Zoom in!

Geen agenda of programma anders dan verbinding

Zoom-in: een licht en luchtige avond

Een licht en luchtig uurtje in de avond. In- en Uit Zoomen zonder agenda, programma of doel, anders dan verbinding.

Heeft dat zin?

Absoluut. Klein geluk, gelardeerd met een vleugje magie die ontstaat wanneer je in verbinding met elkaar en met jezelf kunt zijn.

Verwondering, geserveerd met lichte terughoudendheid, dat omslaat naar openheid wanneer we elkaar ontmoeten en herkennen in gedeelde ervaringen.

Geen program, behalve die van het leven. Niet graven en tóch vinden. Gevonden schatten bewaren op je eigen-wijze.

“Iedereen zou zichzelf regelmatig een dosis Odette mogen gunnen.

Bij de Zinnige Zoomeravond bijvoorbeeld, ontstaat weer ruimte in je hoofd en vind je nieuwe deurtjes in je eigen gedachtegangen. 

Door de schrijfoefeningen vind ik de magie in het alledaagse terug. In dat wat we als vanzelfsprekend beschouwen in ons leven, de mensen om ons heen en de dingen die we meemaken.”

Wat is de zoom-in?

Als mens zijn we allemaal verschillend. Tegelijk ervaren we precies hetzelfde. De ene keer breeduit grijnzend, op andere momenten verschijnt er een frons tussen onze wenkbrauwen. De omgang met je kritische stem is bijvoorbeeld zo’n gemeenschappelijke deler. Hoe komt het nou toch dat als we iets doms hebben gedaan, we onszelf daar genadeloos in kunnen afstraffen? Terwijl wanneer onze liefste vriend(in) dezelfde fout maakt, we ogenblikkelijk klaar staan met koffie, zakdoekjes en gebak? 

Hoe we tegen onze binnen- en buitenkant aankijken is er nog zo één. In hoeverre is die buitenkant eigenlijk van invloed op onze binnenkant? En hoe zit dat dat andersom? Is er eigenlijk wel een lijntje en heeft dat een relatie met elkaar? 

Ooit nagedacht over de vraag: wat zou je willen zijn als je een dier kon zijn? Of in welke sectie van de bibliotheek  we je kunnen vinden, als je een boek zou zijn?  

Voor dat soort prangende vragen is er nu de Zoom-in.  Een licht en luchtig uurtje in- en weer uitzoomen op een gemeenschappelijk thema, waarin we elkaar vinden in verbindende gesprekken over het leven zelf. Even in- en uitzoomen levert je een frisse blik op plus een nieuw perspectief. Zo kun je weer vooruit.

Ander perspectief? Zoom-in!

“Het is bijzonder hoe Odette van niets iets magisch maakt. Zo’n Zoomeravond begint met niets en eindigt met een bijzondere ontmoeting met gelijkgestemden in wederzijdse herkenning. 

Je neemt altijd iets van de ander mee wat je voor jezelf mag gaan inzetten.” 

Wat heb jij aan ’n Zoom-in?

  • Bijzondere ontmoetingen: gezellig Zoomen met gelijkgestemden;
  • Herkenning: je ervaart dat je niet de enige bent die ergens tegenaan loopt in dit leven; 
  • Inzicht: je gaat denken in mogelijkheden in plaats van in je eentje doemdenken met scenario’s die niet werken;
  • Inspiratie uit de verhalen die we met elkaar delen;
  • Ruimte en perspectief: vanuit kantelen en omdenken ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en gedachtenpaadjes;
  • Cadeautje: je krijgt een persoonlijke krachtdierenkaart die klopt voor jou.

“Bij Odette krijgen de dagelijkse dingen een extra glans en blijken ze belangrijke informatie voor ons te bevatten.

Ik word daar blij van en naderhand voel ik me lichter, opgeruimder, hoopvoller, meer geïnspireerd en creatiever. Dan durf ik zelf ook weer wat groter te dromen.” 

Praktisch:

Wat: een licht en luchtig uurtje via Zoom 
Wanneer:  eens per maand, data 2024 volgen  
Hoe: plenair bespreken we een onderwerp dat ter plekke opkomt (er is geen agenda) en vervolgens ga je in kleine groepjes van 2-3 mensen via Breakout rooms uiteen. Zo kan je jouw kennis, inzichten  en ervaring uitwisselen met anderen.  En zij met jou. Je inspireert elkaar dus over hoe je tegen de kwestie aankijkt. Na 10-15 minuten keren we uit de rooms terug en delen we plenair onze inzichten. Je persoonlijke oogsten leg je we vast met een schrijfoefening en tot slot krijg je een afgestemde krachtdierenkaart. 
Jouw investering: 60 minuten van je tijd, waarin ik je vraag om in het moment aanwezig te zijn en actief deel te nemen.  
Factuur: niet, dit uurtje organiseer ik heel graag en gratis.  

 

Nooit meer wat missen?

Abonneer je op de Zinnige mail. Geen spam. Beloofd.