Je hart in woorden vangen.

Een-op-een schrijven in eigenheid

Jij wilt woorden geven aan wat in je leeft. Pure zinvinderij: jij weet dat je zin in alles en in niets kunt vinden. Je houdt van schrijven. Het geeft je ruimte, het schept en het ordent je gedachten. Soms verlies je jezelf in gedachten over hoe het er zou moeten staan, waardoor het zaakje in je bovenkamer vastloopt. Groepjes zijn niet echt jouw ding, het wordt al gauw teveel en je betrapt jezelf erop dat je je werk gaat vergelijken. Bovendien wil jij liever de diepte in om je hart in woorden te vangen.

Jouw fantasie kent geen grenzen. Jij ziet de mogelijkheden van een pratende paraplu die zich verveelt in de zon en daar speel je graag mee. Je zou er meer mee willen spelen want zo zit jij in elkaar. Wanneer je je werk laat lezen hoor je dat het allemaal wel érg vergezocht is.  Onzin: jij weet dat bijna alles kan, wanneer je schrijft.

Jij hebt een supergave hobby, waarover je wilt schrijven. Of misschien ben je wel net in een nieuwe baan gestart of met een onderneming begonnen waarover je graag iets zou willen vertellen. Je houdt van wat je doet, gaat er helemaal in op en dat wil je uitdragen naar de buitenwereld. Via een blog of met persoonlijke inkijkjes, op basis van storytelling. Het lijkt je supertof alleen heb je geen idee waar je mag beginnen. Wanneer je blogs van anderen leest, zakt je de moed je in de schoenen. Want iedereen schrijft, vertelt, of werkt met storytelling. En wie zit er nou op jouw blog te wachten?

Herkenbaar? 

Allerliefst mooi wezen,

 

Jij kunt wel degelijk schrijven over alles wat je ziet en dat wat in jou leeft. Geloof me. En ja, jouw verhaal is uniek. Misschien zijn de onderwerpen waarover je wilt schrijven niet nieuw maar jouw visie erop en jouw woordkeuze zijn dat wel.

Jij bent uniek dus zijn jouw woorden en jouw verhaal dat ook. 

Wat is het?

Vind je zin is de 1-op-1 variant van “Schrijf jezelf.” Er komen andere onderwerpen op tafel, die ingaan op wie jij bent. 

Je schrijft over thema’s die raken aan jouw eigenheid. Onderwerpen waar je misschien nu nog met een boogje omheen loopt, omdat het zaken zijn die lastig in woorden zijn te vangen. Met “Vind je zin” ga jij je hart in woorden vangen en werk je met kwetsbaarheid. Dat is spannend, want kwetsbaarheid gaat altijd over jezelf en raakt een diepere laag van jou.

Jij bent de magie

Op een intuïtieve en creatieve manier ga je met mij aan het werk met de dingen die jij belangrijk vindt, die je aan je hart gaan. Of dat nu je levensverhaal is, of verhalen uit je werk of je hobby. Stukjes van jouw levensverhaal en/of scènes uit je werk of onderneming zetten we in als tool voor verwondering en verwoording. Je duikt dus niet in de geschiedenis van het waarom, je gaat er met een andere, meer nieuwsgierige blik naar kijken. Zo ontdek je niet alleen hoe je jouw boodschap krachtig en positief kunt neerzetten: je leert ook hoe je ‘m zichtbaar kunt maken voor de buitenwereld. Met alles wat je aan het hart gaat, zodat boven komt wie jij bent en je vanuit die eigenheid gaat delen.

Hierna zit jij nooit meer verlegen om een onderwerp, want alles is er al. Die magie kun je elke dag opnieuw weer inzetten om te delen.

Hoi, hier Cornelis.

Ik ben de knuffelcactus van Odette. Ja, zij wist ook niet dat ik bestond maar ik ben er wel degelijk. Ze wist ook niet dat ik een meneer ben. Ze noemde me namelijk eerst Cornelia.

Odette is compleet blanco wanneer het om planten gaat. Maar ze is een tondeldoosje als het om schrijven gaat. Haar vuur en passie zijn aanstekelijk en wakkeren vrij vlot ook jouw schrijfvlam aan.

Natuurlijk snap jij ook wel, dat ik met mijn bobbelige  cactushandjes geen letter op papier krijg. Odette geeft mij echter een stem, zodat ik namens haar kan vertellen wanneer haar handen gespannen zijn, of waarom ze me teveel water geeft, wanneer ze haar gedachten er  niet bij heeft. Zo geef ik Odette zicht op haar gedragingen bij spanning en bij vreugde, zodat ze zichzelf beter leert kennen. Zo kan ze dingen vóór zich laten werken, in plaats van dat het haar in de weg zit. 

Ik werd verliefd op Odette toen ze in de winkel waar ik woonde voor mijn neus stond te dansen toen ze me zag. Haar gezicht ging open en haar ogen kleurden een beetje met mij mee, naar groen. Tot mijn vreugde mocht ik met haar mee naar huis. Sindsdien zet ze mij regelmatig in als sidekick en co-verteller tijdens de groepsversie van “Schrijf jezelf”.  Dat vind ik gaaf want ik heb natuurlijk zo mijn eigen mening en kijk op de zaak.

Bijvoorbeeld dit: ga gewoon schrijven met Odette en ontdek je eigenheid. Het betaalt zich dubbel en dwars uit in je schrijfwerk.

Geen schrijfcoach: BRILjant zinvinder en diepzielduiker

Mijn bril kleurt de wereld. Dat betekent dat ik anders naar tekst kijk en dus ook anders schrijf. Mijn Groene boekje ligt ergens onder een kast gefrommeld. Wanneer ik echt helemaal in flow schrijf, kunnen spelling en grammatica me gestolen worden. Want alleen zó komen de echte woorden boven, om te delen wat gezien mag worden. Mijn superkrachten Fantasie en Verbeelding zijn mijn sidekicks.

Ik help jou graag om je eigen woorden te vinden. Dat doe ik door af te stemmen op jou. Met mijn schatkist vol creatieve en speelse schrijfoefeningen halen we samen jouw essentie naar boven, zodat zichtbaar wordt wat gedeeld mag worden. Om ruimte te geven aan het perspectief, zet ik voorwerpen in. Wanneer jij in contact komt met je eigen woorden, ontdek je wie je vanbinnen bent. Vanuit die echtheid kun je een passend verhaal schrijven dat raakt, doordat je bij zichzelf kunt blijven.

Eigenheid = magie. En het ontstaat wanneer je helemaal jezelf kunt zijn, óók in je schrijfwerk. Want dan is echt alles mogelijk en rolt er van alles uit je toetsenbord of uit je pen. Je hoeft het slechts te vinden en daar help ik je graag bij.

Hoe, wat wie?

Je start met een Zinnig Zoomgesprek van 30 minuten. Dat is gratis en vrijblijvend en je kunt het HIER boeken. In dit gesprek inventariseren we je schrijfwens en we kijken of het klikt. Willen we samen verder? Zo ja, krijg je een afgestemde schrijfopdracht via e-mail, waarvoor je ruim de tijd krijgt om ‘m uit te werken. Aansluitend aan het kennismakingsgesprek plannen we meteen een Zoomsessie van 90 minuten, waarin we aan de slag gaan met jouw vraag, uitdaging of wens.

Belangrijk: de huiswerkopdracht moet je 72 uur vóór onze Zoomsessie via de mail insturen, anders kan de afspraak niet doorgaan. Op die manier heb ik de tijd om met alle eer en geweten in jouw schrijfwerk te duiken.

Investering

Een losse schrijfervaring vraagt een open blik, een dosis nieuwsgierigheid, een mix van proberen, ervoor gaan zitten, niet denken maar doen, een lepeltje schrijfmoed en lef, voldoende tijd om aan je huiswerk te besteden en  90 minuten van jouw volledige aanwezigheid.

Je financiële bijdrage is € 95,- en dat is vrij van BTW (Fijnbedraad neemt deel aan de Kleine Ondernemers Regeling)

Vaker schrijven?

Is voor jou, als je:

 • je schrijfinspiratie wilt opschudden;
 • wilt leren hoe je heel eenvoudig ALTIJD op een gaaf blogonderwerp komt;
 • nieuwsgierig bent naar jezelf  (doordat je via je schrijfwerk eveneens verdieping in jezelf krijgt);
 • nieuwsgierig bent naar onvermoede talenten waarvan jij niet wist dat je ze had;
 • je  website wilt vullen met verse verhalen want die blogpagina heeft honger!
 • je wilt werken aan zichtbaarheid: jouw schrijfmoed roept!

 

Met een strippenkaart kun je vier keer 90 minuten via Zoom 1-op-1 met mij schrijven. Tussendoor  ontvang je huiswerkopdrachten om je creativiteit aan te boren en je schrijfzin aan te wakkeren. Jij bepaalt het onderwerp waarmee je wilt werken en jij bepaalt de frequentie. Je kunt dus iedere week met mij schrijven en het kan ook eens per maand. De strippenkaart heeft een geldigheidsduur van een half jaar.

Wanneer je nog niet eerder met mij hebt geschreven, starten we met een intake via Zoom van 30 minuten. Dat kun je HIER boeken en deze is gratis en vrijblijvend. We inventariseren je schrijfwens en we kijken of het klikt. Als we beiden verder willen, plannen we de eerste 1-op-1 Zoomsessie en ontvang je hiervoor afgestemde schrijfopdrachten per e-mail, waarvoor je tijd krijgt om ze uit te werken.

In die Zoomsessie werken we met jouw schrijfwens en met je ingeleverde schrijfopdracht. Jij bepaalt vervolgens  in welk tempo en met welke thema’s of onderwerpen je verder wilt werken.

Belangrijk: alle huiswerkopdrachten dien ik telkens 72 uur vóór onze Zoomsessie te hebben ontvangen, anders kan de zoomsessie niet doorgaan. Op die manier heb ik de tijd om met alle eer en geweten in jouw schrijfwerk te duiken.

Investering

Een strippenkaart kost € 350,- en is vrij van BTW (Fijnbedraad neemt deel aan de Kleine Ondernemers Regeling).

Wat levert vier keer schrijven met mij jou op?

 • je krijgt meer schrijfzin;
 • je ontrafelt stukjes van jezelf dat zich uit in je schrijfwerk;
 • je gaat anders kijken naar onderwerpen;  zo zie je gemakkelijker “blogs of artikelen ontstaan – geen opgedroogde inspiratie meer voor jou!
 • je weet waar je altijd weer kunt beginnen om van daaruit ontspannen verder te schrijven met alles wat opkomt;
 • jij gaat de schoonheid vinden in je eigen schrijfwerk, zodat jij vanzelf meer gaat schrijven en de ideeën ook na onze sessie nog blijven stromen. Langdurig:  uit ervaring kan ik vertellen dat mijn “rare” creativiteit  nog lang nawerkt, zodat je in de dagen/weken erna ook nog creatief blijft kijken. Bijvoorbeeld naar oude blogs die je nog op de plank had liggen en die het publiek (nog) niet haalden.

Wat vonden anderen van schrijven met mij?