Zelftrouw:

Mildhartig verbonden met jezelf. 

Wanneer we beginnen om compassie met onszelf te hebben, verandert dat niet alleen onszelf, het verandert ook onze gemeenschappen en onze samenleving. 

Wat zou er gebeuren als jij compassie voor jezelf zou hebben? En je hardop zou kunnen lachen om het theater van het leven, dat zich met name in je hoofd afspeelt? Echt: de overtuigingen die je over jezelf kunt hebben: het is allemaal onzin! Jij bent goed genoeg en waardevol. 

Jezelf klein houden, stukjes van jezelf verstoppen of thuislaten, je prachtige punten afknippen zodat je wél in dat vierkantje past…..

Je doet het allemaal. Om erbij te horen. Om in de standaard vorm te passen. In het systeem. Lief mens, je bent helemaal niet geboren om in een hoepeltje te springen. Juist omdat je jouw eigen vorm hebt, met jouw unieke manier van doen die heel natuurlijk is. Omdat JIJ je eigen JIJ bent. Perfect, zoals je al bent. 

 • Je hoeft je niet meer anders voor te doen.
 • Je hoeft geen masker op te zetten.
 • Alles wat je nodig hebt zit al in jou.

En het is allemaal goed genoeg

Lieve jij, 

Wie zegt dat taal niet kan raken, heeft het mis. Taal is een bijzonder krachtig instrument. Zo kunnen sommige woorden of zinnetjes die je werden verteld ervoor hebben gezorgd dat er bepaalde gedachten, overtuigingen en/of oordelen bij je zijn blijven plakken die niet waar zijn en waar je maar niet vanaf komt. Om af te rekenen met die gedachten en overtuigingen, heb je een andere taal nodig. Je eigen woorden: je grondtoon. 

Jouw eigen woorden werken als een magische bezwering tegen misverstanden, die je over jezelf hebt opgedaan.  Met je eigen woorden kun je ze zien voor wat ze zijn: gedachten.  Nutteloze breinscheten die je saboteren, je tijd verdoen, je in de weg zitten en die je beletten om te doen waar je diep van binnen blij en gelukkig van wordt. Dingen waarvan je hart gaat zingen. 

Je grondtoon gaat altijd over het hier-en-nu. Over dóen en zijn. Het gaat nooit over iets leren, iets moeten veranderen of willen verbeteren. Er valt namelijk niets te verbeteren: je bent precies goed, zoals je bent. 

Je eigen-wijs komt altijd van binnenuit, de enige plek waar de échte schatten wonen

Klaar met zelftwijfel en de kritische generaal op je schouder?

Ruimhartig en zachtaardig naar jezelf blijven in intense situaties

Wanneer is dit traject voor jou? 

Volg je eigen-wijs is iets voor jou als jij: 

 • de neiging hebt om jezelf met anderen te vergelijken (vergelijkeritis); 
 • te vaak nog die kritische stem in jezelf hoort, die roept dat je niet goed genoeg bent;
 • liever buiten de lijntjes kleurt en niet in hokjes denkt; 
 • wilt vermilderen naar jezelf en je eigen-aardigheidjes; 
 • regelmatig gesprekken ’terugspeelt’ in je hoofd; 
 • vaak hebt moeten inbinden of aanpassen om erbij te horen; (en daar kláár mee bent)  
 • wilt werken aan een liefdevolle verbinding met jezelf zodat je trouw kunt blijven aan jezelf.

Via eigen-wijs naar zelftrouw: mildhartig verbonden met jezelf.   

Wat is het?

Je eigen-wijs is je grondtoon. Je basis. Je sokkel.

In Volg je eigen-wijs leer je om voorbij de stem van je innerlijke criticus en je interne slavendrijver te glippen om te luisteren naar wat er uit jouw intuïtie bovenkomt. Je wordt aangemoedigd om je eigen waarden, overtuigingen en eigenheid te ontdekken en te omarmen. Je mag authentiek zijn, eerlijk zijn, je sociale filterlaagjes afwerpen en beslissingen nemen die overeenkomen met je eigen waarden en overtuigingen. Omdat handelen vanuit je eigen authenticiteit past bij wie jij bent. 

Het stuur in eigen handen

In dit traject ga je snappen waarom je doet wat je doet en waarom je bent zoals je bent. Daardoor ga je milder en liever naar jezelf kijken. Je wordt duidelijker naar jezelf en naar je omgeving. Je gaat je uitspreken en je grenzen aangeven. Je gaat je eigen verantwoordelijkheid dragen: andere verantwoordelijkheden laat je daar waar ze horen.

 • Compassie voor jezelf: zo heeft die kritische stem minder vat op jou. Je zult fouten blijven maken, maar ze hebben geen effect meer op je levenshouding. 
 • Leven vanuit je eigen waarden – betere keuzes maken, die bij je passen.  Zonder getwijfel of de advies-van-anderen-stress.
 • Ervaar vrijheid: niet meer iets doen omdat het ‘zo moet’ maar omdat je het wilt.
 • Voel wat klopt voor jou vanuit zelfvertrouwen. Afrekenen met niet-kloppende overtuigingen en breken met negatieve patronen. 
 • Je leert hoe emoties werken en hoe je brein en je zenuwstelsel daarop reageert. Zo kun jij spelenderwijs leren voelen en ervaren, in plaats van dat je je laat overweldigen. 
 • Je wordt ruimhartig en zachtaardig naar jezelf, vanuit zelfliefde en een diepe innerlijke verbondenheid. 

Klaar met de strijd die je met jezelf voert?

Beweeg van zelftwijfel naar zelftrouw

Praktisch:

Wat:

“Volg je eigen-wijs” is een levenswijze die je uitnodigt om trouw te blijven aan jezelf als het leven daarom vraagt.  Het is geen therapie of coaching: het is lichter leven op een speelse, creatieve en intuïtieve manier. Je werkt niet aan doelen: je gaat jezelf en je denkprocessen beter begrijpen. Je doet geen kennis op: die is er al. Wat je met name doet is jezelf telkens opnieuw verbinden met je innerlijke wijsheid.

Wij zien elkaar 4 keer, online via Zoom, waarin je schrijfopdrachten krijgt en waarin we werken met improvisaties en met beweging, waarbij de lichaamswijsheid wordt aangesproken. Tussen de contactmomenten ontvang je opdrachten en schrijfoefeningen, die jouw proces of transformatie ondersteunen. Ik ben er voor jou als steun in de rug, vraagbaak en als je speelmaatje. Soms geef ik je een ferme zet als het nodig is, zodat je het maximale uit dit traject haalt.

Het traject loopt maximaal 4 maanden waarin we elke maand een Eigen-Wijze sessie plannen. Een maand na de laatste sessie duik ik nog even op je lijn, om te horen hoe het is.  

Investering: 

Gaan we samen jouw schatten boven water halen? Je blokkades doorbreken en je kritische stem temmen? Jouw investering in het vergroten van je zelfvertrouwen, het ontdekken van je  eigen-wijsheid en het verlichten van je eigen leven bedraagt tot 31 december 2023 €  875,- (Vrij van BTW, op grond van art 25 OB)

Daarna wordt de prijs € 1.275,- Dit bedrag kun je eventueel in drie termijnen van € 425,- betalen.

Wil je weten of dit traject bij je past?

Wil je ontdekken of dit traject bij je past en of wij een klik hebben? Dat is mooi, want dat wil ik namelijk zelf ook eerst weten. Ik wil je daarom graag vrijblijvend ontmoeten via Zoom. Je kunt hiervoor een Onderonsje plannen: een gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten via Zoom, waarin we kijken of het klikt. Aan het eind van dit gesprek vertel ik je of ik de juiste persoon ben om jou te helpen.

Wanneer moet je vooral NIET instappen?

 • Als je denkt dat dit traject een quick-fix is, een reparatie.
 • Als je niet bereid bent om op een andere manier naar jezelf en je denkprocessen te kijken en geen zin hebt om te schrijven of te  improviseren of jouw bewustwordingsproces op een speelse manier te benaderen. Ik coach niet met vraaggesprekken, ik werk via de creatieve weg van schrijven, spelen en improvisaties.  Daarbij zet ik voorwerpen in als co-coaches.
 • Wanneer je ‘zelfreflectie’ een vies woord vindt en niet bereid bent om op jezelf en je denkprocessen te reflecteren. Ik houd je een liefdevolle spiegel voor, waardoor je dingen gaat zien of ontdekken, die je uit gewoonte misschien liever had blijven omzeilen.
 • Als je ervan uitgaat dat je alleen tijdens onze sessies “aan de bak moet”  en dat dat genoeg is om “eruit” te komen. Je zult ervaren dat het merendeel van je bewustwordingsproces zich afspeelt in de periodes tussen onze contactmomenten in.

WAT VoNDeN anderen?