EB-Fotografie fotoshoot netwerkwandeling 12-09-2023 04

Wie kan sturen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

zeilt bij elke wind.

Sturen of kiezen?
Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik vind zoveel dingen leuk dat ik niet altijd een keus kan maken. Waardoor ik soms te lang blijf dralen en ik iets leuks misloop. Op andere momenten blijf ik twijfelen, maak ik geen keuze en gebeurt er niks.
Op Twitter heette ik ooit “overtuigd twijfelaar.”

Beslissingen waren voor mij soms een echt keuzemoeras.
Waren ja, want inmiddels kan ik er beter mee omgaan.
Ik heb namelijk een stuurwoord. Een JA-woord.

Dat scheelt me enorm in besluiten.
Mijn woord is TIJD. Bij iedere afslag, kruispunt of keuzemoment verbind ik mezelf met het begrip ‘tijd’ en zo wordt elke vraag of keuze duidelijker, doordat er een belang aan hangt.
Het belang WAARDE.

Ga ik fietsen voor een boodschap of neem ik de benenwagen? Wil ik trappen en opschieten of wil ik mezelf laten verrassen en dingen zien, onderweg? WAARIN zit voor mij de meeste WAARDE?

Zo wandelde ik gisteren naar de bibliotheek (waar ik eerst besloten had te fietsen) en zag ik onderweg allemaal heel kleine vogeltjes af en aan vliegen met twijgjes, veertjes en ander nestmateriaal. Had ik op de fiets mooi gemist. Een echt cadeautje.

Dat maakt een JA-woord, een stuurwoord, voor mij zo fijn. Er komt ogenblikkelijk antwoord en het klopt altijd. Omdat het WAARDE geeft.

En voor jou misschien ook, als (nu nog) overtuigd twijfelaar.

Wat als ik je zou vertellen dat je met behulp van zo’n stuurwoord voortaan niet alleen betere keuzes voor jezelf maakt, maar dat je ook nog eens sneller – vanuit je eigen gevoel- gaat kiezen? Waarbij het antwoord klopt en elke twijfel overboord kan?

Zo’n JA-woord stuurt je richting van je glimlach, daar waar pure nieuwsgierigheid samenkomt met speelsheid en avontuur.

In een ochtend of middag
–  Stop je met (jezelf voorbij) hollen en krijg je tijd om stil te staan
–  Onderzoek je wat JIJ wilt
–  Zet jij je eigen wensen weer voorop

Tijdens eerdere edities verrasten mensen zichzelf. Soms waren de effecten verbijsterend. Deelnemers werden in beweging gezet, maakten stappen  – soms rigoureus – die natuurlijk heus wel gezet mochten worden, maar waarbij dat JA woord ‘n extra zetje gaf. Een steuntje in de rug.

Voor anderen gaf het woord een aanloopje. Om ergens mee te stoppen of juist om te beginnen. Om “ja” te zeggen, waar het te lang “nee” was geweest.

Die workshop is dus niet zomaar een lolligheidje: het is een kruispunt. En JIJ mag kiezen welke kant je uit wilt. Geldt ook voor de workshop zelf: je kunt ‘m doen in een kleine groep (maximaal 4 deelnemers) en je kunt hem ook 1-op-1 doen, wanneer je zevenmijlsstappen wilt zetten.

Je vindt er hier alles over.

Deze post delen?

Andere blogs

Dát kan toch niet?

Stel je voor dat je zou ontdekken dat je al goed bent, zoals je bent. Dat je leven bedoeld is om vrijuit te leven, je

Lees verder »

Wie kan sturen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

Lees verder »