Volg je eigen-wijs

Vertrouw op wat je binnenwereld je vertelt

Het onbewuste laten spreken 

Wist jij dat de grootste bron van kennis al in je zit? Dat je er geen boeken voor nodig hebt, geen opleiding, geen kennis en geen workshop?

Je eigen wijsheid volgen is voorbij je hoofd glippen, zodat je kunt luisteren naar wat je lichaam en je binnenwereld jou vertellen. Je intuïtie gebruiken als kompas, wanneer het om keuzes gaat. Kiezen om ergens bij te willen horen (wat niet altijd verkeerd is) of ervoor kiezen om trouw te zijn aan jezelf, authentiek te zijn. Wat de wereld er ook van vindt. 

Soms heb je echter zoveel te kiezen, dat je hoofd ervan overkookt. Op andere momenten buitelen de meningen van anderen over elkaar, waardoor je je eigen stem niet meer goed kunt horen. Misschien ben je dan geneigd om je hoofd voorrang te geven, door de verhalen en de mogelijke “wat-als” scenario’s die het je voorschotelt.

Intappen waarop?

In deze wereld, waarin mensen geneigd zijn om elkaar te overstemmen, gelardeerd met social sausjes waarin het allemaal héél goed gaat, kan het lastig zijn om als gevoelig mens bij jezelf te blijven en te kiezen voor wat goed voelt. Misschien kun je jezelf niet goed voelen en/of heb je niet geleerd om in te tappen bij jezelf.  En het kan ook zijn, dat je eerder “verkeerd” hebt gekozen en dat je daarna je hoofd hebt laten voorgaan, toen het op kiezen aankwam.  

Luisteren naar je eigen gevoel, naar wat je lichaam je vertelt,  is gezond. Sterker nog: het is van levensbelang. Wanneer je hardloopt en je krijgt signalen vanuit je lijf dat het niet meer kan, stop je – hopelijk – met rennen.

Lief mens, hoe lang ren jij al? 

In dit traject word je aangemoedigd om het leven te leiden zoals dat past voor jou. Om te kiezen wat goed voelt en te doen wat bij je past. Of dat nou gaat om de keuze tussen pasta of pindakaas, het overstappen naar een andere baan of tóch dat bedrijf beginnen, het kan van alles zijn.  Daarbij help ik jou om je eigen waarden, je overtuigingen en je eigenheid te ontdekken én te omarmen. Jij mag authentiek zijn, eerlijk zijn, je sociale (al dan niet gesuikerde) filterlaagjes afwerpen en beslissingen nemen, die overeenkomen met je eigen waarden en overtuigingen.

Omdat handelen vanuit je eigen authenticiteit past bij wie jij bent. 

Stel je voor….

 • Je onbewuste laten spreken zodat je je bewust raakt van je wensen, verlangens en kwaliteiten
 • Lichter leven vanuit je buikgevoel, je intuïtie, zonder zweverig te zijn
 • Stoppen met stilstaan en bewegen in de richting van je schaterlach
 • Kiezen wat bij je past, óók als dat tegenstrijdig lijkt; je bent niet wispelturig maar kwispelturig!   
 • Onbelemmerd doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent zonder je schuldig te voelen naar anderen

Klinkt lekker toch?

Met je Eigen-Wijs….

 • Leer je om je te verbinden met je intuïtie (voorbij je hoofd glippen). 
 • Ga je leven met LEF (Lekker Eenvoudig & Fah-kit)
 • Stop je met jezelf te verklaren of te verontschuldigen: jij staat voor wie je bent. 
 • Maak je korte metten met perfectionisme: goed = goed genoeg. 
 • Ervaar je dat een “fout” soms hilarisch uitpakt. Zo ga je nog steeds fouten maken, maar ze beheersen jouw mindset niet meer. 
 • Ervaar je de kracht en het plezier om te spelen met het leven, in plaats dat het leven jou bespeelt.   

Stop met veranderen of verbeteren

Jij bent perfect zoals je bent

Naar boven halen wat gezien mag worden

Praktisch:

Wat:

“Volg je eigen-wijs” is geen therapie of coaching.  Wat je gaat doen in dit traject is je op een creatieve manier telkens opnieuw verbinden met je intuïtie en je eigen-wijsheid. We zien elkaar minimaal 4 keer (maximaal 6 keer) online via Zoom. Tussen deze momenten door krijg je opdrachten en oefeningen die je ondersteunen. Ik ben er voor jou als speelmaatje, steun in de rug, ruimtebol en als vraagbaak. Soms geef ik je een zetje als het nodig is, zodat je het maximale uit jouw Eigen Wijs haalt. Het traject loopt maximaal 4 maanden. 

Voor wie?

Het is voor jou, wanneer je van nature speels en sensitief bent aangelegd en een natuurlijke neiging hebt tot zelfonderzoek. Je experimenteert graag en bent niet vies van een potje zelfreflectie.  Daarnaast vind je het geweldig om nieuwe dingen – inclusief onvermoede talenten en verborgen kwaliteiten- over jezelf te ontdekken. Dit traject werkt het best wanneer je op een andere manier naar taal en energie kijkt en ermee wil spelen. 

Moet je kunnen schrijven?

Welnee, lief mens. Hoewel je veel schrijft in dit traject hoef je geen professionele schrijver of blogger te zijn. Grammatica, stijl & Het Groene boekje doen in dit traject niet mee. Er is geen taalkundig gedoe: schrijven is een manier om een andere taal in jou naar boven te halen. Die van jouw onderbewuste. Je mag schrijven met pen en papier en het mag ook met je toetsenbord. En nee, ik geef geen feedback op je teksten.  

Hoe?

Wil je onderzoeken of wij samen matchen? Super! Plan hieronder met de knop een Onderonsje: dat is een gratis en vrijblijvende kennismaking van 30 minuten via Zoom, waarin we kijken of het klikt en of ik jou kan helpen. Ik ontmoet je graag! 

WAT VoNDeN anderen?