Vind je zin en breng 'm naar buiten

Vol enthousiasme gestart met bloggen

Jij hebt een heel eigen manier van doen, die heel natuurlijk is. Je houdt van verhalen. Het liefst persoonlijke, want je bent niet van de oppervlakkigheid. Je schrijft graag over wat je beweegt . Je zou erover willen delen want je helpt anderen graag, onder andere met de wijsheid die je hebt opgedaan. Wanneer je echter over zichtbaarheid van je schrijfwerk gaat nadenken, krijg je het Spaans benauwd. Je werk moet immers mooi zijn en het moet kloppen met wie je bent. Daarnaast moet het passen voor de buitenwereld.

Met die ‘functie-eisen’ wordt het al gauw te groot en te spannend en komen de virussen “niet goed genoeg” en “wie zit er nu op mijn verhaal te wachten” boven tafel. Wanneer zij de overhand nemen, komt er weinig van schrijven, laat staan van publiceren op socials of op je eigen blog.

Lief mens, dat kan anders!

Wil jij bloggen of schrijven over je werk/hobby/je leven en merk je dat je niet verder komt, omdat je

  • jezelf met andere schrijvers/bloggers vergelijkt?
  • het spannend vindt om iets persoonlijks te delen omdat je bang bent dat je tevéél van jezelf prijsgeeft?
  • je afvraagt of er iemand op jouw verhaal zit te wachten? 
  • bang bent om taalfouten te maken? 

Vind je zin! 

Ik snap je, mooi mens. Met “Vind je zin” komen mijn schrijverservaring, mijn gevoel voor taal samen met mijn superkrachten fantasie en verbeelding. 

Op een intuïtieve en creatieve manier zet ik je aan het schrijven over thema’s en onderwerpen, waar je nu misschien nog een beetje omheen schrijft. Omdat het kwetsbaar voelt om erover te schrijven. Of doordat jouw thema lastig te verwoorden is, misschien omdat je de juiste woorden nog niet kon vinden. Zo’n thema kan je levensverhaal zijn, het kunnen ook verhalen zijn vanuit je werk, je onderneming of je hobby. Deze onderwerpen  zetten we in als tool voor verwondering en verwoording. Je duikt nergens in: ik nodig je uit om met een andere bril naar het begrip schrijven te kijken. Zodat ruimte ontstaat voor jouw verhaal in een nieuw perspectief, waardoor je jouw boodschap op eigen-wijze kunt neerzetten en naar buiten kunt brengen. 

Zelf blog ik vanaf 2007, toen ik reflectieverslagen schreef tijdens mijn opleiding tot doktersassistente. Dat werden geen verslagen maar verhalen uit een Amsterdamse gynaecologie praktijk. Sindsdien schrijf ik over alles wat me beweegt, inclusief mijn struikelpartijen en overspanning.

Ik weet dus hoe het voelt wanneer het begrip kwetsbaarheid in beeld komt. 

Geen schrijfcoach: BRILjant zinvinder en diepzielduiker

Mijn bril kleurt de wereld. Dat betekent dat ik anders naar tekst kijk. Het Groene boekje ligt hier ergens onder een kast gefrommeld. Wanneer je in flow schrijft, zijn spelling en grammatica niet belangrijk.  In flow komen namelijk jouw eigen woorden naar boven, zodat naar boven komt wat gezien of gehoord mag worden. Mijn superkrachten Fantasie en Verbeelding zijn mijn sidekicks.

Ik help jou graag om je eigen woorden te vinden. Dat doe ik door af te stemmen op jou. Om ruimte te geven aan het perspectief, zet ik voorwerpen in. Wanneer jij in contact komt met je eigen woorden, ontdek je wie je vanbinnen bent. Vanuit die echtheid kun je een passend verhaal schrijven dat raakt, doordat je bij zichzelf kunt blijven.

Eigenheid = magie!

Het ontstaat wanneer je helemaal jezelf kunt zijn, óók in je schrijfwerk. Want dan is echt alles mogelijk en rolt er van alles uit je toetsenbord of uit je pen. Je hoeft het slechts te vinden en daar help ik je graag bij.

Praktisch

“Vind je zin” is 1-op-1 met mij schrijven. 

Wat: 75 minuten aan de slag met een door jou gekozen schrijfonderwerp. 

Waar: Online, via Zoom. Geen gedoe met openbaar vervoer of file, geen tijdverlies, geen reis- of parkeerkosten. 

Hoe: Boek een Zoomklik. In deze kennismaking van 45 minuten onderzoeken we wat ik voor je kan betekenen en of wij een match zijn. Als we beiden met elkaar door willen, plannen we een Zoomafspraak en je krijgt een schrijfopdracht. Je krijgt ruim de tijd om ‘m uit te werken. Op basis van de uitkomst stem ik mijn schrijfopdrachten persoonlijk op je af. 

Jouw investering: tot 1 september bied ik “Vind je zin” ter introductie aan voor € 99,- (vanaf 1 september € 125,-).  Wil je vaker schrijven? Dan kun je een strippenkaart kopen voor drie keer schrijven voor € 267,- (vanaf 1 september betaal je € 345,-)

Wat levert het je op?

  • (Z)Inspiratie: je vindt snel zinnige onderwerpen die er toe doen voor jou: geen ‘writers block’, of leeg vel/scherm meer voor jou! 
  • Zichtbaarheid: via je blogwerk leert de buitenwereld jou kennen;
  • Ben je ondernemer? Dan worden jouw diensten of producten beter vindbaar;
  • Zelfkennis en zelfvertrouwen: tijdens het schrijven doe je inzichten op over jezelf;
  • Schrijfplezier: “alles is er al” waardoor je je eigen lat gaat verlagen. Zo ga je weer onbevangen van je schrijfproces genieten;
  • Creativiteit: mijn oefeningen werken nog een tijdje door, zodat het ook na de sessie nog blijft stromen. 

Wat vonden anderen ervan?