Op reis (naar je eigen-wijs)

Een langer 1-op-1 traject waarin je stuurt op eigen zinnigheid

Zelf sturen

Wat als je zou stilstaan bij de vraag wat je ZELF wilt, in plaats van te blijven hollen en vliegen, waarbij je rekening blijft houden met wat anderen van je willen? Omdat je bang bent je eigen koers te varen of dat mensen om je heen je zullen verlaten?

Alles begint bij jezelf. Je geluk, je groei.

Maar wanneer heb je daar voor het laatst eens goed naar gekeken?

Sturen op je eigen zinnigheid is voorbij je hoofd glippen, zodat je kunt luisteren naar wat je lichaam en je binnenwereld jou vertellen. Je intuïtie gebruiken als kompas, wanneer het om keuzes gaat. Kiezen om ergens bij te willen horen (wat niet altijd verkeerd is) of ervoor kiezen om trouw te zijn aan jezelf, authentiek te zijn. Wat de wereld er ook van vindt. Het is óók kiezen voor pindakaas of muisjes. Gewoon, omdat je lijf soms meer trek heeft in banaan. 

In dit traject help ik jou los te komen van oude paadjes die niet lekker lopen. Oude overtuigingen die niet kloppen en die je misschien hebt over jezelf, mag je loslaten. Tijdens deze reis ben ik jouw persoonlijke gids, je reisleidster én je cheerleader die je aanmoedigt om je eigen antwoorden te vinden.

Intuitief?Wut?

Als gevoelig mens kan het lastig zijn om bij jezelf te blijven, wanneer dat van je wordt gevraagd. Misschien kun je jezelf niet goed voelen of heb je niet geleerd om in te tunen bij jezelf. Omdat het je niet werd gevraagd of doordat jouw wensen niet werden gezien of gehoord. En het kan ook zomaar zijn, dat je ergens op de weg “verkeerd” koos en je besloot om je hoofd voorrang te geven als het op keuzes aankwam. 

Luisteren naar je gevoel, naar wat je lichaam je vertelt, is intappen. Je eigen zinnigheid volgen.

Mand-versie:

 1. Vooraf krijg je een intake met een vragenlijst, die jij uitlegt.
 2. Je krijgt huiswerk voor de eerste sessie. Je krijgt ook opdrachten tussendoor. Jij zorgt ervoor dat huiswerk op tijd weer terug bij mij is, zodat ik onze sessies erop kan afstemmen. 
 3. Ik stel een 1-op-1 programma voor je samen van minimaal 4 sessies van 1,5 uur, waarin we de essentie voor jou naar boven halen. Ik leg verbanden, ik zeg iets,  (soms iets geks) , wijs op iets waarvan je neus gaat glimmen en jij reflecteert op wat er gebeurt. Waarna je hoofd *ploink* zegt en er kwartjes rollen. Puzzelstukjes op de plek vallen.  
 4. Na elke sessie krijg je een verslag van mij waarin ik je teruggeef wat ik hoorde én zag wat er bij jou gebeurde of ontstond. Ik lees daarbij je gezicht, je mimiek én je bewegingen. Handig voor later.  Na enkele dagen krijg je nóg een mail: vers huiswerk! 
 5. Een maand na onze laatste sessie duik ik bij je op de lijn: hoe is het? Wat zijn je inzichten en wat kan nog aandacht gebruiken?

Wat is “De Reis”?

In dit traject help ik jou via improvisatie, spel en schrijfwerk om contact te maken met je binnenwereld en je lijf. Je intuïtie. Daarvandaan mag jij intappen op wat nodig is. Je hoofd doet even niet mee, die hoeft er namelijk niets van te vinden. Vanuit een pure hartverbinding vind je antwoorden die kloppen. Waardoor er kwartjes vallen en de puzzelstukjes in elkaar passen. 

“De Reis” gaat over het ontdekken wat waarde heeft voor jou, waar je drijfveren zitten, welke talenten jij bezit en hoe die het beste tot zijn recht komen. Ook ga je ervaren hoe je jouw eigen-aardigheden kunt zien als kwaliteiten, zodat je ze vóór je kunt laten werken.

In dit traject ga je keuzes maken. Die gaan altijd over wat goed voelt voor jou,  zonder je schuldig te voelen naar anderen. Dat kan gaan om de keuze tussen pasta of pindakaas, maar het kan ook gaan om keuzes in je loopbaan of de keuze om tóch dat bedrijf te beginnen. Daarbij help ik je om jouw eigen waarden, je overtuigingen en je eigenheid te ontdekken én te verankeren. Jij mag jezelf zijn, eerlijk zijn, je sociale (al dan niet gesuikerde) filterlaagjes afwerpen en beslissingen nemen, die overeenkomen met je eigen waarden en overtuigingen.

Omdat handelen vanuit je eigen authenticiteit past bij wie jij bent. 

Voor wie is het?

In dit traject werk je met vragen als

 • “Waarom doe ik wat ik doe?”
 • “Wat maakt mijn leven waardevol?”
 • “Wat past nou echt bij mij en waarom is dat?”
 • “Waar ben ik knettergoed in en waarom doe ik het (nog) niet?”

We werken niet met verlies, rouw of trauma. Daar is dit traject niet voor bedoeld. Wel zetten we momenten uit jouw leven in, om van te leren. Daarom is dit een fijn traject wanneer je van reflecteren houdt en graag nieuwe dingen over jezelf leert. Handig is wanneer je nieuwsgierig bent. Je hoeft geen schrijfkei te zijn: Het Groene boekje, spelling en Grammatica vallen buiten de scope van dit traject. Ik geef je geen feedback op je schrijfwerk. 

Wanneer wil jij dit? 

 • Jij weet dat er “meer is, dan dit” en je wilt aan de slag met je eigen wensen, verlangens en kwaliteiten. 
 • Je wilt leven vanuit een blijmoedige energie, waarbij je buikgevoel leidend is zonder zweverig te zijn.
 • Jij wilt kiezen wat bij je past, óók als dat tegenstrijdig lijkt. Kwispelturig leven met je glimlach als kompas.   
 • Je wilt weten wat werkt voor jou, los van wat ’n ander daarvan vindt. Omdat het bij jouw natuurlijke manier van doen past.
 • Jij wilt staan voor wie je bent: onbelemmerd doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zonder je schuldig te voelen naar anderen
 • Jij vindt het heerlijk om nieuwe dingen over jezelf te leren, jezelf opnieuw uit te vinden, zodat je steeds op een nieuwe laag van jezelf uitkomt. 

Haal boven wat gezien mag worden

Praktisch:

Wat:

“De Reis” is geen therapie of coaching.  Wat je gaat doen in dit traject is je op een creatieve manier telkens opnieuw verbinden met je intuïtie en je eigen-wijsheid. We zien elkaar minimaal 4 keer (maximaal 6 keer) via Zoom. Tussen deze momenten door krijg je opdrachten en oefeningen die je ondersteunen. Ik ben er voor jou als speelmaatje, steun in de rug, ruimtebol en vraagbaak. Soms geef ik je een zetje als het nodig is, zodat je het maximale uit jouw Eigen Wijs haalt. Het traject loopt maximaal 5 maanden. 

Hoe?

Wil je onderzoeken of wij een klik hebben? Super, want dat wil ik ook graag eerst ontdekken. Plan een Onderonsje: dat is een gratis en vrijblijvende kennismaking van 30 minuten via Zoom. Ik zie naar je uit. 

WAT VoNDeN anderen?