Wegwijs schotel insta formaat

Niet gewoon

Mensen zichzelf laten verrassen met hun eigen woorden. Van waaruit inzichten uit zichzelf naar boven komen. Zodat er zelfgebakken kwartjes vallen.

Dat is mijn allerlievelings.

Ik ben geen “gewone” (schrijf)coach en mijn klanten zijn ook niet “gewoon.” Mijn klanten zijn vaak sensitieve alleskunners met een brein dat alle kanten op denkt. Ook richting de achterkant, de onderkant en de zijkantjes. Want alles in de puzzel of het vraagstuk doet immers mee!

Vaak weten mijn klanten niet dat ze alles zouden kunnen, doordat ze iets anders te horen kregen. Soms op een subtiele manier, op andere momenten direct en rechtstreeks. Precies zoals mijn klanten zelf niet zijn.

Er werd ze bijvoorbeeld verteld dat ze té waren. Te snel vooruit in denken, te emotioneel in reageren. Teveel in voelen. Te luid in hun lach. Misschien werd er soms ook nog even bij gezegd dat het ‘rare’ eigenschappen waren, waar je niets aan had.

Zo verloren mijn klanten vaak het vertrouwen in zichzelf.

Dat is zonde, want mijn klanten hebben juist zo’n unieke natuur. Met een heel eigen manier van doen, een signatuur waaruit blijkt dat zij het zijn. Iets heel natuurlijks, wat van binnenuit werkt en dat heel vaak klopt met hun gevoel. Namelijk vanuit ’t hart.

Mijn klanten schrijven vanuit een levensvisie, een passie, vanuit ondernemerschap of gewoon vanuit een diep verlangen om te delen. Want mijn klanten delen graag.

Dat doen ze het liefst op een manier die bij ze past en die raakt. Zo zoeken ze geen gewone (schrijf)coach want het gaat ze niet om een boek of manuscript. Het gaat ze om de boodschap vanuit hun hart, dat iets zinnigs wil bijdragen in deze wereld.

Maar hoe doe je dat in een wereld die wordt gedomineerd door roepende mensen, die zeggen dat alles geweldig gaat en je struikelt over de successen?

Ik help mijn klanten hun ruwe randjes te omarmen. Hun eigen-aardigheidjes te laten zien voor wat ze zijn: unieke kwaliteiten. Via creatieve spel- en schrijfoefeningen integreren we die eigenheid als eigen-wijsheid. Zodat mijn klant het voortaan als persoonlijk instrument kan inzetten.

Om ruimte te geven aan het perspectief, zet ik voorwerpen in. En zo ben ik dus eigenlijk helemaal geen schrijfcoach, want ik leer niemand om te schrijven.

Ik laat mijn klanten diepzielduiken, zodat zij hun eigenheid gaan zien voor wat het is: eigen-wijsheid.

Herken jij iets van mijn klant?

Deze post delen?

Andere blogs

Dát kan toch niet?

Stel je voor dat je zou ontdekken dat je al goed bent, zoals je bent. Dat je leven bedoeld is om vrijuit te leven, je

Lees verder »

Wie kan sturen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

Lees verder »