De reis

Een langer 1-op-1 traject

Een rondreis naar binnen, waar je méér vindt dan alleen jezelf

Hier begint het

Jij doet graag dingen die je betekenis geven. Jij onderneemt graag dingen die zin hebben. Met geen tien paarden laat jij je verleiden tot smartlijstjes en kernformuleringen. Jij weet dat het leven zich niet in doelen of resultaten laat vangen maar gewoon geleefd mag worden. Dus je laat je niet verleiden tot nutteloze oefeningen of vleierij. Jij knipoogt en flirt met het leven alsof het altijd lente is. Jij stapt met lef buiten het gebaande pad, als jezelf en niet als een variant van hoe de wereld het graag ziet.  
Niet?

Hé shit. Dan ben je waarschijnlijk in de diepe groef van de foute langspeelplaat gedonderd, die is blijven hangen. Die van die foute zinnetjes blijft uitbraken. “Ik ben niet goed genoeg”. “Ik ben een sufkop, een huilebalk”. “Niemand begrijpt mij”.

Die dus, van het verkeerde paadje, de negatieve overtuigingen en de nachtmerrie waarin je inmiddels samenwoont met je interne criticus. Ik geef je graag een liefdevol zetje uit die groef door je op een andere manier naar jezelf en naar de wereld te laten kijken. Sturen op je eigen zinnigheid is voorbij je hoofd glippen, zodat je kunt luisteren naar wat écht belangrijk is: wat je binnenwereld je vertelt. Je intuïtie inzetten als kompas, wanneer het om keuzes gaat. Waarbij je mag kiezen om ergens bij te willen horen (wat soms goed is) of om trouw te zijn aan jezelf, authentiek te blijven. Wat de wereld er ook van vindt. Eigen-zinnig zijn is óók mogen kiezen voor pindakaas of muisjes. Gewoon, omdat je lijf trek heeft in banaan.

In dit traject duw ik je uit die groef en mag je losweken van oude paadjes die niet meer lekker lopen. Oude overtuigingen die die je misschien hebt over jezelf mag je overboord kieperen. Overtollige (ruim)bagage zwaaien we uit. Tijdens deze reis ben ik jouw purser, je reisleidster én je persoonlijke cheerleader die je aanmoedigt om je eigen antwoorden te vinden.

Intuïtief? Wut?

Als gevoelig mens ben je van nature geneigd om met anderen mee te bewegen. Omdat je ze graag een plezier doet of omdat je geen zeur wil zijn. 

Soms beweeg je mee, terwijl je dat niet wilt. Dan lijkt het alsof je niet goed kunt intappen op wat je er zelf van vindt of wat je ergens bij voelt. Niet geleerd, niet meegekregen. Of misschien werd het je gewoon nooit gevraagd.

Het kan ook zomaar zijn, dat je ergens in je leven ooit  “verkeerd” hebt gekozen en toen hebt besloten om je hoofd voorrang te geven als het op keuzes aankwam.

Luisteren naar je eigen zinnigheid is durven vertrouwen op je binnenwereld: informatie uit je lichaam dat wijzer is dan je hoofd. 

Misschien werd je verteld dat jouw mening of jouw keuze er niet toe deed. Of mocht je niet zijn wie je wilde zijn. Dan is het niet zo gek dat je niet zo goed weet wat jij nou eigenlijk zelf wil. 

De reis, waarnaartoe?

In dit traject help ik jou op een creatieve manier contact te maken met je binnenwereld en je lijf. Je intuïtie. Je hoofd mag met pauze want die hoeft er even niets van te vinden. Vanuit  een pure hartverbinding vind jij antwoorden, die kloppen. Waardoor er kwartjes vallen en de puzzelstukjes in elkaar passen. 

“De Reis” gaat over je leven inrichten zoals jij het als waardevol ervaart. Leven zoals het klopt voor jou, zonder de advies-van-anderen stress. Ontdekken welke unieke talenten jij hebt, ook als die misschien doodgewoon of zelfs een beetje raar lijken. In dit traject mag je je eigenaardigheid omarmen, zodat het vóór je werkt en je niet meer in de weg zit. 

Zo kom je los van stoffige “hoe-heurt-jes” en ga je dingen doen die kloppend voelen voor jou,  zonder je schuldig te voelen wat  anderen daarvan vinden. 

Je gaat keuzes maken die kunnen gaan over spinazie of meloen, maar het kan ook gaan om keuzes in je loopbaan of de keuze om tóch dat bedrijf te beginnen.

Daarbij help ik je om jouw eigen waarden, je overtuigingen en je eigenheid te ontdekken én te verankeren. Jij mag eerlijk zijn, je gesuikerde filterlaagjes afwerpen en je mag  beslissingen nemen die overeenkomen met je eigen-waarde en overtuigingen.

Omdat handelen vanuit je eigen zinnigheid past bij wie jij bent. 

Mand-versie:

 1. We maken vooraf kennis via Zoom om te kijken of het klikt. Bij een ‘ja’ beiderzijds stuur ik je een vragenlijst, die jij invult en uitlegt.
 2. Je krijgt huiswerk voor de eerste sessie. Je krijgt ook opdrachten tussendoor. Jij zorgt ervoor dat huiswerk ruim op tijd weer terug bij mij is, zodat ik onze Zoomsessies erop kan afstemmen. 
 3. We zien elkaar 4 keer online via Zoom. In elke sessie halen we de essentie voor dat moment bij je naar boven. Wat mag er worden gezien, gespeeld, gehoord of uitgesproken? Daarbij leg ik verbanden, ik zeg iets,  (soms iets geks) , wijs op iets waarvan je neus gaat glimmen en jij reflecteert op wat er gebeurt. Waarna je hoofd *ploink* zegt en er kwartjes rollen. Radertjes in elkaar klikken en puzzelstukjes op de plek vallen.  
 4. Na elke sessie krijg je een 3D verslag van mij waarin ik je teruggeef wat ik hoorde én zag wat er bij jou gebeurde of ontstond. Ik lees daarbij je gezicht, je mimiek én je bewegingen. Handig voor later.  Na enkele dagen krijg je nóg een mail: vers huiswerk! Pling-plong, earth is calling! 
 5. Een maand na onze laatste sessie duik ik bij je op de lijn: hoe is het? Wat zijn je inzichten en wat kan nog aandacht gebruiken?

De reis, wat is het níet?

De Reis is geen coaching of therapie. Het is een belevenis, een ervaring. Je werkt niet met of aan verlies, rouw of trauma. Daar ben ik niet toe opgeleid en daar is dit traject niet voor bedoeld. Wel zetten we momenten uit jouw leven in, om een ander perspectief aan te boren. Dit is dus een fijn traject wanneer je van reflecteren houdt en graag nieuwe dingen over jezelf leert. Je hoeft geen schrijfkei te zijn: Het Groene boekje, spelling en Grammatica doen niet mee: je krijgt geen feedback op je schrijfwerk. 

Niet aan beginnen als je zelfreflectie een vies woord vindt. En dit is ook niets voor jou, als je ervan uitgaat dat je alleen tijdens de sessies “aan de bak” moet. Juist in de de periodes tussen onze afspraken in zul je ervaren dat je sprongen maakt en dat je diepere lagen aan het verkennen bent. 

Voor wie?

Wanneer je dit herkent: 

 • “Geen idee eigenlijk waarom ik doe wat ik doe. Maar ik doe het al jaren zo en het bevalt me niks.”
 • “Ik zoek het overzicht in mijn chaos.”
 • “Ik ben wel een beetje klaar met die onrust.”
 • “Ik denk regelmatig: wat wil ik nou echt? Dan komt er weer een cursus of een opleiding voorbij, die ga ik volgen en eigenlijk geeft dat alleen maar méér ruis.”
 • “Ik wil nog vaak teveel voldoen aan wat anderen willen. En ik merk dat ik daar eigenlijk wel een beetje klaar mee ben. Maar hoe ga ik dat zeggen?”
 • “Dan raak ik overspoeld door negatieve gedachten en daar kom ik niet meer uit.”
 • “Ik zoek naar een volgende stap die past bij wie ik ben.”
 • “Ik zoek nog naar de juiste sleutel op de juiste deur.”

Waarom? 

 • Dingen die je eng en lastig vindt in een veilige setting verkennen;
 • Positief geraakt worden in je gevoel, waardoor je anders naar jezelf gaat kijken;
 • Je kritische stem temmen: kssjjjt. Eruit! 
 • Ontdekken hoe je eigen wijsheid werkt, loskomen van het goedbedoelde advies-van-anderen. Omdat dat past bij jouw natuurlijke manier van zijn.
 • Opstaan voor wie je bent: doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zonder je schuldig te voelen naar anderen. Hoppa!
 • Jezelf opnieuw uitvinden, omdat dat oké is en past bij de manier waarop jij dingen leert over jezelf. Zo komt er een nieuwe laag van jezelf boven water.  

De kom-maar-op:

Wat:

In “De Reis”  verbindt je je telkens  opnieuw met je intuïtie en je eigen-zinnigheid. Tussen onze Zoom calls in werk je aan opdrachten en/of oefeningen die jouw proces ondersteunen. Commitment is het halve werk. Je krijgt 4 sessies via Zoom van 1,5-2 uur.  Hiervoor stel ik telkens een op maat gemaakt programma samen, aan de hand van je huiswerk en op basis van wat er bij jou leeft, vanbinnen. Tussen de contactmomenten door krijg je opdrachten en oefeningen die je ondersteunen. Ik ben er voor jou als speelmaatje, steun in de rug, ruimtebol en vraagbaak. Soms geef ik je een liefdevolle zet als het nodig is, zodat je het maximale uit jouw Reis haalt. Het traject loopt maximaal 5 maanden. Een maand na de laatste sessie duik ik even kort bij je op de lijn om te horen hoe het met je is. 

Handig om te weten:  
 • Ik werk niet met bonussen, extra’s of (vroegboek)kortingen, ook al is dit een reis. 
 • Ik doe je geen (last-minute) aanbieding die je niet kunt weerstaan. Daar geloof ik niet in.  
 • Ik kijk met jou naar wat je nodig hebt en wat bij je past. Niets meer, niets minder.
 • Voor we gaan reizen, onderzoeken we via Zoom of het klikt. Dat vind ik belangrijk, want als beiden geen klik voelen, gaan we niet op reis. Dat vertel ik je ook altijd tijdens de kennismaking.  Je plant een Onderonsje via de knop op de website, of HIER

Investering

Voor “De Reis” betaal je € 1.295,- (vrij van BTW). 

“Wie gelooft dat investeren in eigen welzijn duur is, vergist zich in de kosten van het herstellen van het gebrek eraan.”

Mijn begeleiding is geen coaching of therapie. Het is een belevenis, een complete menselijke ervaring. Ofwel: een investering in jezelf. Of je het de moeite waard vindt om dit bedrag te investeren in jezelf hangt af van de vraag wat jij met “De Reis” wilt bereiken. Het is iets anders dan een kampeertent kopen of een tweedehands elektrische fiets, doordat je vooraf niet precies weet wat je krijgt. Vaak zie ik dat mensen ontwikkelingswerk bij zichzelf blijven uitstellen tot het echt niet langer gaat en ze vastlopen.  Overspannen raken of  zelfs burn-out raken. In dat geval duurt de weg terug altijd langer en vraagt een nog grotere investering.

Vraag jezelf dus af: wat kost het me als ik zo doorga en wat levert het me op wanneer ik bereid ben om tijd en geld in mijn persoonlijke ontwikkeling te investeren? 

Soms zijn werkgevers bereid om de kosten voor begeleiding in het veld van persoonlijke ontwikkeling te vergoeden. In het kader van ziektepreventie, bijvoorbeeld. In dat geval kan ik een offerte maken op basis van zakelijke tarieven. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.  

Wat vonden anderen tijdens het werken met mij?