Wat is Fijnbedraad?

Fijnbedraad zijn =  sensitief zijn, gevoelig zijn.

Als hoog sensitief persoon omschrijf ik mezelf als een persoon met een extra ingebouwde antenne (intenne). Op momenten dat ik niet lekker in mijn vel zit, kan die antenne ervoor zorgen dat ik teveel signalen uit de buitenwereld oppik waardoor ik overprikkeld raakt. Ik kan je vertellen dat dit in Corona tijd regelmatig een uitdaging voor me is met een overvloed aan nieuwsberichten en iedereen die wel een mening of advies over Corona heeft. Soms raak ik erdoor van streek, raak ik overprikkeld. Dan is mijn lontje tekort en kan ik weinig meer hebben.

Maar als ik goed in mijn vel zit en goed voor mezelf heb gezorgd, dan gaat er met die extra antenne een wereld voor me open. Ik zie het bloeiende margrietje op een voetbalveld. Het bloeiende vergeet-me-nietje tussen een brugdeel. Maar ik zie het ook wanneer mensen ongelukkig zijn en schijnbaar glimlachen. Wanneer de buitenkant niet meer met de binnenkant klopt.

Wanneer ik  goed in mijn energie zit en ik naar de signalen luister die mijn lichaam me geeft, is die extra antenne eigenlijk een supermooi instrument. Want dan faalt dat innerlijke systeem eigenlijk nooit. Dan vind ik de zin, kan ik eindeloos diepzielduiken en dan tover ik de mooiste woorden uit mijn toetsenbord.

Op deze site vind je blogposts over  (leven met) hoog sensitiviteit. Over de omgang met die intenne, die mij maakt tot wie ik ben want inmiddels zou ik ‘m niet graag missen. In mijn wereld bestaat geen zonsopgang; voor mij wordt de zon elke dag opnieuw geboren.