Eraf

Gisteren werd ik wakker met een kater. Dat is raar want ik drink al ruim drie jaar geen alcohol meer. Het duurde even voor ik besefte waar het katterige gevoel vandaan kwam. Uit mezelf.

De laatste dagen ergerde ik me groen en geel aan het feit dat ik de socials bleef checken op ‘iets leuks’

Likes. Ik ben een ordinaire likes-junk.

Dat wappert en lanterfant natuurlijk helemaal niet lekker. Mijn antenne en ik zuigen nog steeds informatie op die we helemaal niet nodig hebben. Ik maak mezelf wijs dat ik me vrij wapper. Maar ik wezen doe ik het dus niet. Ik lees, zie, reageer. Ik slurp en ik scroll. En kruip met gemak weer terug in het hamsterrad dat vergelijkeritis heet.

Kostbare tijd gaat verloren zonder dat ik me voed met wat echt belangrijk is. Vrijheid. Mijn woord van 2023 notabene. Het ergert me.

Het is makkelijk om te beweren dat de onrust van buitenaf komt (lees: de socials) maar feit is dat het gewoon van binnenuit komt. Onrust. Het zoemt, het jeukt en het gist.

Tijd om werkelijk uit te pluggen. Uitloggen. Even helemaal niets, behalve uitwapperen. Genieten van mijn tijd, mijn vrijheid en van de beeldschone omgeving hier. Daar kan ik geen socials en/of blogs bij gebruiken dus ik zoek de stilte op.

Stilte voedt me, verbindt met met de kracht van het nu. Het is immers alles, wat er is.

Deze post delen?

Andere blogs

Dát kan toch niet?

Stel je voor dat je zou ontdekken dat je al goed bent, zoals je bent. Dat je leven bedoeld is om vrijuit te leven, je

Lees verder »

Wie kan sturen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

Lees verder »