Over deze website en uw privacy

Missie en visie van Fijnbedraad

Fijnbedraad.nl probeert de wereld een beetje mooier te maken door het schrijven van artikelen met ervaringen en belevenissen uit het persoonlijk leven. U kunt zich aanmelden voor de leeslijst. Ook kunt u reacties plaatsen onderin de artikelen. Hierbij worden gegevens verzameld. Door middel van deze privacyverklaring wil Fijnbedraad u op de hoogte stellen over de manier waarop zij met deze informatie omgaat.

WordPress-based

Fijnbedraad.nl  is gemaakt met behulp van WordPress. Onder elk inschrijfformulier van WordPress staan de Privacyregels beschreven. In verband hiermee verwijst Fijnbedraad ook hier naar het privacy statement van WordPress.org. Daar de site technisch mede verbonden is met WordPress.com, verdient het aanbeveling om ook het privacy statement van Automattic in te zien. Beide bedrijven zijn verplicht zich te houden aan de wetten van privacy om uw gegevens te beschermen, zoals in de Europese Unie opgesteld.

Uw privacy op Fijnbedraad.nl

Fijnbedraad.nl  wordt beschermd met een SSL certificaat, zodat alle verzonden informatie altijd versleuteld wordt.

Leesabonnement

Indien u automatisch op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogposts, kunt u zich aanmelden voor de leeslijst. Bij het aanmelden wordt gevraagd om uw naam- en om uw e-mailadres op te geven.  U geeft daarbij vrijwillig toestemming om uw deze gegevens op de site op te slaan, zoals door u ingegeven. Deze gegevens worden gedurende de periode van uw leesabonnement opgeslagen. U kunt zich desgewenst op elk moment uitschrijven van de leeslijst; in elke aankondiging van een nieuwe blogpost bevindt zich een link waarmee u zich kunt afmelden.

Reacties

Wanneer u een reactie op een artikel plaatst, geeft u vrijwillig toestemming om uw naam, uw e-mailadres en uw websitegegevens op de site op te slaan, zoals door u ingegeven. Deze informatie wordt uitsluitend gebruikt om per e-mail aankondigingen van nieuwe blogposts of updates te sturen, alleen als u zich hiervoor heeft aangemeld.

Uw e-mailadres en andere aangeleverde gegevens zullen niet worden doorgegeven of worden verkocht aan derden. Iedere keer wanneer u reageert op een blogpost of commentaar inzendt, zal uw naam verschijnen zoals door u is opgegeven. Het is uw goed recht om voor uw eigen privacy uw commentaar of abonnement anoniem te posten en een bijnaam, een pseudoniem of een onbekend mailadres te gebruiken.

Een reactie posten in de digitale wereld zoals we die nu kennen, dient met grote zorg te gebeuren. Indien u reageert, wordt deze pas publiekelijk nadat ik de reactie heb goedgekeurd.  Eenmaal goedgekeurd wordt deze blijvend zichtbaar onder de betreffende blogpost. Indien er hatelijke, beledigende, of schadelijke reacties worden ingegeven, of reacties die in strijd zijn met de missie van Fijnbedraad, kan zij zonder verdere berichtgeving overgaan tot het afwijzen en verwijderen van de betreffende reactie. Indien dit herhaaldelijk optreedt kan Fijnbedraad de afzender zonder verdere kennisgeving markeren als ongewenst.

U bent en blijft de baas over uw gegevens

Persoonlijke gegevens van abonnees op Fijnbedraad worden niet op andere plaatsen bewaard, noch worden deze aan derden beschikbaar gesteld. Afmelding van de leeslijst kan op elk moment door de link onderaan in het nieuwsbericht: “uitschrijven” aan te klikken. Indien u uw inschrijving verwijdert, worden alle persoonlijke gegevens eveneens verwijderd en kunnen ze niet meer door Fijnbedraad worden achterhaald of worden ingezien. Eenmaal geposte en goedgekeurde reacties blijven zichtbaar totdat de post in kwestie verwijderd wordt.

Media

Als website eigenaar post Fijnbedraad regelmatig afbeeldingen bij een artikel, of op de galerijpagina. Dit zijn afbeeldingen die ofwel uitsluitend van haar afkomstig zijn ofwel afbeeldingen waarop geen beeldrecht van toepassing is (Pixabay bijvoorbeeld).

Het is de bezoekers van Fijnbedraad.nl niet toegestaan om die afbeeldingen vanaf de website te downloaden.

Statistieken en cookies

Fijnbedraad.nl maakt gebruik van WordPress statistieken om de bezoeken aan deze site te analyseren. Die analyse behelst het bijhouden van het aantal bezoekers op de site en alle posts, informatie over de gebruikte links naar mijn website vanuit social media platforms of andere websites, de gevolgde links in mijn artikelen en de landen waarin haar lezers zich bevinden. Ook het IP adres (het netwerkadres waarmee computers met elkaar communiceren) wordt geregistreerd.

Graag wil Fijnbedraad benadrukken dat zij als eigenaar van de website van geen enkele lezer de persoonlijke gegevens kan inzien of op welke wijze dan ook kan achterhalen. Ook maakt deze site, zoals elke website, gebruik van cookies om het gebruiksgemak bij de lezer te bevorderen.