Zoom in: van niets naar pure magie

De dagen zijn nog kort en de avonden lang. In de donkerste maanden van het jaar vind ik het leuk om met jou in verbinding te blijven. Daarom organiseer ik in de wintermaanden graag iets lichts en luchtigs: de ZOOM-in.

Een online uurtje in gesprek met elkaar via Zoom zonder voorafgaand programma, agenda of doel, anders dan verbondenheid. 

Verkennen

Wat mag er zijn? Wat mogen we daarvan op luchtige wijze onderzoeken, bespelen, vinden of ontdekken?

Inzoomen

Wat betekent deze vraag of dit thema voor jou? Wat heeft de ander aan jouw benadering? (Meer dan je denkt)

delen

Delen = Helen + ontdekken + leren + inspireren x verbinding creëren.

Oogsten & Verankeren

Welk inzicht neem jij hieruit mee? Vang jouw "schat" in eigen woorden.

Ik zie ernaar uit om met jou in te zoomen op een thema. Of misschien kunnen we gewoon het licht eens op iets alledaags en doodgewoons uit het leven laten schijnen.

Omdat sommige dingen zo gewoon zijn geworden, dat we ze niet meer zien. 

De ZOOM-in komt voort uit de Zinnige ZOOMeravonden waaruit ik diepe inzichten en zachte ontmoetingen en verbindingen mee mocht nemen naar hier.

Deze plek, de Zoom-inn,  is mijn creatieve broedplaats waarin je vrij kunt denken, jezelf mag uitspreken en mag spelen met ideeën en overtuigingen. En waar je belemmerende overtuigingen mag gaan loslaten. 

We vieren het licht en de luchtigheid in de donkerste maanden van het jaar.

Tijdens elke Zoom-IN trek ik een orakel kaart met een persoonlijke boodschap voor jou. Dat kan een bomenkaart zijn, een vrouwenkaart of een dierenkaart. Jij mag kiezen!

Plenair verkennen we op luchtige wijze een thema of een stelling, waarbij we de humor en de emotie niet schuwen. Zo’n thema kan iets zijn uit het nieuws, waar we op doorkauwen. De avond is echter niet te voorspellen, dus het kan ook zomaar iets zijn dat we ingaan op iets wat spontaan opkomt.

We kunnen het bijvoorbeeld hebben over verwachtingen. Zijn die  nuttig of belemmeren ze ons in wie we zijn? Of we bepreken de omgang met ons innerlijk kritisch stemmetje. Welke functie heeft zo’n stem? Er is ook een uurtje geweest waarin we onderzochten welke relatie je binnenkant heeft met je buitenkant. En of ze elkaar kunnen beïnvloeden.

Wanneer het thema helder is, gaan we in kleine groepjes uiteen (breakout rooms), zodat we kunnen INzoomen om te onderzoeken wat zo’n thema voor jou persoonlijk betekent. Hoe jij en de ander je weg erin vindt. Waar je tegenaan loopt, waarover je struikelt of hoe jij dat thema hebt getackeld. Jouw beleving doet ertoe!

Het doel is om gezamenlijk te ontdekken, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Zo ontstaat er licht en ruimte en daarmee ook inzicht, ruimte en vertrouwen. Na ongeveer een minuut of tien kom je weer terug vanuit de break-out rooms, zodat we onze  inzichten en schatten met elkaar kunnen delen. Tot slot verankeren we onze persoonlijke “oogst” in een creatieve schrijfoefening. Zo kun jij je inzichten op eigen wijze en in eigen woorden vangen en bewaren. zodat je er langer plezier van hebt.

Geen gedoe: in de donkere maanden staan licht en luchtigheid voorop

Praktisch:

De Zoom-inn kent geen vast of terugkerend schema: ik organiseer ‘m gewoon wanneer ik er zin in en behoefte aan heb.

Voor nu is dat woensdag 11 januari, van 20-21 uur, via Zoom.

Investering:

De  ZOOM-in vraagt jouw nieuwsgierigheid, je open blik, je aandacht, je actieve inbreng en een uurtje van je tijd.

Je financiële bijdrage is vrij: jij bepaalt (met een minimum van € 5,- en een maximum van € 15) wat zo’n uurtje je waard is. Geen factuur = helemaal oké! In dat geval vraag ik je om een review: zo komen we allebei vooruit. Wil je wel een factuur? Geef dat op de avond ter plekke aan. De factuur is overigens vrij van BTW (Fijnbedraad neemt deel aan de Kleine Ondernemers Regeling

Ik kom naar de Zoom-in