Zin(nen) vinden in jezelf

Kom in contact met je eigen woorden, zodat je naar buiten kunt brengen wat gezien wil worden

Wat is “Schrijf jezelf?”

“Schrijf jezelf” is mijn online creatieve broedplaats via Zoom, waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Waar je zin(nen) vindt op de plek waar je misschien nog niet had gezocht: in jezelf.

Tijdens “Schrijf jezelf” krijg jij schrijfopdrachten met de vrijheid om ze bij te stellen naar jouw manier van denken en schrijven, zodat ze je passen. De oefeningen zijn bedoeld om je verbeelding en je fantasie aan te wakkeren. Daarbij mag je de bocht uitvliegen, omdat bij “Schrijf jezelf” niets gek is en (bijna) alles kan. 

Daarnaast krijg je improvisatieoefeningen en opdrachten die je natuurlijke speelsheid opwekken. Deze kijk- speel- en doe-oefeningen zijn altijd gericht op creativiteit en humor, op ontspanning. Het is nooit de bedoeling dat je iets “goed” moet doen. 

Schrijven en een veerkrachttraining tegelijk

“Odette leert jou niet om te schrijven. Ze laat je –  zonder dat jij dat in de gaten hebt – contact maken met je gevoel. De plek waar jouw eigen woorden wonen. Met creatieve out-of-the-box ideeën en opdrachten tovert ze in een mum van tijd je schrijfmoed boven water. Zo ga jij weer met plezier schrijven en vind je woorden en zinnen waarvan jij niet wist dat je ze kon schrijven.

Hoe creatief ze is? Laat ik het zo zeggen: ze kan je over een fles Croma uit je eigen koelkast laten schrijven alsof het de nieuwste trend is op het gebied van gezichtsverzorging. Pure magie!”

Plezier staat altijd voorop

Met “Schrijf jezelf” schrijf je anderhalf uur via Zoom. In een kleine groep mag jij alle kanten uitvliegen met mijn schrijfopdrachten. Zo ontstaat je eigen verhaal, een liedje of misschien wel een gedicht. Het ligt eraan wat er bij jou opkomt. Het gaat nóóit om het voldoen aan de opdracht: de missie is dat je schrijft en dat je er plezier in hebt. Los van het resultaat!

Noem mij een holistische Zinvinder (schrijfcoach) met een non-dualistische kijk op taal. Ik werk vanuit intuïtie en niet met het groene boekje. Ook doe ik niet aan spellingvormen of grammatica. Dat is slechts taalkundig gedoe en dat kan jou tijdens het schrijven verschrikkelijk in de weg zitten. En dat moeten we niet hebben. 

Ik stel veiligheid, aandacht en kwaliteit voorop: dat betekent dat ik met kleine groepen werk. Je schrijft dus altijd met maximaal 6 personen. 

Delen mag en hoeft niet

Na elke ronde nodig ik je uit om je schrijfwerk voor te lezen. Dat is altijd een optie: niks moet. Als jij vindt dat je schrijfwerk te persoonlijk is, of wanneer je het te spannend vindt om je verhaal te delen, dan mag je de uitnodiging laten voor wat het is. Dat is oké.

Het voorlezen is niet bedoeld als podium maar om met elkaar te ontrafelen wat een schrijfopdracht allemaal bij je naar naar boven brengt. “Schrijf jezelf” is daarom geen ‘gewoon’ schrijfcafé want het kent een diepere laag. Je leert namelijk altijd iets over jezelf wat je nog niet wist. De verrassing is dat het bij iedereen altijd weer verschillend uitpakt.

Bij “Schrijf jezelf” ontdek je dat we als mens soms kunnen struikelen over dezelfde issues en dat we daarin tegelijk allemaal verschillend zijn: één schrijfopdracht geeft verschillende interpretaties en uitwerkingen. Daarin zit de magie: je weet nooit wat er ontstaat.

“Maar ik kán helemaal niet schrijven”

Niks van waar: iedereen kan schrijven. Met “Schrijf jezelf” mag je al het taalkundig gedoe overboord kieperen. Spelling, grammatica én het Groene boekje doen niet mee. Bij “Schrijf jezelf” gaat het om het vinden van je eigen woorden:  of ze nou vanuit je oren komen of vanuit je tenen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat juist de verhalen van de mensen die het meest onzeker over zichzelf waren, of die riepen “maar ik kan helemaal niet schrijven”, juist de mooiste pareltjes afleverden, die tot in de tenen raakten en ontroerden. Dus wacht niet langer en pak je pen!

Schrijf jezelf: vind je eigen zinnigheid!

Wat schrijven anderen?

Geen groepsmens?

Wil jij schrijven met of over  thema’s die zo persoonlijk zijn dat het niet fijn voelt in een (kleine) groep? Klik dan hieronder op de knop voor het 1-op-1 aanbod. 

Praktisch:

Data 2023

  •  Woensdag 27 september 20:00-21:30 uur  
  • Donderdag 26 oktober 20:00-21:30 uur  
  • Dinsdag 21 november 20:00-21:30 uur
 
Locatie: Zoom. Geen gedoe met openbaar vervoer of file, geen tijdverlies, geen reis- of parkeerkosten.

Je investering:

Jouw investering bedraagt € 35,- (vrij van BTW). 

Wil je alle drie de edities meeschrijven? Dan krijg je een korting van € 20,- en betaal je € 85,- 

Na je inschrijving ontvang je een mail met een factuur. Je deelname wordt definitief na ontvangst van je betaling. Enkele dagen voor je deelnamedatum ontvang je de Zoomlink. 

 

Wat anderen vonden van "Schrijf jezelf"