Een zetje in de goede richting

Voor als je vastloopt in de groef van de langspeelplaat die blijft hangen

Vastgelopen?

Binnen in jou borrelt iets nieuws. Een plan, een idee, een wens. Een verandering. Het is iets waar je heel graag mee aan de slag wilt. Wanneer je ervoor gaat zitten en erover gaat nadenken, neemt je hoofd het over en schotelt je allerlei doemscenario’s voor. Dus begin je maar niet.

Misschien gaat het denken juist wel lekker en merk je dat je gedachten vleugels krijgen. Zie je het plaatje al voor je. Wanneer je echter woorden aan dat plan wilt geven, lukt het niet. Dat is vervelend want je prachtige idee of je plan blijft nu een beetje hangen.

Wat jij nodig hebt, is een zetje in de goede richting.

“Odette verschuift de aandacht van jou naar het onderwerp waarover je piekert of mee worstelt. Dat doet ze op een onopvallende manier, zodat jij het niet in de gaten hebt. In de tussentijd denk jij al op een heel andere manier na over je wens, je plan of je verlangen. Je krijgt perspectief en een inzicht, zodat je verder kunt. 

Ze leert je –  zonder dat jij dat in de gaten hebt – contact maken met je gevoel. De plek waar je  eigen woorden wonen. Met creatieve schrijfopdrachten tovert ze in een mum van tijd je schrijfmoed en je inspiratie boven water. Zo ga je met plezier schrijven en vind je woorden voor wat in je zit wat naar buiten wil.”

Een wat? 

Een Zinnig zetje is een Zoomgesprek van 30 minuten waarin je een zetje in de goede richting krijgt zodat je vooruit kunt.

In dit gesprek komen we tot de kern van jouw vraagstuk dat van alles kan zijn: in elk geval is het iets wat op dat moment in jou leeft.

Een Zinnig Zetje gaat nóóit over het resultaat: het is een liefdevol duwtje in de goede richting. Zodat je zelf weer verder kunt. 

Met een andere bril naar je vraagstuk kijken, zodat je weer plezier gaat vinden in het werken eraan. 

Van wie krijg je een zetje?

Van mij, Odette. Van jongs af aan bekijk ik de wereld anders. Mijn jeugd bracht ik voor een groot deel op mijn kop hangend door, in bomen of aan een klimrek. Tussen de middag stond ik meestal op mijn hoofd op de bank, onderwijl een broodje etend. Na de pauze zag de wereld er anders uit.

Inmiddels ben ik 53 en sta ik soms nog steeds ondersteboven. Ik kijk vol verwondering naar de wereld en daardoor zie ik de dingen anders.  Met coachvragen zet ik bijvoorbeeld voorwerpen in als co coaches en vertellers, die perspectief geven. De magie in dit leven zit voor mij in het nieuwsgierig blijven naar de doodgewone dingen. Door daar mijn aandacht op te vestigen en ermee te spelen, krijgt het gewone een gouden glans en geeft het inspiratie voor creativiteit. 

Laat je leiden door nieuwsgierigheid!

Wat zeggen anderen over mijn manier van werken?

Wat levert zo’n zetje jou op?

  • Inzicht.  Wat is er al? Denken in mogelijkheden in plaats van in dingen die niet kunnen. 
  • Ruimte. Doordat ik je anders laat kijken, ontstaat ruimte voor een frisse blik, zodat je helderheid krijgt. 
  • Perspectief. Met een frisse blik ontstaat een nieuw perspectief.
  • Ideeën. De ideeënfontein in mijn hoofd laat jou bruisen, zodat het weer gaat stromen en jij weer aan de gang kunt. Tot wéken na het Zetje. 
 

Praktisch:

Wat: een brainstorm van 30 minuten die jou inzicht en helderheid geeft over jouw vraagstuk. 
Waar: Online, via Zoom. Geen reiskosten, geen parkeergedoe. 
Jouw investering: Voor een Zinnig Zetje betaal je € 47,- (vrij van BTW).
Hoe:
  1. Via de knop op deze website vul je je gegevens in.
  2. Je ontvangst een bevestiging plus een factuur en een agendalink per mail.
  3. Na betaling van de factuur schiet je via de agendalink zelf een afspraak in.

 

Tot half augustus is er één Zetje per week beschikbaar.