Ik werk graag met jou!

Het leven is veel te leuk om gespannen in een hoekje te blijven toekijken wanneer er zich iets spannends aandient. Jij leeft het leven niet, jij bént het leven. Het stroomt door jou, vanaf je kruin tot je tenen.

Dat prachtige leven vraagt dingen van jou. Het stelt je voor keuzes en het nodigt je uit ervoor te gaan staan. Dingen te ondernemen die bij je passen, ook als jij iets anders kiest dan anderen doen. Dat is superspannend en soms is het zelfs doodeng. Helemaal in een wereld die draait om succes en waarin fouten maken of omvallen een dingetje zijn.

Is werken met mij iets voor jou?

Wat als jij weer in lijn kon komen met jezelf? Contact zou kunnen maken met alle gevoelens die in jou leven en dat alles er zou mogen zijn, hoe zou dat voelen, voor jou? Hoe klinkt het als je met je pen of je toetsenbord hand in hand met je kritische zelf op onderzoek naar jezelf zou mogen gaan om te ontdekken wat jij ten diepste wilt? Hoe zou je het vinden als je voortaan keuzes zou kunnen maken die bij jou passen en die niet meer van de mening van een ander afhangen? Wat als je zou kunnen bewegen van “moeten” naar “willen? Hoe tof zou het zijn als jij talenten of superkrachten van jezelf ontdekt waarvan je niet wist dat je ze had? En ook niet dat je ze zocht? 

Er is een manier….

Dat noemen we spelen. Via spel en improviseren kun jij leren om onder woorden te brengen wat er in je leeft.  Want via spel kunnen we in onze meest natuurlijke staat van zijn terechtkomen en dat is flow. Een stand waarin we de tijd vergeten en helemaal opgaan in wat we doen. En we zijn er nog retegoed in ook!

Van harte welkom!

Jij bent hier precies op de goede plek beland. Jij bent niet kapot of gebroken, je bent heel en helemaal oké. Als je met mij gaat werken ga ik je niet repareren en je komt bij mij niet in therapeutische sessies. Zo. Dat is maar gezegd. Wat ik doe is jou op een speelse manier in een veilige setting in contact brengen met je gevoel. Zodat jij dichter bij jezelf blijft en keuzes kunt maken die bij je passen, zonder dat je nog hoeft te luisteren naar de stemmen van anderen of je eigen kritische stem.

Wat doe ik precies?

Ik breng dingen op gang. Geef jou graag een liefdevol zetje in de goede richting. Dat doe ik via creatieve en speelse schrijfopdrachten en met improvisatie- en theateroefeningen. Ik leer je niet zozeer om te schrijven: ik laat je contact maken met je binnenwereld, zodat je zelf naar boven kunt halen wat gezien mag worden. Dingen die uniek en belangrijk zijn, omdat ze jou vertegenwoordigen. Jouw eigenheid bijvoorbeeld, jouw natuurlijke staat van zijn. Jouw talenten, want die heb je. Ik help jou ont-dekselen met mijn schatkist vol creatieve schrijf-, doe- en speloefeningen waarbij ik voorwerpen inzet, als liefdevolle bondgenoten en co-vertellers.

Voorwerpen zijn niet zomaar: ze geven veiligheid, afstand en houvast wanneer jij een verhaal te vertellen hebt dat je emotioneert, of wanneer het pijnlijk of moeilijk is. Ze helpen je ook wanneer je even niet op de juiste woorden kunt komen.

Jouw jeans weet namelijk hoe je erbij zit op een drukke vrijdag  en hij weet ook hoe het voelt als jij binnen op de bank zit op een regenachtige maandagmorgen.

Mijn vader overleed een week voor ik zeventien werd. Op de avond ervoor hadden we ruzie. Hij overleed in zijn slaap en ik heb nooit afscheid van hem kunnen nemen. Die ruzie is niet meer goed gekomen. Toen ik veertig werd, kon ik erover schrijven, met behulp van kleine papiertjes die ik op zolder had teruggevonden. Ze zaten in een stalen kistje, dat op slot had gezeten. Op sommige briefjes stond alleen een datum en een gevoel, andere briefjes waren vanuit perspectief beschreven, in derde persoon enkelvoud. Soms bevatte zo’n papiertje een gedachte vanuit een voorwerp, dat me iets teruggaf over mijn gevoel die dag. Met behulp van deze briefjes kon ik de nacht waarin mijn vader overleed voor het eerst beschrijven, zonder helemaal te hoeven “terugzakken” in de emotie. Sindsdien kan ik beter over mijn vader en de relatie met hem schrijven.

Het inzetten van voorwerpen komt voort uit een persoonlijke zoektocht naar veiligheid. Omdat ik deze niet vond in de volwassenen om mij heen en ik de werkelijkheid te moeilijk vond om op te schrijven, laat staan om erover te vertellen.  Met mijn oude briefjes op zolder vond ik mijn eigen woorden en hervond ik vertrouwen.

Dat is de reden waarom ik voorwerpen inzet als co-vertellers. Op moeilijke momenten in jouw leven had je misschien wel een voorwerp vast. Dat voorwerp kan iets vertellen over dat moment, waardoor het inzicht biedt over wat er met jou gebeurde. En waarschijnlijk weet het voorwerp inmiddels feilloos wat er met jouw handen gebeurt wanneer ze stress ervaren of juist heel ontspannen zijn. Zo’n voorwerp kan dat aan je teruggeven, zodat jij het ook weet en er je voordeel mee kunt doen.

Werken met voorwerpen gebeurt altijd liefdevol. Het treft mij wanneer jij zichtbaar geraakt wordt door je eigen woorden wanneer het voorwerp jou treffend beschrijft. Het ontroert mij wanneer jij een compliment of een liefdevolle boodschap vanuit jouw eigen voorwerp mag ontvangen, terwijl je het in je handen houdt.

Wat heb jij aan mij of aan voorwerpen?

Veiligheid vind ik het allerbelangrijkste wanneer het om werken met emoties gaat. Als bondgenoten geven voorwerpen veiligheid, overzicht en brengen helderheid. Via de derde-persoon-enkelvoud schep je afstand, zodat jij beter onder woorden kunt brengen wat er in jou leeft. Zo gaat het niet direct over jou en kun je een gebeurtenis beter in perspectief plaatsen, zodat het zijn plek krijg en kun jij verder.

Wat vindt zo'n voorwerp er eigenlijk zelf van?

Schrijf (en wees) jezelf

Kom laagdrempelig schrijven en spelen in een kleine groep!

Schrijf jezelf (één-op-één)

Kies deze optie als je met mij je hart in woorden wilt vangen

Winterkeren

Een uniek groepsprogramma rond de Kerst. Ga mee op pelgrimstocht!

Ontmoet jezelf

Wil jij helemaal alignement met jezelf komen? Uniek VIP-programma voor wie écht vette stappen wil zetten.

Mijn missie: Inzicht, ruimte, vertrouwen

Inzicht: jij brengt naar boven wat gezien mag worden. Jouw inzicht geeft je kracht waarmee je een fijne energie in jezelf ontsteekt. Zo ben je je eigen “coach”: je geeft je kern een boost.

Ruimte: na inzicht ontstaat ruimte. Wat wil jij? Hoe ziet jouw wens eruit? Ik laat je op een speelse manier ontdekken waar je hart van gaat kloppen.

Vertrouwen: ik leer jou hoe je mild kunt blijven naar jezelf op de momenten dat je fouten maakt. Ik laat je ervaren wat er gebeurt wanneer je jezelf liefdevol kunt toespreken op momenten dat je dat nodig hebt. Zo kun je je altijd weer met met jezelf verbinden. In vertrouwen.

Wat vonden anderen?