Vind je goud

Goud.

De wereld heeft het nodig. Meer dan ooit. Jouw goud. 

Die pure straaltjes eigenheid werpen hun eigen glans en licht op de wereld en maken het daardoor een betere plek.
Omdat het jouw goud is. 

Jouw goud gaat over je eigen zinnigheid en je eigen-aardigheden. Jouw manieren van doen. De signatuur die jij in je werk en in je manier van leven legt, zodat wij weten dat jij het bent. 

Jouw goud kunnen we ook je authenticiteit noemen. Een populair woord. Iedereen wil namelijk authentiek zijn, en tegelijk zie ik veel mensen toch hetzelfde doen. 

Eigenheid bestaat uit karaktereigenschappen, overtuigingen en manieren-van-doen. Eigen-aardigheidjes.
En wanneer je ze niet ziet voor wat ze zijn, kunnen ze je in de weg zitten. 

Jouw eigen-aardigheden zijn in feite jouw talenten en kwaliteiten. Het zijn instrumenten uit jouw eigen, unieke gereedschapskist dat niemand anders heeft of kan bedienen. 

Te hard lachen is bijvoorbeeld zo’n gereedschap. Of vaak en hard huilen. Te aanwezig zijn als je enthousiast probeert iets uit te leggen waar je warm voor loopt. Jezelf als boom presenteren en met je armen per ongeluk dingen van de plank wapperen, maakt dat je misschien ooit onhandig werd genoemd.
Maar dat ben je helemaal niet.

Jij bent expressief. Het maakt dat je graag naar buiten brengt, wat in je leeft. Puur goud, want er zijn veel mensen die dat graag willen en niet kunnen.

Als kind werd ik met mijn expressieve springveer niet begrepen, wanneer ik enthousiast een verhaal wilde vertellen. Ik werd niet gehoord, doordat mijn haakjesbrein met verkenningstroepen werkt en dus te snel vooruit gaat voor de meeste mensen. Daarin werd ik niet begrepen.

Mijn fantasie en verbeelding werden als belachelijk beschouwd. De opstellen die ik schreef gingen de werkelijkheid voorbij. Dat werd niet begrepen en bovendien werd het raar gevonden. 

Toevallig zijn het anno 2024 de pijlers van mijn bedrijf want met mijn haakjesbrein, mijn fantasie en verbeelding blijk ik aanstekelijk te werken op de vuurtjes van andere mensen. Zodat ’t bij hen weer gaat fikken.

Wanneer jij jouw eigenheidjes, je gereedschappen, als talenten gaat zien en als zodanig gaat gebruiken, gaat de wereld voor je open.

Je kreeg ze niet voor niets.
Eigenheid is je geboorterecht.
Vind je goud. 

PS: Ik help je graag.

Deze post delen?

3 reacties

  1. Wat een heerlijk stuk. Word je blij van.
    Ik had onlangs weer een ‘goudklompje’ van 300 woorden afgeleverd voor een column en kreeg daar gisteren hele leuke reacties op.

  2. Dank je wel mooi mens. Wat fijn dat jij weer goudklompjes schrijft. Mooie gelegenheid om bij je te koekeloeren wat er uit je koker is gekomen.

Meer blogs

Wat is nou eigenlijk écht raar?

Mijn eerste maanden zonder ziekenhuiswerk liggen achter me. Ik zag ernaar uit en tegelijkertijd miste ik mijn bijna dagelijkse fietstochtje ernaartoe. Het park vol treurwilgen,

Lees verder »

Dát kan toch niet?

Stel je voor dat je zou ontdekken dat je al goed bent, zoals je bent. Dat je leven bedoeld is om vrijuit te leven, je

Lees verder »

Wie kan sturen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

Lees verder »

Bedrijfscorrespondentie

Amsterdam, 11 maart 2024 Lieve Odette, Van harte gefeliciteerd met je 54e verjaardag.In het afgelopen jaar heb ik met bewondering gekeken naar de manier waarop

Lees verder »