Odette Wolff
Odette Wolff

Sinds 2010 draag ik de naam Lettersmid. Ik schrijf over alles wat in mij leeft. Het liefst vind ik woorden die nog niet bestaan, waarbij ik me niet laat leiden door grammatica of spelling.

Indruk

In het zomers voorbijgaan, langs de grasranden van een zomers leeg poeltje, liet hij een onbetwiste afdruk op mij achter, die zich liet vastleggen als een permanente indruk.

Nog altijd, een week later, kan ik het gebaar en het gevoel dat hij achterliet, oproepen. De rubberachtige en tegelijk fluweelzachte neus van de uitgelaten en mij tegemoethoppende zwart-wit gekroeste schapendoes. Het zwarte reukorgaan dat zowel droog en koud aanvoelde als warm en vochtig.

In dat ene moment dat er bestaat: het nu, werd ik aangeraakt. De rug van mijn hand werd zachtjes betast; licht, luchtig en in alle aanwezigheid tegelijk.

En ik ben verwonderd, verbijsterd, dat ik deze fluweelzachte beroering nóg altijd kan navoelen.

Meer blogs:

Pijn

Daar komt Pijn om de hoek zetten. Ze klopt op de deur. Ik doe net of ik haar geklop niet hoor. “Sla

Breuk

Een houten gebouwtje, mijn oude kleuterschool. Het stond destijds op een hoek van de straat waar nu een onoverzichtelijk kruispunt ligt en

Cornelis

Sinds een week is Cornelis in mijn leven gekomen. Eerst heette hij Cornelia maar dat vond ik te statig voor zo’n cactus.

Word fan!

Select list(s)*

Loading