Zoom-in

Geen agenda of programma anders dan verbinding

Zoom-in: een licht en luchtige zoomeravond

Een licht en luchtig uurtje in de zomer via Zoom. Een uurtje zonder agenda, programma of doel, anders dan verbinding.

Heeft dat zin?

Absoluut. Klein geluk, gelardeerd met een vleugje magie die ontstaat wanneer je in verbinding met elkaar en met jezelf kunt zijn.

Verwondering, geserveerd met lichte terughoudendheid, dat omslaat naar openheid wanneer we elkaar ontmoeten en herkennen in gedeelde ervaringen.

Geen program, behalve die van het leven. Niet graven en tóch vinden. Gevonden schatten bewaren op je eigen-wijze.

“Iedereen zou zichzelf regelmatig een dosis Odette mogen gunnen.

Bij de Zinnige Zoomeravond bijvoorbeeld, ontstaat weer ruimte in je hoofd en vind je nieuwe deurtjes in je eigen gedachtegangen. 

Door de schrijfoefeningen vind ik de magie in het alledaagse terug. In dat wat we als vanzelfsprekend beschouwen in ons leven, de mensen om ons heen en de dingen die we meemaken.”

Wat is de zoom-in?

We kunnen als mens zo lekker stoeien met het leven en met de uitdagingen waar we tegenaan lopen. Tenminste, we zijn geneigd dat te denken wanneer we er in dreigen vast te lopen, of er wat van te vinden. Maar misschien botst dat leven wel juist tegen ons aan, wie zal het zeggen?

Als mens zijn we allemaal verschillend. Tegelijk ervaren we precies hetzelfde. De ene keer breeduit grijnzend, op andere momenten verschijnt er een frons tussen onze wenkbrauwen. De omgang met je kritische stem is bijvoorbeeld zo’n gemeenschappelijke deler. Hoe komt het nou toch dat als we iets doms hebben gedaan, we onszelf daar genadeloos in kunnen afstraffen? Terwijl wanneer onze liefste vriend(in) dezelfde fout maakt, we ogenblikkelijk klaar staan met koffie, zakdoekjes en gebak? 

Hoe we tegen onze binnen- en buitenkant aankijken is er nog zo één. In hoeverre is die buitenkant eigenlijk van invloed op onze binnenkant? En hoe zit dat dat andersom? Is er eigenlijk wel een lijntje en heeft dat een relatie met elkaar? 

Voor dat soort prangende vragen en kwesties  is er de Zoom-in.  Een licht en luchtig uurtje in- en weer uitzoomen op een gemeenschappelijk thema, waarin we elkaar vinden in verbindende gesprekken over het leven zelf. Even in- en uitzoomen levert je een frisse blik op plus een nieuw perspectief. Zo kun je weer vooruit.

Tijdens eerdere edities vonden we niet-alledaagse oplossingen voor alledaagse problemen. Er werden bijvoorbeeld creatieve varianten op “fouten” bedacht. Niet goed kunnen plannen werd een kwaliteit, namelijk “optimistisch zijn in je tijdbeleving”. En niet lekker gaan op schakelen en multitasken is niet star: dan ben je gewoon “goed in je eigen flexibiliteit.”

Zoom in als je perspectief wilt!

“Het is bijzonder hoe Odette van niets iets magisch maakt. Zo’n Zoomeravond begint met niets om te eindigen in elkaar vinden in wederzijdse herkenning.

Je neemt altijd iets van de ander mee wat je voor jezelf mag gaan inzetten.” 

Wat heb jij aan zo’n Zoomeravond?

  • Ontmoetingen: je zoomt met gelijkgestemden;
  • Herkenning: je ervaart dat je niet de enige bent die ergens tegenaan loopt in dit leven; 
  • Inzicht: je gaat brainstormen in mogelijkheden in plaats van doemdenken in je eentje met scenario’s die niet werken;
  • Inspiratie: deze vind je uit de verhalen die we met elkaar delen;
  • Ruimte: doordat je een ander perspectief krijgt, ontstaat ruimte; 
  • Cadeautje: je krijgt een persoonlijke kaart die klopt voor jou.

“Bij Odette krijgen de dagelijkse dingen een extra glans en blijken ze belangrijke informatie voor ons te bevatten.

Ik word daar blij van en naderhand voel ik me lichter, opgeruimder, hoopvoller, meer geïnspireerd en creatiever. Dan durf ik zelf ook weer wat groter te dromen.” 

Praktisch:

Wat: een licht en luchtig uurtje via Zoom 
Wanneer: donderdag 14 september, van 20-21 uur
Hoe: plenair bespreken we een onderwerp dat ter plekke opkomt (er is geen agenda) en vervolgens ga je in Breakout rooms uiteen. Zo kunnen jullie je wederzijdse kennis en frisse blik met elkaar delen. Zo inspireer je elkaar over hoe je tegen de kwestie aankijkt. Na 10-15 minuten keer je terug en delen we plenair onze inzichten. Tot slot krijg je een schrijfopdracht zodat je je persoonlijke oogst in je eigen woorden kunt vangen.  
Jouw investering: 60 minuten van je tijd, waarin ik je vraag om in het moment aanwezig te zijn en actief deel te nemen.  
Factuur: niet, dit uurtje organiseer ik heel graag en gratis.  

 

Nooit meer wat missen?

Abonneer je op de Zinnige mail. Geen spam. Beloofd.