ging ik het ook zien in mijn eigen wijk.

Zo werkt aandacht. Wanneer je anders gaat kijken en je aandacht op iets richt, kun je het erna niet meer ontkennen. Anders gezegd: je kunt het dan niet meer níet zien.

Anders kijken kun je voor alles inzetten. Neem bijvoorbeeld een grauwe zondagmorgen. Dat kun je vervelend vinden (of je gordijnen weer sluiten en terugkruipen in je bed)  of je kunt je gordijnen, je luxaflex of je plissés open gooien en ermee spelen. Want wat is grauw eigenlijk? En wat rijmt er allemaal op grauw, behalve rauw of pauw? Zo even gauw?

Wanneer je je aandacht gebruikt om ermee te spelen, dan ontstaat de magie. Dan krijgt elk dagelijks voorwerp een glans en een toefje toverkracht.

 

Wat heb je d’r an? 

Wanneer je je aandacht gaat richten op wat je mooi vindt, ga je het steeds sneller en steeds vaker zien. Wanneer je iets moois ziet,  geeft dat zin en het zet je aan tot creativiteit. Dat kun je gebruiken om te schrijven of om op beeld vast te leggen. Of het inspireert je tot het schrijven of spelen van een mooi stuk muziek. Creativiteit uit aandacht geeft je misschien wel inspiratie tot het bedenken van een mooie training, of workshop. 

De Magie van aandacht is iets voor jou, als je :

  • durft om anders te kijken naar de wereld om je heen;
  • een weekje wilt spelen als een kind vol verwondering om te  ontdekken en te groeien;
  • nieuwsgierig bent naar jezelf en je nog onbekende talenten;
  • je zin hebt om je focus te verhelderen;
  • zin hebt om te leren hoe je creativiteit bij jezelf kunt opwekken.

En als je benieuwd bent naar het antwoord op de vraag:

Waar zit magie voor jou?  

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

What’s in it? 

1. Inspiratiemail

Op zondag 2 april ontvang je een inspiratiemail, die je zintuigen aanscherpt en die je verwondervermogen aanwakkert.

2. door-de-weekse-niet-zo-alledaagse-opdrachten

Elke werkdag krijg je een opdracht of een oefening om de magie van aandacht op je eigen-wijze te benaderen. Deze opdrachten trainen je verwonderingsspier en wakkeren je nieuwsgierigheid aan. Zo’n oefening doe je individueel en je mag ‘m he-le-maal op eigen-wijze invullen. Alles is oké. Als jij er maar blij van wordt. 

3. Zoomsessie

Op dinsdag 11 april komen we via Zoom bij elkaar om onze inzichten te delen en oogsten te verankeren. Wat neem je mee? In deze sessie doen we – om de magie te beklijven – ook nog samen wat kijk-speel en schrijfoefeningen. Er is keuze uit een lunchsessie 12:00-13:00 uur of een avondsessie van 20:00-21:00 uur. Geef bij je inschrijving aan waar je voorkeur naar uitgaat. 

Bonus: Tijdens de afsluitende Zoomsessie krijg je een persoonlijke orakelkaart met uitleg.

Investering

De prijs voor een enkel ticket is € 49,- (vrij van BTW) en wanneer je je samen met een vriendin, je collega, je nicht of je buurvrouw inschrijft, betaal je slechts € 75,-  voor z’n tweetjes. (dat is € 37,50 pp)

 

Wat vinden anderen van mijn creativiteit?