Wat als je op een speelse manier in contact zou kunnen komen met je binnenwereld, met je emoties, je gedachten en gevoelens?

Hoe zou het voor je voelen, wanneer alles oké zou mogen zijn?

Jij bent een diep voelend sensitief mens, die opgaat in een wereld waarin jij schoonheid vindt in alles om je heen. Pure zinvinderij: jij weet dat magie overal, in alles en in niets tegelijk, verstopt zit. 

Je houdt van de natuur, kijkt vol bewondering hoe alles een eigen plek en functie heeft.  Een eigen nut en doel.

Jij ziet de bloeiende lobelia’s tussen de stoeptegels, omdat ze uit het perkje zijn gevallen. Je verwondert je graag over de schoonheid der dingen. Een boom die bijvoorbeeld groeit op een plek waar het bijna onmogelijk is, en toch doet ie het. Jij weet dat die boom zijn plek heeft. Zichtbaar is.

Gezien worden 

Zelf werd of word je niet altijd gezien. Zo knispert er regelmatig een randje van verlangen om je ziel, om zichtbaar te zijn. Je zou de wereld graag willen laten zien wie je écht bent.

Je hebt een heel eigen manier van doen, die heel natuurlijk is. Daar krijg je regelmatig complimenten over. Zelf vind je het heel gewoon, misschien vind je zelfs wel dat je ‘maar wat doet’. En dat kan iedereen, daar is niets bijzonders aan.

Ergens voel je een fluistering van uit je binnenste fladderen, dat het wél bijzonder is, wat jij kunt en doet. Dat je er misschien wel mee naar buiten zou mogen treden.

Maar hoe doe je zoiets in een wereld die zichzelf lijkt te overschreeuwen? Waar succes de boventoon voert?

Ont-dek en ontdoe jezelf van onzinnige laagjes en kom tot de kern van wie je bent.

Eigenheid = magie

Wanneer jij jouw talent (waarvan jezelf meestal denkt dat het héél gewoon is) kunt inzetten op de juiste plek om de dingen te doen die je graag doet, op een manier die heel natuurlijk is en eigen, dan voeg je pure magie toe aan de wereld. Dan krijgt alles wat jij doet, waarde. Daar ontstaat pure bezieling. En alles wat jij met bezieling doet, ook als dat voor jouw gevoel iets heel kleins is, verhoogt je levensvreugde en je eigenwaarde. 

Ont-dek jezelf. Ontspruit jezelf.  Ontvouw jezelf.  

Kom uit je kuil. Steek je hoofd eens omhoog, voel de zon op je bolletje. Ben je eraan toe dat jouw prachtige zelf tot zijn recht komt?  Klaar met doen wat hoort en toe aan doen wat klopt? 

Kijk jezelf eens aan lief mens, zodat je jezelf kunt zien zoals je bent: helemaal compleet, heel en oké. Inclusief jouw prachtige bitterzoete donkere rafelrandjes.

Ontdek hoe je leven aanvoelt wanneer je kunt zijn met wat is. Kunt gaan bewegen van “omdat-het-moet” naar “omdat-ik-het-wil”.  Ervaar wat er gebeurt wanneer je durft open te staan voor alles wat zich aandient en volmondig “ja” te kunnen zeggen tegen het leven. 

Eigenheid schept eigenwaarde. 

“Ont-dek jezelf” gaat over het ont-dekselen en ontrafelen van jouw eigenheid. Jouw unieke “ding” dat misschien nog verborgen zit in voor jou doodgewone eigenschappen, die je zelf absoluut niet bijzonder vindt.

Geef jezelf toestemming om jezelf van onzinnige laagjes te ontdoen, zodat je meer eigenheid van jezelf kunt ontdekken. Leer hoe je jezelf kunt laten zien, zonder dat jij het gevoel krijgt dat je in de schijnwerpers staat. In 8 gesprekken bewegen van “moeten” naar “willen”.  Ontdek waarom je doet wat je doet en ervaar wat er ontstaat als je het eens anders gaat doen.

Met “Ont-dek jezelf” ga je spelen, onderzoeken en schrijven met momenten uit je leven die worden ingezet om jezelf en je patronen te ontrafelen en te ont-dekselen.

Er is geen kant-en-klare route, geen kaart en geen bestemming, anders dan verbinding met jezelf.

Laat je leiden door nieuwsgierigheid!

Ga op een creatieve, speelse en intuïtieve manier aan de slag met je eigen leven om te onderzoeken wie je bent, waar je drijfveren wonen en waarom je doet wat je doet. Wat wil er HIER en NU ontdekt worden in JOU? In welk perspectief kunnen bepaalde keuzes gezien worden? En wat als je de zaak eens helemaal omdraait? 

Wat leer je?

 • Op creatieve en intuïtieve wijze ontdek je wat jou uniek maakt, waar je kwaliteiten en je talenten liggen. 
 • Je switcht van smart-geformuleerde doelen naar een koers richting je verlangen: zo beweeg je van “moeten” naar bewust kiezen vanuit een verlangen voor wat JIJ wilt, zonder de “advies-van-anderen” stress.
 • Je leert op een speelse manier om te gaan met stressfactoren. Zo ontwikkel je een frisse blik op spanning en train je je zenuwstelsel in het verschil tussen pure angst en spanning. Zo ga je minder krampachtig om met fouten maken. 

Wat levert het je op?

 • Je gaat ervaren dat je oké kunt zijn met je gevoelsleven en je emoties. Ook als dat betekent verdrietig of boos zijn.
 • Je gaat keuzes maken die in lijn liggen met jezelf.  Niet meer piekeren of iets “goed” is en geen geleuter meer met de mening van anderen: jij kiest omdat je een seintje van binnenuit krijgt, wanneer het klopt voor jou.
 • Je gaat jezelf uiten op een manier die klopt met wat je van binnen voelt.
 • Je gaat dingen doen waar je blij van wordt. Omdat je verlangen groter is dan de angst iets te verliezen of onderuit te gaan.
 • Je ontwikkelt een dieper inzicht in je talenten, die je direct en blijvend kunt inzetten. Jij hoeft je niet meer af te vragen of je het wel kunt en of je goed genoeg bent. Samen met jouw superkrachten, je kernwaarden en je drijfveren pik je de bullshit er voortaan zo uit. 

Ont-dek jezelf is iets voor jou als:

 • je nog niet zo goed weet waar jouw  magie zit en het graag wilt ontdekken; 
 • klaar bent met verstoppertje spelen:  jij wilt staan voor wie je bent.
 • je een diep verlangen voelt te gaan leven en/of werken in eigenheid en dat verlangen groter is dan de angst om stappen te zetten
 • je je wilt verbinden met je eigen kracht en die wil gaan inzetten voor wat jij te brengen hebt in deze wereld.

“Ont-dek jezelf” is een individuele leergang. Het lesmateriaal wordt afgestemd op jouw leven, jouw manier van zijn, jouw leerwens en jouw behoeften.

Ont-dek jezelf: naar boven halen wat gezien mag worden

Hoe, wie wat?

Waarde

Alles heeft waarde

Waarde

Via de weg van positieve psychologie en zelfwaardering ga je aan de slag met je eigenwaarde. Hoe kijk jij tegen jezelf aan en klopt dat beeld eigenlijk wel met de werkelijkheid?

Talenten en kwaliteiten

Jij bent een echte alleskunner

Talenten & Kwaliteiten

Tijd om jouw talenten en kwaliteiten boven water te halen. Wat zie jij nog niet en is wel degelijk aanwezig? Wat mag er nog naar boven komen?

Drijfveren

Waar woont jouw drijfsijs?

Drijfveren

Waarom doe jij wat je doet? Waar gaat jouw voorkeur naar uit en waar wil jij je aandacht op richten? Wat drijft jou en waar loop jij warm voor? Wie ontsteekt die straalmotor bij jou vanbinnen?

Wat heeft ZIN voor jou en waar heb JIJ zin in?

Eigenheid

schept eigenwaarde

Eigenheid

Wie ben jij écht? In hoeverre durf jij jezelf te zijn en te laten zien?  Alles komt samen: Durf jij te zien wat er ontstaat als jij de magie ontdekt van helemaal jezelf zijn? Voor welke magie ga jij met al je eigenheid zorgen in de wereld? 

Wat krijg je? 

Acht Zoomsessies van 90 minuten met mij, via Zoom. Van tevoren stemmen we af wanneer.

Tussendoor krijg je huiswerk, afgestemd op jouw leerwens en op jouw manier van zijn. 

Twee maanden na de laatste Zoomsessie check ik via Zoom nog een keertje bij je in om te horen hoe het gaat en of er nog dingen zijn waar je tegenaan loopt. (Dat gebeurt en dat hoort erbij).

In die “hoe-is-t-nu” sessie maak ik ruimte voor jouw verhaal en je vragen. Ook kun je nog dingen die je misschien spannend vindt, oefenen met mij. 

Investering:

De introductieprijs van ‘Ont-dek jezelf”  is € 800,- (vrij van BTW). 

Betalen in termijnen is mogelijk. Neem hiervoor contact met me op.