JA-Woord

Een online workshop waarin je een stuurwoord vindt als kompas: met een JA-woord is keuzestress geen optie meer. 

Schatten vinden onder de laagjes van "hoe het heurt"

Beweeg je neus in de richting waarvan hij gaat krullen!

Wat vind je belangrijk in je leven? Waar zou je meer tijd aan willen besteden? Waarin zou je meer willen groeien? 

Grote LEVENSvragen. Misschien gun je jezelf geen tijd om daar eens uitgebreid voor te gaan zitten. 

Je hebt een druk leven. Je bent zorgzaam en je zorgt graag voor anderen. Met liefde. Soms hol je te hard en vergeet je dat je er zelf ook nog bent. Daarom spreek je regelmatig met jezelf af om leuke dingen te gaan doen. Waar je iets van opsteekt want je bent nieuwsgierig en je leert graag. Bovendien houd je ervan om te ontdekken hoe iets werkt. Maar ja, die tijd hè. En bovendien: je gaat toch niet zomaar tijd en moeite aan jezelf besteden? Dat is egoïstisch en zo heurt dat niet.   

Lief mens: een jawoord is een liefdevolle button die je eraan helpt te herinneren dat jij er bent en dat je elke dag mag (bij)sturen naar alles waar je blij van wordt. Het geeft je een zetje in de goede richting wanneer je per ongeluk in een vaargeul van iemand anders bent gekukelt. Zo’n woord werkt magisch: daarom noem ik het ook een TOVERwoord.
Want dat is het.

Een JA-woord helpt jou om kwalitatief goede keuzes voor jezelf te maken. Het werkt op zo’n manier dat je er dingen voor gaat doen, of juist gaat laten. Bij elke vraag of kwestie die zich aandient kun je jouw JA-woord erbij pakken om te voelen of het klopt voor jou. 

Dág keuzestress!

Een JA-woord?

Een JA-woord vertegenwoordigt waarde, energie. Het nodigt je uit tot ontdekken en bewegen. Een JA-woord kan een werkwoord zijn maar het kan ook een woord zijn dat iets bij je oproept. 

Een verlangen of een wens die je wilt onderzoeken.  Meer creativiteit ervaren, bijvoorbeeld. 

Speelsheid is zo’n woord. En verwondering, vrijheid en aandacht  zijn dat ook.

Je kunt ermee sturen, wanneer je je met zo’n JA-woord verbindt. Zo beweeg je gemakkelijker in de richting van de dingen die je WEL wilt, in plaats van dat je blijft hangen bij alles wat je niet wilt. Sturen op de JA voelt bovendien veel fijner en het levert je bakken energie op. Kiezen op basis van wat je wel wilt scheelt je enorm veel keuzestress!

Met een JA-woord beweeg je altijd in de richting van de JA: alles waar je blij van wordt. Waarbij het niet meer gaat over iets dóen (bijvoorbeeld iets met lijstjes of doelen), maar over zíjn. Het fijne van zo’n JA-woord, is dat je het bij elke vraag of keuze kunt inzetten als kieskompas, om te voelen wat klopt voor jou. In de online workshop “Vind je JA-woord” help ik jou om zo’n woord te vinden.

Zodat jij ook kunt sturen naar wat klopt voor jou. 

Is dit iets voor jou?

  • Jij bent nieuwsgierig en je houdt van reflecteren en diepgang. Bofkont, dan is dit helemaal jouw kopje thee.  Of koffie, natuurlijk.  
  • Jij ziet momenten uit je leven als bron van inspiratie om nieuwe dingen over jezelf te ontdekken. Hoera! Dan zit je gebeiteld en geramd.  
  • Wil jij niets leren noch reflecteren op je gedrag en hoef je niet te groeien als mens? Dan kun nu je beter je browser sluiten want dan wordt het ‘m niet. 

Waarom wil je een JA-woord?

Een stuurwoord, of JA-woord kun je inzetten als kieskompas. Als roer bij belangrijke besluiten wanneer je richting je glimlach wilt blijven sturen. Je krijgt altijd antwoord van binnenuit.

Je kunt een JA-woord vinden als ondernemer, zodat je zakelijke beslissingen langs de lijn van dat woord kunt leggen. Maar ook in je persoonlijke leven is zo’n JA-woord een goed idee, doordat je beter op bepaalde keuzes of thema’s kunt sturen. 

Moet je kunnen schrijven?

Welnee. Je kunt meedoen zonder schrijver te hoeven zijn. Er is geen taalkundig gedoe: grammatica, stijl en het Groene Boekje doen niet mee. In deze workshop gaat het erom dat je intuïtie bovenkomt zodat je in contact komt met je eigen woorden:  of ze nou vanuit je oren komen of vanuit je tenen. Je mag schrijven met pen en papier en het mag ook met je toetsenbord. In deze workshop ga je op een creatieve manier terugzien en vooruitblikken, zonder actief in de emotie van de gebeurtenis te duiken. Ik ben geen psycholoog noch therapeut: trauma, rouw en verlies vallen buiten de scope van deze workshop. 

Datum en tijd

Groepsworkshop 

Vrijdagochtend 21 juni, van 9.30-12.00 uur vindt de Zomerzonnewende editie plaats. Prijs: € 95,- (Vrij van BTW) 

VIP-Variant

Je kunt deze workshop ook als VIP variant boeken, dan volg je de workshop 1-op-1. Dan ben ik er helemaal voor jou alleen. De prijs van een VIP-variant is € 225,- (Vrij van BTW). We plannen de workshop op een tijd en datum die jou uitkomt.

Lokatie: alle workshopvarianten vinden online plaats, via Zoom. Dat betekent ontspannen zin vinden in je eigen omgeving, zonder filegedoe, parkeerstress of OV-vertragingen. 

 

Eerdere ervaringen met een JA-woord