Zinnig Zetje Vooruit

"Voor iedereen die wel eens in de verkeerde groef van de langspeelplaat blijft hangen."

Vastloper?

Binnen in jou borrelt al een tijdje iets nieuws. Een plan, een idee, een wens. Een verandering. Het is iets waar je heel graag mee aan de slag wilt. Wanneer je ervoor gaat zitten en erover gaat nadenken, neemt je hoofd het over. Je brein schotelt je allerlei doemscenario’s voor. Dus…. begin je maar niet.

Misschien gaat het denken juist wel lekker, merk je dat je gedachten vleugels krijgen en zie je het plaatje al voor je. Wanneer je echter de juiste woorden aan je plan wilt geven, lukt het niet. Dat is lastig want zo blijft je prachtige idee of je plan een beetje hangen.

Je zou graag willen schrijven over je doen en laten, maar hoe begin je? En waarover? Zodra je gaat zitten met pen en papier vluchten de woorden uit je hoofd en blijft je papier of je beeldscherm blanco. Wat je nog wél schrijft, zijn boodschappenbriefjes.

Wat jij nodig hebt, is een Zinnig Zetje in de goede richting.

 

 

“Odette verschuift de aandacht van jou naar het onderwerp waarover je piekert of mee worstelt. Dat doet ze op een onopvallende manier, zodat het niet opvalt. In de tussentijd denk jij op een heel andere manier na over je wens, je plan of je verlangen. Je krijgt perspectief en een inzicht, waardoor je verder kunt. 

Ze leert je –  zonder dat jij dat in de gaten hebt – contact maken met je gevoel. De plek waar je  eigen woorden wonen. Met haar creatieve schrijfopdrachten tovert ze in een mum van tijd je schrijfmoed en je inspiratie boven water. Zo ga je met plezier schrijven en vind je woorden voor wat er in je hoofd woont.”

Een wat? 

Een Zinnig zetje is een Zoomgesprek van 30 minuten waarin je een zetje in de goede richting krijgt zodat je vooruit kunt.

In dit gesprek komen we tot de kern van jouw vraagstuk dat van alles kan zijn: in elk geval is het iets wat op dat moment in jou leeft.

Een Zinnig Zetje gaat nóóit over het resultaat: het is een liefdevol duwtje in de goede richting. Waar je blij van wordt, zodat je zelf weer verder kunt. 

Met een andere bril naar je vraagstuk kijken, zodat je weer plezier gaat vinden in het werken eraan. 

Van wie krijg je een zetje?

Hoi, ik ben Odette. Van jongs af aan bekijk ik de wereld anders. Mijn jeugd bracht ik voor een groot deel op mijn kop hangend door, in bomen of aan een klimrek. Tussen de middag stond ik meestal op mijn hoofd op de bank, onderwijl een broodje etend. Na de pauze zag de wereld er anders uit.

Inmiddels ben ik 53 en sta ik niet meer ondersteboven. (Oh my!) Wat is gebleven is wat anderen mijn kinderlijke blik noemen. Ik kijk vol verwondering naar de wereld en daardoor zie ik andere dingen. En daardoor doe ik ook anders.  

In mijn coaching en training zet ik bijvoorbeeld voorwerpen in. Co-coaches, co-vertellers, die afstand geven wanneer iets te dichtbij komt. Zo ontstaat er een nieuw perspectief. De magie in dit leven zit voor mij in het nieuwsgierig blijven naar de doodgewone dingen. Door daar mijn aandacht op te vestigen en ermee te spelen, krijgt iets doodgewoons een gouden glans en geeft het inspiratie voor iets moois. Het zet me aan tot creativiteit. 

Ik zie de wereld als een enorme speeltuin. Spelen nodigt uit om te leven in het moment en op te gaan in flow. Het is onze meest natuurlijke staat van zijn. Ik geloof dat de mens is gemaakt om een leven lang te spelen en nieuwsgierig te mogen zijn, om de wereld in verwondering op te nemen. Zodat elk alledaags “ding” zijn eigen schoonheid krijgt en de magie ontstaat.

Laat je leiden door nieuwsgierigheid!

Wat zeggen anderen over mijn manier van werken?

Praktisch:

Wat: een brainstorm van 30 minuten die jou inzicht en helderheid geeft over jouw vraagstuk. 
Waar: Online, via Zoom. Geen reiskosten, geen parkeergedoe. 
Hoe: Je kunt een Zinnig Zetje inschieten via de knop op deze website, die jou verbindt met mijn agenda. Per week is er altijd wel een moment beschikbaar. 
Jouw investering: Voor een Zinnig Zetje betaal je € 37,- (vrij van BTW).