Odette Wolff
Odette Wolff

Sinds 2010 draag ik de naam Lettersmid. Ik schrijf over alles wat in mij leeft. Het liefst vind ik woorden die nog niet bestaan, waarbij ik me niet laat leiden door grammatica of spelling.

Zachtheid

“Be soft. Do not let the world make you hard. Do not let the pain make you hate. Do not let the bitterness steal your sweetness. Take pride that even though the rest of the world may disagree, you still believe it to be a beautiful place.”
(Iain Thomas – I Wrote This For You)

Sinds een tijdje verzamel ik spreuken die mij raken. Deze vind ik vaak via  :Ravenous Butterflies Meestal plaatst zij er ook een prachtig kunstwerk bij. Mij gaat het vooral om de spreuk, die iets met mij doet, resoneert.

Bovenstaande spreuk gaat over zachtheid. Dat je door zacht te blijven, de mooie dingen kunt blijven zien er daar trots op mag zijn, in een wereld die gedomineerd wordt door negativiteit, haat en boosheid. Ik vind dat we in deze tijd meer zachtheid zouden mogen beoefenen en ontvangen.

Ik ben van de zachtheid. Ik weiger om hardheid in mijn persoonlijkheid op te nemen. Het water uit mijn kraan vind ik hard genoeg. Mijn zachtheid heeft als keerzijde dat ik regelmatig mijn neus stoot, omdat ik niet hard genoeg optreed.  Doordat ik me ben gaan verdiepen in zelfzorg, kan ik beter omgaan met hardheid, zodat het niet meer écht binnenkomt. Ik kan het laten afglijden.

Deze tijd, met daarin zowel de feestdagen als de tijd van een nieuwe lockdown met de bijbehorende energie (of juist een gebrek daaraan) nodigt uit tot zelfzorg. Om naar binnen te keren om te voelen “wat heb ik nu nodig?” Voorheen begreep ik het niet zo goed, dat  zelfzorg. Zodoende knapte de verbinding en ik kan je vertellen dat een gebrek aan verbinding (vooral die met jezelf) niet is aan te bevelen. Het nodigt uit tot ongezond en destructief gedrag.

Ik heb mijn leven gebeterd en nu neem ik het ervan, tussen het (thuis)werk door. Probeer ik toch de dingen te blijven doen die ik leuk vind en die mij energie geven. Zelfzorg is mezelf wentelen in zachtheid, begeleid door een saus van zelfcompassie, gemixt met mildheid, vlokjes zelfspot en een flinke dosis humor.

Met een stapel ongelezen boeken, m’n rituals Jing set en m’n yogablokken (hoei!) zoek ik de stilte op, zodat ik m’n binnenstebinnen kan voeden. Opdat ik de prachtige dingen in de buitenwereld kan blijven zien, want die zijn er.

De komende tijd ga ik mijn veerkracht voeden, in zachtheid. Zodat ik op een later moment weer porties Veerkracht kan uitdelen. Een beetje veerkracht, gecombineerd met een beetje magie, verstopt in kleine online colleges Straalkunde.

Voordat ik kan uitdelen, ga ik wortelen, aarden en voeden. In stilte, want daarin liggen voor mij de antwoorden verborgen. Zodat ik op een later moment weer kan (uit)delen. Wil jij meedoen aan mijn online colleges Straalkunde? Volg deze pagina voor updates rondom Straalkunde of kijk op mijn pagina op Facebook: Fijnbedraad

Wortelen

Eén reactie

  1. Voor mijn gevoel sla je een andere weg in waarvan ik hoop dat deze je gelukkig maakt. Ik blijf je hier volgen, zit namelijk niet op facebook
    Ik hoop ook dat je ons blijft trakteren op je fijne en humoristische verhalen.
    Prachtige benaming Diepzielduiker daar staat de lettersmid in je op.
    Wat ik spijtig vind is het Engels in de citaten. Ik kan ze heus lezen en begrijpen, maar we worden al zo vergeven met die taal.

Meer blogs:

Gemakkelijk – of doemaarwatteritis

Eigenlijk is het verneukeratief. #excuseer Wanneer jij iets heel gemakkelijk kunt, (simpelweg omdat het naadloos past bij wie je bent en wat je

Lievelings

Wat doe jij eigenlijk het liefst?” vroeg iemand mij laatst. Ik vertelde ik dat ik ontzettend veel dingen leuk vind en dat

Eigen-waarde

In de afgelopen dagen, weken, kwam er weer eens zo’n aarzelend stemmetje opzetten. Met de vraag of het allemaal nog wel goed

Word fan!

Select list(s)*

Loading