Je hart in woorden vangen.

Een-op-een schrijven

Jij wilt uiting geven aan wat in je leeft. Pure zinvinderij want jij weet al dat je zin in alles en in niets kunt vinden. Je houdt ook echt van schrijven. Je zoekt een vlotte stijl die aanspreekt. Wanneer je je echter daarop richt, kun je de goede woorden niet vinden. Wanneer je er écht voor gaat zitten, loop je vast in je hoofd. Je papier blijft blanco en je beeldscherm leeg. Je kunt je pen en je toetsenbord bijna horen schateren van het lachen. Diep van binnen weet je dat je kunt schrijven en hoe je het voor je ziet. Jouw tekst laat zich alleen niet zomaar vangen. Intussen doet de kritische sopraan in je hoofd ook een deuntje over “niet kunnen” en al wat je nog schrijft zijn je wekelijkse boodschappenbriefjes. Met humor, dat dan weer wel.

Jij hebt een supergave hobby waarover je zou willen bloggen. Of misschien ben je wel net gestart in een nieuwe baan of met een onderneming waar je graag iets over zou willen schrijven. Je zou bijvoorbeeld wel wat inkijkjes vanuit je werk willen delen, in de vorm van korte verhalen. Het lijkt je supertof, alleen je hebt geen idee waar je moet beginnen. En bovendien: iedereen blogt en er zijn al zoveel persoonlijke verhalen. Om nog maar niet te struikelen over de storytelling goeroes.

Wie zit er nou op het jóuwe te wachten?

De wereld wacht op jou!

Geloof me: jij kunt schrijven over wat er in jou leeft en je hebt een verhaal te vertellen. Misschien dat de onderwerpen waarover je wilt schrijven niet nieuw zijn maar jouw visie op de zaak en/of jouw taalgebruik of woordkeuze zijn dat wel. Jij bent uniek en dus is jouw verhaal dat ook.

 

Schrijf jou!

Hoe zit die wereld eruit, die nog in jou verborgen zit en waar niemand (nog) weet van heeft? Verlang jij ernaar om stukjes van jezelf en van jouw belevingswereld naar buiten te brengen? Benieuwd, hoe het zou voelen om op een compleet andere manier je verbeelding en je fantasie aan te mogen wakkeren, zodat jouw eigen-zinnige verhaal vanzelf boven water komt?

Wees welkom!

Mijn bril kleurt de wereld. Dat betekent dat ik anders kijk en dus ook anders schrijf dan anderen. Het Groene boekje ligt ergens verscholen, onder een kast gefrommeld. Wanneer ik echt helemaal in flow schrijf, kunnen spelling en grammatica me gestolen worden. (Ja joh, dat komt later dus weer goed).

Mijn instrumentarium bestaat uit een schatkist vol creatieve en magische schrijfopdrachten, waaraan ik de vrijheid koppel dat je ze altijd mag bijstellen naar jouw manier van denken en doen, zodat ze je passen. Ze zijn bedoeld om jouw creativiteit op te wekken en zijn gericht op ontspanning en plezier; niet om te presteren of om een podium te creëren.

Als BRILjant Zinvinder werk ik met twee sidekicks: mijn superkrachten Fantasie en Verbeelding. Samen schrijven wij de sterren van de hemel. Een belangrijke aanvulling op dit  schrijfteam zijn de elitetroepen der Voorwerpen.

Deze elitetroepen zet ik in als co-vertellers, of als bondgenoten.  Voorwerpen geven jou – als dat nodig is – namelijk veiligheid, afstand en houvast wanneer je een verhaal te vertellen hebt dat je emotioneert, of wanneer je het verwoorden van een gebeurtenis pijnlijk of moeilijk vindt. Jouw paraplu of je plantenbak helpen je wanneer jij even niet op de juiste woorden kunt komen. Voorwerpen geven inzicht en ze helpen graag!

Jouw pen of je toetsenbord weten namelijk precies hoe jij je gedraagt als je schrijfwerk niet lekker loopt. Daar kunnen ze – via jou – van alles over vertellen, zonder dat jij erover hoeft na te denken. Alles zit al in jou mooi mens, en daarin schuilt de magie.

Hoi, hier Cornelis. Ik ben de knuffelcactus van Odette. Ja, zij wist ook niet dat het bestond maar ik ben er wel degelijk. Volgens mij wist ze ook niet dat ik een meneer ben. Ze noemde me namelijk eerst Cornelia.

Odette is echt compleet blanco wanneer het om planten gaat. Maar niet als het over schrijven gaat.

Kijk. Je snapt natuurlijk net zo goed als ik dat ik met mijn bobbelige  cactushandjes geen letter op papier of op een  beeldscherm krijg. Odette geeft mij een stem, zodat ik kan vertellen wat ik op mijn cactuslevertje heb.

Zal ik eens wat bekennen? Ik werd verliefd op Odette toen ze in de winkel – waar ik toen nog woonde – voor mijn neus stond te dansen toen ze me zag. Haar gezicht ging open en haar ogen kleurden een beetje met mij me. Groen. Ik mocht met haar mee en als toetje kreeg ik ook nog een nieuwe pot om mijn wortels.  Een mooie blauwe, met een soort vastgebakken schoteltje. We gingen naar buiten en we liepen richting haar fiets. De elektrische fiets. Ze noemt hem Aaf. Ja, die want ze blogt er ook wel over.

En ook daar ging het mis want Aaf is volgens mij ook een meneer en geen mevrouw. Het een nogal grofgebouwd fietsje. We laten het zo, want Aaf heeft tulpentassen op haar achterwerk en ik zou het als man dus echt niet trekken om met tulpentassen op mijn reet te rijden. Maar afijn. Ik heb dat allemaal ook niet bedacht. Ik constateer slechts: doe er uw voordeel mee.

Superleuk dat ik het woord tot u mag richten.Begrijp ik het goed dat dit ook meteen op het internet staat? Hopelijk heeft Odette me dan wel van m’n goede kant gefotografeerd. Mijn ene armpje hangt namelijk wat lager dan de andere en dan lijk ik scheef. Of geef ik nu gewoon mijn “slechte” kant prijs?

Oh Cac!(tus)

Wat is schrijf jezelf 1-op-1?

Schrijf jezelf 1-op-1 gaat verder dan laagdrempelig schrijven in een groepje. Er komen andere onderwerpen op tafel. Misschien zelfs wel Grote Mensen onderwerpen.

In elk geval schrijven we over en met onderwerpen die ons raken in ons mens- zijn. Je werkt aan thema’s die jij belangrijk vindt in dit leven. Onderwerpen die verweven zijn met jou.

Als diepzielduiker help ik jou om je eigen woorden naar boven te halen. Ze zichtbaar te maken. Waar woont jouw zin? Het meest waarschijnlijk in de buurt van je hart. En dus mag je dat gaan vangen. Hoe ziet jouw hart er eigenlijk uit op papier of op je beeldscherm?

Schrijf jezelf 1-op-1 is er in twee vormen.

De ervaring

Strippenkaart: schrijf jezelf vaker

Je hebt lang genoeg over koetjes en kalfjes geschreven; nu zoek je diepgang in je schrijfwerk.

Mooi! Welkom!

Je start met een kennismaking via Zoom van 30 minuten. Dat kun je HIER meteen boeken en zo’n gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We inventariseren jouw schrijfwens en we kijken of het klikt. Als tijdens het gesprek blijkt dat ik niet jouw ideale schrijfcoach ben, dan verwijs ik je door.

Willen we samen verder? Dan geef ik je een afgestemde schrijfopdracht waarvoor je ruim de tijd krijgt om ‘m uit te werken. Ook plannen we meteen een Zoomsessie van 90 minuten, waarin we aan de slag gaan met jouw vraag, uitdaging of wens.

Belangrijk: de huiswerkopdracht moet je 72 uur vóór onze Zoomsessie via de mail insturen, anders kan de afspraak niet doorgaan. Op die manier heb ik de tijd om met alle eer en geweten in jouw schrijfwerk te duiken.

Investering

Wat ik van je vraag is een open blik, een dosis nieuwsgierigheid, een mix van proberen, ervoor gaan zitten, niet denken maar doen, een lepeltje schrijfmoed en lef, voldoende tijd om aan je huiswerk te besteden en  90 minuten van jouw volledige aanwezigheid.

Je financiële bijdrage is € 95,- en dat is vrij van BTW (Fijnbedraad neemt deel aan de Kleine Ondernemers Regeling)

Jij wilt je blogpagina vullen met pure en oprechte zinvinderij want die pagina heeft honger! Je schrijfmoed brult: ik wil naar buiten!  Je inspiratie trappelt van ongeduld en je woorden snákken ernaar, om te worden opgeschreven.

Mooi! Welkom!

Met mijn strippenkaart kun je via Zoom vier keer 90 minuten 1-op-1 schrijven. Tussentijds ontvang je huiswerkopdrachten om je creativiteit aan te boren en je schrijfzin aan te wakkeren. Jij bepaalt het onderwerp of het thema waarmee je wilt werken en jij bepaalt de frequentie. Je kunt dus iedere week met me schrijven, maar het kan ook eens per maand. De strippenkaart heeft een geldigheidsduur van een half jaar.

Wanneer je nog niet eerder met me hebt gewerkt of gesproken, kun je HIER vooraf een Zinnig Zoomgesprek met me plannen om te onderzoeken of ik jouw ideale schrijfcoach ben en om jouw schrijfwensen te inventariseren.

Investering

Voor de strippenkaart vraag ik:

  • een dosis Schrijfmoed, jouw bereidheid én je commitment om in je schrijfwerk te duiken;
  • dat je het jezelf gunt om tijd vrij te maken om aan je huiswerk én aan jezelf te besteden. Huiswerk dien je telkens 72 uur voor onze 1-op-1 afspraak in te sturen, anders kan de afspraak niet doorgaan.
  • je volledige aanwezigheid tijdens onze 1 op 1 sessies.

Je financiële bijdrage is € 450,- en dat is vrij van BTW (Fijnbedraad neemt deel aan de Kleine Ondernemers Regeling).

K O R T I N G 

Strippenkaart: 

Heb jij eerder een “Schrijf jezelf” of een ander, individueel blok (Vind je zin) met mij geboekt? Dat is mooi! In dat geval krijg je namelijk korting op de factuur. Indien je eerder een groepssessie (Schrijf jezelf)  boekte krijg je 25 euro korting op de factuur en wanneer je eerder individueel met mij hebt gewerkt krijg je 75 euro korting. Geef dat aan op het inschrijfformulier.

Vergeet niet aan te vinken of en via welke route je korting verdient!

Wat vonden anderen van schrijven met mij?