Hoe klinkt het om…..

Elke dag een moment voor jezelf te creëren waarin je

  •  je gedachten kunt ordenen?
  • je schrijfzin kunt ontdekken of verder aan kunt wakkeren? 
  • je zelfbewustzijn verder kunt ontwikkelen?
  • kunt verhelderen waar het bij jou om gaat?

 

Enne… heb of ben  jij : 

  • nieuwsgierig tot waar je fantasie reikt?
  • zin om je creatieve brein de sporen te geven en je verstand opzij te zetten? 

Voel je welkom!

30 dagen wat?

“Odette leert jou niet zozeer om te schrijven, maar ze laat je –  zonder dat jij dat in de gaten hebt – contact maken met je diepste gevoel. De plek waar jouw eigen woorden wonen. Met haar creatieve schrijfopdrachten tovert ze in een mum van tijd je schrijfmoed en je inspiratie boven water. Zo ga jij (weer) met plezier schrijven en vind je zinnen waarvan jij niet wist dat je ze kon schrijven.

Hoe creatief ze is? Laat ik het zo zeggen: ze kan je rustig een fles Croma uit je eigen koelkast laten trekken en ervoor zorgen dat jij beschrijft dat die fles Croma dé nieuwste trend is op het gebied van gezichtsverzorging. Hoe? Geen idee maar ze flikt het.”

Wat is “Schrijf jezelf 30 dagen?”

Zin vind je overal en nergens tegelijk. Bij “Schrijf jezelf” vindt je de zin(nen) op de plek waar je misschien nog niet had gezocht: in jezelf. Op 1 maart start er weer een verse Facebookgroep  “Schrijf jezelf 30 dagen”.

In deze groep krijg je dertig dagen elke dag een schrijfoefening die je schrijfzin aanwakkert en je aanzet tot creativiteit. De bedoeling is dat je je fantasie en je verbeelding aanzet en je hoofd even uitzet. Hier mag je voorbij je verstand glippen en je intuïtie laten spreken. 

Het maakt niet uit hoe lang je per dag schrijft – desnoods vijf minuten – en het geeft niet als je tekst foutjes bevat. In deze schrijfgroep doen we niet aan het Groene boekje, wordt niet gekeken naar spelling of grammatica. Het gaat erom dat je schrijft, vrij uit de losse pols, zonder te strepen, krassen, te corrigeren en/of te luisteren naar die vervelende innerlijke criticus. Vind je dertig dagen veel? Dan mag je ook kiezen wanneer je wel schrijft en wanneer niet. Of je kiest zelf een “opdracht-van-de-week” uit, een die je aanspreekt, en die werk je vervolgens uit. Vrijheid staat voorop! 

Waarom 30 dagen schrijven? 

Met flowschrijven ontdek je je eigen pen en je eigen woorden. Je leert regelmaat te brengen in je schrijfwerk en je ontdekt hoe fijn het is om elke dag woorden te kunnen geven aan wat je beweegt. Na een maand heb jij  een schrijfroutine ontwikkeld en misschien heb je wel een geweldig idee gevonden voor een verhaal!

Plezier staat voorop

Bij “Schrijf jezelf” mag je alle kanten uitvliegen met mijn schrijfopdrachten. Op die manier ontstaat je eigen verhaal, een liedje of misschien wel een gedicht. Het ligt eraan wat er op dat moment bij jou opkomt. Het gaat nóóit om het voldoen aan de opdracht: de missie is dat je schrijft en dat je er plezier in hebt. Los van het resultaat! Ik ben geen gewone schrijfcoach, daarom werk ik niet met het groene boekje, en ik doe ook niet aan spellingvormen of grammatica. Deze taalkundige instrumenten kunnen je tijdens het schrijven  namelijk verschrikkelijk in de weg zitten. En dat is niet de bedoeling. 

Delen mag en hoeft niet

Je mag in de facebookgroep je zelfgemaakte verhaal delen. Dat is altijd een optie en vrijwillig: niks moet. Als jouw schrijfwerk te persoonlijk is, of wanneer je het te spannend vindt om je verhaal te delen (of je vindt zelf dat er helemaal niks zinnigs uit je pen tevoorschijn kwam en dat kan zomaar gebeuren en dat geeft niks) no worries: dat is allemaal oké en helemaal prima.

Posten in de groep is niet bedoeld als podium, of om te laten zien hoe goed je bent als schrijver. Delen van je verhaal is een manier om met elkaar te ontdekken wat een schrijfopdracht naar boven brengt. En dat pakt bij iedereen altijd weer verschillend uit. Zo geeft één schrijfopdracht allemaal verschillende uitwerkingen. Van verhaal, gedicht tot soms wel een tekening. Daarin zit de magie: je weet nooit wat er ontstaat. Zowel uit je brein als uit je lijf. En geloof me, ook jouw lichaam schrijft: via kleine bewegingen of sensaties seint ze haar verhaal feilloos door aan jouw vingers, zodat het boven komt.

“Schrijf jezelf” is de vrijplaats waar jij mag zijn wie je bent. Want zo kun je je eigen creativiteit en de originele jij aanboren en aanwakkeren. Zodat de woorden die echt van jou zijn, hun weg naar buiten kunnen vinden. Om jouw verhaal te vertellen. 

Wie gingen je voor?

Geen groepsmens?

Schrijf jij of wil jij schrijven met thema’s of onderwerpen die zo persoonlijk zijn dat het niet fijn voelt in een (kleine) groep?

Klik dan hieronder om individueel zin te vinden met mij. 

Praktisch:

Wat krijg je?

  • Grappige, onverwachte en diepgaande schrijfoefeningen die je nooit zelf had kunnen verzinnen;
  • Vrijheid om te schrijven wat je wilt: zet je fantasie aan en je verstand uit; zo glip je voorbij de redenatie en kom je uit op de plek waar je eigen woorden wonen.
  • Toegang tot de besloten Facebookgroep van Fijnbedraad, waar je jouw schrijfwerk en je ervaringen met anderen kunt delen.
  • Ter afsluiting voor wie dat wil: een online sessie “Schrijf jezelf” op 30 maart van een uur. In deze sessie kun je je medeschrijfgenoten  “onlive” ontmoeten, samen schrijven en je ervaringen uitwisselen.

 

Hallo lezer, hier Annie.

U weet wel, Annie Azijnzeiker. Van Linkedin. Waar  Odette regelmatig schrijft over onze conflicten.

Ondanks onze meningsverschillen vind ik haar een creatieve vrouw, dat mag gezegd. Daarbij – dit schrijf ik zachtjes anders gaat ze naast d’r wollen sokken lopen –  is Odette echt briljant in het vinden van de zin.

Ze heeft een heel fijne coproductie met Fantasie en Verbeelding. Zo verzint ze schrijfopdrachten waar je zelf niet op zou komen. Het knapst hierbij is dat Odette je altijd iets persoonlijks laat schrijven, zonder dat expliciet te vragen of te benoemen, en zonder dat je het zelf door hebt. Hiermee geeft ze jou ruimte om woorden op te schrijven die je anders nooit had gevonden. 

Odette zit je tijdens het schrijfproces niet in de weg met hinderlijke “maar als-jes” en laat je vrij om met je tekst te doen wat je zelf wilt. Jij bent vrij om je gang te gaan, waarbij veel goed is en oké. Met die grondhouding is er geen drempel om het “fout te doen” waardoor jij onbevangen van je eigen schrijfproces kunt genieten. Ook van schrijfwerk wat nog op de plank ligt en waar je niet meer aan wilde beginnen. Wanneer je met Odette hebt geschreven werkt de inspiratie nog even door. Zo kun jij oude stukjes weer nieuw leven inblazen. 

 

Wat vinden anderen van "Schrijf jezelf"?