Vind je goud

Goud.

De wereld heeft het nodig. Meer dan ooit. Jouw goud. 

Die pure straaltjes van je eigen goudklompje werpen namelijk hun eigen glans en licht op de wereld en maken het daardoor een betere plek.
Omdat het jouw goud is. 

Jouw goud gaat over eigenheid. Jouw manier van doen. De signatuur die jij in je werk en in je manier van leven legt, zodat wij weten dat jij het bent. 

Het wordt ook wel authenticiteit genoemd. Een populair en populistisch woord. Iedereen wil namelijk authentiek zijn, en tegelijk zie ik veel mensen toch hetzelfde doen. 

Eigenheid bestaat uit karaktereigenschappen, overtuigingen en manieren-van-doen. Eigen-aardigheidjes.
En wanneer je ze niet ziet voor wat ze zijn, kunnen ze je in de weg zitten. 

Jouw eigen-aardigheden zijn in feite jouw talenten en kwaliteiten. Het is jouw eigen unieke gereedschap dat niemand anders heeft of kan bedienen. 

Te hard lachen is bijvoorbeeld zo’n gereedschap. Of vaak en hard huilen. Te aanwezig zijn als je enthousiast probeert iets uit te leggen waar je warm voor loopt. Jezelf als boom presenteren en met je armen per ongeluk dingen van de plank wapperen, maakt dat je onhandig werd genoemd.
Maar dat ben je helemaal niet.

Jij bent expressief. Het maakt dat je graag naar buiten brengt, wat in je leeft. Puur goud, want er zijn veel mensen die dat graag willen en niet kunnen.

Als kind werd ik met mijn expressieve springveer niet begrepen, als ik vol enthousiasme een verhaal wilde vertellen. Ik werd niet gehoord, doordat mijn haakjesbrein met verkennistroepen werkt en dus te snel gaat voor andere mensen. Daarin werd ik niet begrepen.

Mijn fantasie en verbeelding werden als belachelijk beschouwd. De opstellen die ik schreef gingen de werkelijkheid voorbij. Dat werd niet begrepen en bovendien werd het raar gevonden. 

Toevallig zijn het anno 2024 de pijlers van mijn bedrijf, want met mijn haakjesbrein, mijn fantasie en verbeelding blijk ik andere mensen te kunnen ontsteken, zodat hun vuurtje weer gaat branden.

Wanneer jij jouw eigenheidjes, je gereedschappen, als talenten gaat zien en als zodanig gaat gebruiken, gaat de wereld voor je open.

Je kreeg ze niet voor niets.
Eigenheid is je geboorterecht.
Vind je goud. 

PS: Ik help je graag.

3 reacties

  1. Wat een heerlijk stuk. Word je blij van.
    Ik had onlangs weer een ‘goudklompje’ van 300 woorden afgeleverd voor een column en kreeg daar gisteren hele leuke reacties op.

  2. Dank je wel mooi mens. Wat fijn dat jij weer goudklompjes schrijft. Mooie gelegenheid om bij je te koekeloeren wat er uit je koker is gekomen.

Meer blogs:

Elf 🎼

Lieve mam, Ik kan me voorstellen hoe je naar het getal kijkt. Vol ongeloof.Elf. Terwijl je nog eens kijkt, verandert je gezicht

Draak

“Ja nee, nou, een beetje niksen,” antwoord ik op de vraag wat ik ga doen, nu ik niet meer in het ziekenhuis

Doe jij al aan schatsnuiven?

Schatsnuiver Het is één van mijn verworven titels, in dit leven. Ik ben er bijzonder trots op. Ik ben gelukkig met de