Schrijfmoed verloren?

Laat je inspireren door de ideënfontein van Odette!

Even geen schrijfzin?

Je zou willen schrijven, willen bloggen ook wel misschien. Hoe begin je? En waarover zou je moeten schrijven? Iedereen blogt of schrijft toch al? Zodra je gaat zitten met pen en papier vluchten de woorden uit je hoofd en blijft je vel papier of je beeldscherm blanco. Wat je nog wél schrijft, zijn boodschappenbriefjes.

Wat jij nodig hebt, is een schrijfzetje.

“Odette is meester in het vinden van een verhaal. In no time schudt ze onderwerpen uit haar mouw die je aanspreken en die je op een heel andere manier tot schrijven aanzetten, zonder dat je jezelf met anderen gaat vergelijken of last hebt van grammaticatoestanden of spellingkwesties. Haar creativiteit werkt een tijdje na, zodat je zelf ook steeds opnieuw onderwerpen blijft vinden. Bovendien houd je veel materiaal over waarmee je een tijd toe kunt qua blogs of social media posts.”

“Wat ik vooral bijzonder vind is dat ik op de een of andere manier contact maak met mijn gevoel zonder dat ze het vraagt, zodat mijn schrijfwerk ook echt van binnenuit komt.  Met haar out-of-the box schrijfopdrachten tovert ze in een mum van tijd mijn schrijfmoed en mijn inspiratie boven water. Ik schrijf weer met plezier!”

Een wat? 

Een Schrijfzetje is een set van 10 schrijfprompts, schrijfopdrachten, over een door jou gekozen onderwerp of thema. Dat kan en mag van alles zijn. Je hobby, je werk, je onderneming, je persoonlijke leven, een vraagstuk waar je tegenaan loopt. In elk geval een onderwerp waarmee je zelf niet zo lekker vooruit komt. Iets waar je tegenaan hikt, of teveel over piekert waardoor je hoofd het overneemt en maar niet aan het schrijven toekomt. 

Je krijgt geen feedback op je schrijfwerk: je wordt uitgenodigd om met een andere blik naar het begrip taal te kijken. Op die manier kan je verstand voorbij je intuitie glippen om naar boven te halen wat geschreven wil worden. Je hoeft het dus ook met niemand te delen, te publiceren of te laten lezen.

This one is yours!

Van wie krijg je dat schrijfzetje?

Van mij, Odette. Van jongs af aan bekijk ik de wereld anders. Mijn jeugd bracht ik voor een groot deel op mijn kop hangend door, in bomen of aan een klimrek. Tussen de middag stond ik meestal op mijn hoofd op de bank, onderwijl een broodje etend. Na de pauze zag de wereld er anders uit.

Inmiddels ben ik 53 en sta ik soms nog steeds ondersteboven. Ik kijk vol verwondering naar de wereld en daardoor zie ik de dingen anders.  Met coachvragen zet ik bijvoorbeeld voorwerpen in als co coaches en vertellers, die perspectief geven. De magie in dit leven zit voor mij in het nieuwsgierig blijven naar de doodgewone dingen. Door daar mijn aandacht op te vestigen en ermee te spelen, krijgt het gewone een gouden glans en geeft het inspiratie voor creativiteit. 

Laat je leiden door nieuwsgierigheid!

Wat zeggen anderen over mijn manier van werken?

Wat levert zo’n schrijfzetje jou op?

  • Een frisse blik op beeld en fantasie: een andere manier om je pen (of je toetsenbord) te laten st(r)omen van plezier
  • Je gaat je eigen perfectie loslaten, waardoor je weer onbelemmerd van je eigen schrijfwerk kunt genieten
  • Een verrassingselement: waar ga je nu weer over schrijven?
  • Creativiteit: het gaat weer bruisen en stromen zodat jij weer aan de gang kunt. Tot wéken na het Schrijfzetje. 
 

Praktisch:

Wat: een set van 10 niet-alledaagse schrijfprompts over een door jou gekozen onderwerp of thema
 
Doe-het-zelf pakket  (€ 59)
  1. Via de knop op deze website vul je je gegevens in. Vergeet niet te vermelden over welk onderwerp of thema je wilt schrijven.
  2. Je ontvangt een bevestiging plus een factuur.
  3. Na betaling van de factuur ontvang je 10 schrijfopdrachten die persoonlijk op je zijn afgestemd, waarmee je zelf gaat schrijven. Je krijgt geen feedback of motivatie op je schrijfwerk; een schrijfsetje is bedoeld om je schrijfmoed aan te wakkeren zodat je zelf verder kunt als je bent vastgelopen of de inspiratie even kwijt bent.