Lang zul je spelen!

Drie maanden op experimentatie

Spelen met taal als instrument om vastgelopen gedachtenpaadjes te ont-leden tot logica vanuit je eigen zinnigheid. Niet spellen maar spélen.

Lang zul je spelen: wanneer je wilt flirten met het leven als jezelf, zonder moetjes of verwachtingen over hoe je dacht te moeten zijn

Eigenzinnig leven

Jij doet graag dingen die je bij je passen en op je eigen manier. Niet zoals de wereld het graag ziet. Eigenzinnig leven en zelf sturen zijn belangrijk voor jou. Je onderneemt graag dingen die je zin, een doel en betekenis geven. Onbenullige klusjes en oppervlakkig geneuzel laat je graag over aan de meute. Doei! 

Jij weet dat het leven zich niet in doelen of resultaten laat vangen. Die zeggen jou ook niets. Het leven mag gewoon worden. Dus je springt niet door nutteloze hoepels en je laat je niet door malletjes duwen waar je niet in past. 

Wel? Kak.

In de groef van die oude plaat blijven hangen waar liedjes klinken als “Ik ben een sufkop”, “Ik ben niet goed genoeg” of “Ik kan ook niks”?  Goed dat je hier bent. 

We gaan een ander liedje opzetten. Lang zul je spelen!   

Vind je drijfsijs!

Je motivatie, je drijfveer ontdekken én voortaan bewust gebruiken. Zodat wat je doet, ook logisch is en past bij wie je bent.

Eigenaardigheid als superkwaliteit

Thuiskomen bij jezelf en bij je rafelrandjes, je gekkigheidjes. Deze omarmen en ze vóór je laten werken, zodat ze je niet meer in de weg zitten.

Waarde(n)vol leven

Ontdekken wat belangrijk is voor jou, los van de advies-van-anderen stress en los van de verwachtingen die je had over wie je dacht te moeten zijn.

Parels oesteren

Je eigen parels vinden, oppoetsen en koesteren. Zin vinden in de doodgewone dingen om je heen. Het ideale leven ligt pal voor je neus, mits je blijft sturen in de richting waar dat neusje van jou van gaat glimmen.

Lang spelen?

Als sensitief mens ben je van nature geneigd voor anderen te zorgen. Ze een plezier te doen. Mee te bewegen, zonder af te stemmen op wat je zelf wilt.  Niet expres en het is niet fout: het gebeurt gewoon. Waan van de dag, hollen en vliegen, geen tijd nemen om stil te staan bij wat je zelf wilt.

Wanneer je tevéél hebt meebewogen, beland je in situaties waar je niet wilt zijn.  Overspanning, bijvoorbeeld. Of je gejaagd voelen omdat het lijkt alsof de tijd niet meer van jou is omdat je agenda vol staat. 

Soms kunt je soms afvragen waar je bent aanbeland. Op een verjaardag waar het feestballonnetje al is leeggelopen. In een baan of vriendschap die niet meer als gegoten zit. Maar ja, mensen verwachten nu eenmaal dat jij er bent. 

Je kan toch niet zomaar vertrekken? 

Moet jij eens opletten. In dit speelprogramma leer je sturen op je eigen zinnigheid. Voorbij je hoofd glippen om te luisteren naar wat écht belangrijk is. 

Met “Lang zul je spelen” breek je met oude paadjes die niet lekker lopen. Overtuigingen over jezelf die niet kloppen, gaan overboord. Ik ben je speelmaat en je ruimtebol die je aanmoedigt je eigen antwoorden te vinden.

Wat is "Lang zul je spelen?"

Lang zul je spelen is een pleziertocht, met taal als instrument om kromme gedachten en oude overtuigingen te ont-leden.

Zo komt de logica van je eigen zinnigheid boven water. 

Je hoofd mag met vakantie want die hoeft even niks te vinden. Je intuïtie krijgt het woord. Zo ga je antwoorden vinden die wél kloppen. Waardoor er kwartjes vallen en de puzzelstukjes in elkaar passen. 

“Lang zul je spelen” gaat over je leven leiden zoals het klopt voor jou. Licht en luchtig, zonder de advies-van-anderen stress. 

Waarbij je keuzes maakt die kunnen gaan over spinazie of meloen, of die betrekking hebben op keuzes in je loopbaan. Of om tóch dat bedrijf te beginnen.

Wat heb je d'r an?

Na “Lang zul je spelen” werden de volgende  bijwerkingen gemeld:   

Wegwijs in je eigen wijsheid

Mijn klanten kregen zicht op typische eigenaardigheidjes die ze maken tot wie ze zijn. Ze ontdekten hoe deze 'dingetjes' voor zich konden laten werken: van eigenaardigheid tot superkwaliteit.

Een zet in je mindset

Mijn klanten kregen inzicht in de manier waarop hun mindset werkt en hoe hun zenuwstelsel reageert. Ze leerden dat taal een krachtig instrument is om oude overtuigingen los te weken en nieuwe woorden die wél helpend zijn, ervoor in de plaats te zetten.

Hallo, drijfsijs!

Mijn klanten leerden hun drijfveren kennen: waarom deden ze nou wat ze deden? Wat was uiteindelijk altijd het belangrijkst? Op die manier konden ze voortaan kwalitatief betere keuzes maken voor zichzelf. Waaronder ontslag nemen vanuit een baan waarin ze lang ongelukkig waren.

Geluksbewuster

Mijn klanten leerden om schatten te vinden in het alledaagse. Eigen parels vinden, ook tussen de rafelrandjes, en deze koesteren. Achteraf waren mijn klanten verbaasd: geluk was al die tijd dichterbij geweest dan gedacht.

Ik moedig je aan om jouw eigen waarden, je overtuigingen en je eigenheid te ontdekken. Jij mag eerlijk zijn, je gesuikerde filterlaagjes afwerpen en beslissingen nemen die passen bij jouw eigen zinnigheid. 

Bij de experimentatie inbegrepen:

 • 4 keer 1,5 uur speelkwartier via Zoom.
 • Elke sessie is een op maat gemaakt speelfeest.  
 • Tussen de afspraken door krijg je speelwerk ter ondersteuning. Zo blijft je lefspier opgerekt, je schrijfmoed aangewakkerd en blijf je spelen.  
 • We houden contact via whatsapp en mail. 
 • Je krijgt mij 3 maanden als zinvinder, ruimtebol en cheerleader aan je zijde.
 • Een telefonische afsluiting, een maand na de laatste sessie.

Handig om te weten:

 • Het traject duurt max. 4 maanden.
 • Langer spelen = géén coaching gesprekken. We praten hooguit een kwartiertje per sessie.  
 • Geen goeroe toestanden: ik beloof je niks en doe niet aan bonussen of kortingen. Daar geloof ik niet in. 
 • Ik ben geen coach, traumacounselor of psycholoog: ik ben woorddanseres, diepzielduiker en  zinvinder. Trauma, rouw en verlies vallen buiten de scope van deze ontdekkingstocht.  
 • Voor we gaan spelen, Zoomen we eerst. Dat vind ik belangrijk want als een van ons twee de klik niet voelt, wordt het ‘m niet. Dat vertel ik je altijd vooraf tijdens de kennismaking.

Investering

Voor ‘Lang zul je spelen” betaal je € 875,- (vrij van BTW). 

Enne.. wat vonden anderen hiervan?

“Bij Odette heb ik een individuele sessie gevolgd: ‘Mindset: het bewijs dat je aanjuicher bestaat’.

Tevoren hadden we een kennismaking. Wat dit prettig maakte, is dat er geen verkooppraatje kwam. Odette begreep mijn wens en ik voelde rust in haar aanwezigheid. Daardoor kwam bij mij het verlangen op om de dingen die ik op dat moment lastig vond, samen met haar te verkennen.

Ik was op zoek naar vriendelijkheid, lucht en positiviteit en die vond ik bij Odette. Als ondernemer is een positieve en realistische mindset heel belangrijk, het is fijn dat Odette dit professionaliseringsaanbod heeft. Ik kreeg een fijne, veilige sessie waarin ze gebruik maakte van afwisselende werkvormen met concrete voorbeelden.

Odette kon mij uitstekend volgen: ik weet van mezelf dat ik snel denk en ik wilde graag in mijn gevoel positief geraakt worden. Dat is helemaal gelukt. Het werd het een middag vol speelsheid, cabaret en nazorg, waarin de concrete voorbeelden die Odette geeft, snelle denkers helpen om je eigen negatieve stem eens echt even helemaal te kalmeren. Ik kijk er met plezier op terug; ik probeer mijn gedachten nog steeds te flippen en heb ervan geleerd dat je iets wat je als een nadeel ervaart, vóór je kunt laten werken. Ik ben milder geworden: soms gaat dat beter dan andere keren en elke stap vooruit is er één!

Wanneer Odette een vervolgaanbod heeft ga ik haar weer boeken, omdat ik haar een fijne, authentieke professional vind. Dank je wel voor alles!”

Mirjam de Stiger, freelance educatief tekstschrijver en auteur, columnist Altena Nieuws

“Tijdens onze 1-op-1 sessie kreeg ik een helder overzicht van mijn kernwaarden, waar ik van aan ga en energie van krijg. Dat is heel fijn om als kompas te kunnen gebruiken, doordat het richting geeft. Zo kwam ik verder in het durven loslaten van oorspronkelijke plannen. Er ontstond ruimte en vertrouwen, dat er iets anders mag ontstaan.

Mijn overweging om met Odette te werken was dat ik gemerkt had dat er iets anders mocht ontstaan, maar me daar onzeker in voelde. Nu weet ik wat belangrijk voor me is, waar ik op mag letten en wat me helpt koers te houden bij het verder ont-dekken van wat er mag gaan ontstaan. Daarmee kon ik de analytische kant van mijn brein geruststellen, die kan toetsen of het goed gaat. De speelse avontuurlijke kant, die mag zijn weg gaan vinden.

Het meest bijzonder vond ik het gevoel van thuiskomen bij het begrip zingeving. Dat bracht een verlangen met zich mee om verder te onderzoeken. Welke waarden en behoeften dragen bij aan dat thuisgevoel? Mijn weg naar dat thuisgevoel ben ik gaan onderzoeken en ermee gaan spelen, waarbij ik net als bij de 1-op-1 sessie mijn lijf erbij betrokken. Nu heb ik een mooi overzicht van wat ik naar buiten toe wil uitdragen én van wat voor mij belangrijk is om het fijn in en met mezelf te hebben. Waar ik met een vaag idee begon van wat er aan nieuwe richtingen in mijn werk wilde ontstaan, begint dit – 3 maanden later – al concreet vorm te krijgen.

Door het heldere inzicht in wat voor mij belangrijk was, wist ik meteen: dit wil ik en ik ga het doen. Mede dankzij Ont-dek jezelf heb ik vertrouwen in wat er zal ontstaan. Het past zoveel beter bij wat ik de wereld te brengen heb! Ik beveel zo’n 1-op-1 sessie met Odette van harte aan, omdat het een fijne, speelse en lichte manier is, om te onderzoeken/ontdekken wat belangrijk voor je is in je leven. En dat is zo waardevol, dat inzicht zou iedereen mogen hebben! Het was fijn om te ervaren dat Odette de taal van mijn lijf verstaat. Veel mensen hebben vooral woorden nodig en daar is mijn brein niet altijd goed in. Bijzonder hoe goed Odette in de gaten had wat er aan mijn kant van het Zoomscherm gebeurde en erop inspeelde. Ik ben fan en gun meer mensen het plezier in het ontdekken van hun kernwaarden en hun zingeving. ” 

Esther Moelands, Ervaringsschrijver over levenskracht bij tegenslag en ziekte én over mogelijkheden

” Sinds een paar maanden ben ik groot fan van Odette. Met veel plezier volg ik haar “𝙎𝙘𝙝𝙧𝙞𝙟𝙛 𝙅𝙚𝙯𝙚𝙡𝙛” en “(𝙉𝙖)𝙕𝙤𝙤𝙢𝙚𝙧𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙𝙚𝙣”. Odette verstaat de magische kunst om dat uit mij naar buiten te toveren wat door de donkerwolken en de stormen van een diepe depressie op mijn achtergrond was geraakt. Dankzij avonden vol wonderen bij Odette vind ik, woord voor woord, mijn lichtvoetigheid, mijn inspiratie, mijn wijsheid, mijn durf om te uiten wat in mij leeft en te laten zien wie ik echt ben, terug. Dank je wel bijzonder, lief en mooi mens 💖 Ik gun iedereen de inspirerende ervaring om met jou te werken en beveel je dan ook van harte aan! “

Diny van den Bout

“Het intuïtief schrijven bij Odette is een manier om met je zelf in contact te komen. Hier is geen sprake van een therapeut, psycholoog of andere goedbedoelde hulpverlener die komt graven hoe ik in elkaar steek en wat daar eventueel aan gedaan zou kunnen worden om beter in mijn vel te komen zitten of andere ultieme wens uit te laten komen. Nee: hier wordt je uitgenodigd om te graven in jezelf. Met de pen als hulpmiddel en het papier als projectiescherm.

Mijn eerste verhaaltje was van een boos verontwaardigd jongetje, dat nu gezien werd. Het tweede verhaaltje ging over het woord Tevreden, wat ik had gekozen als een van mijn deugden. Er gebeurde iets wonderlijks. Na enkele minuten was er ineens geen verleden en geen toekomst meer. Alles speelde zich af in het Nu. Wat drong dat intens diep door!! Het derde verhaaltje ging over zin hebben. Dat ik eigenlijk alleen maar dingen wil doen waar ik zin in heb.

Het bleek dat ik onbewust met grote regelmaat met een stok achter de deur geleefd heb, die mij vertelde dat ik mijn best moest doen. De 7 was niet genoeg; moest altijd een 8 worden. Die stok heb ik er uitgeschreven. Wat een RUST en TEVREDENHEID! Ik hoef alleen maar te doen waar ik zin in heb, zo simpel is het! Dat heeft niet alleen zin voor mijzelf, maar ook voor mijn omgeving. Best wel logisch!

Dank je Odette, dat jij faciliteert om bij jezelf een kijkje naar binnen te nemen en dat vervolgens gezien mag worden. Er is er maar EEN, die weet hoe ik ECHT in elkaar steek. Dat ben ik ZELF. “

Lies Kruiniger, eigenaar Piano Plus

” Ik had mezelf opgegeven voor winterkeren. Lang heb ik nagedacht of ik je zou vertellen hoe het mij vergaan is want het liep niet zoals ik vooraf had gedacht. Twaalf dagen schrijven zou wel lukken, zo dacht ik. Helaas…zoals verwacht loopt alles anders. Het mooie boekje door mij uitgekozen kijkt steeds boos als ik het open sla. Mijn lievelingspen weigert alle diensten. Na drie dagen werd ik het zat en stond op het punt met de witte vlag te wapperen. Op de keukentafel zag ik een dik potlood van de bouwmarkt liggen. Mijn lief heeft deze laten liggen. Het potlood keek mij met een glimlach aan. Ik pakte het boekje erbij en zowaar keek het boekje blij. Ik bedacht iets om te schrijven maar het potlood zei: daar doe ik niet aan mee! Ik stapte uit mijn hoofd en liet mijn hand leiden. Zachte lijnen vulden het papier, hartjes, bloemen, doedels. Mijn hart begon te zingen en ik zong luidkeels mee. Voor ik het wist werden de hagelwitte bladzijden gevuld met kleur en tekeningen, aangevuld met hier en daar een kreet van mijn lievelingspen. Zachte, vriendelijke woorden die na een paar dagen wonderlijke zinnen vormden. Twaalf dagen werden het niet…. maar nog altijd dagelijks kleur ik buiten de lijntjes en laat ik mijn hand leiden en mijn hart zingen. “

Adrie van Herwijnen

“Winterkeren heeft mij laten stilstaan in het nu, kijkend naar wat er het afgelopen jaar was, wat ik heb gedaan of niet. En het laat mij vooruit kijken, meest nog onbeschreven en toch ook weer niet. Zelfbewust worden en zijn en zijn met alles wat ik bij me heb, beide waardevol en liefdevol. Heel eerlijk heb ik niet altijd direct geschreven. Soms was het te druk, hadden andere dingen mijn aandacht. Maar dat is het fijne van de mail, het blijft wel even staan in mijn box. Ik voelde niet een haast dat ik het perse op dat moment moest doen. Ook door jouw manier van schrijven. Dankjewel daarvoor. “

Paulien Geels