Aanbod

Waar ben je naar op zoek?

“Je kunt een mens niets leren; je kan ‘m alleen helpen het te ontdekken in zichzelf”

Galilei

Vind je zin: niet spellen maar spelen!

Workshop, 1-op-1 (online)

Aandenkertje

Een woord vinden waarmee je jezelf weer voorop kunt stellen

Losse 1-op-1 sessie (online)

De Ont-moeting

Een online excursie waar je antwoord vindt op meer dan alleen de vraag waar je blij van wordt. Weg met de moetjes!

Traject 1-op-1 van 3 maanden (online)

Lang zul je spelen! - 1-op 1 online op avontuur

Op ontdekkingstocht: schrijven als ingang om de logica in je eigen zinnigheid te vinden. Niet spellen maar spelen!

Schrijf in de buurt!

Schrijf je eigen zin: niet spellen maar spelen

Binnenkort live! In Amsterdam-Noord!

Emoties voelen, gedachten hebben

Je kunt soms van die nare gedachten hebben. Dat anderen je zat zijn omdat je niet leuk genoeg bent. Of niet succesvol genoeg. Dat nare stemmetje van je criticus schreeuwt dat het allemaal niet goed is. Door dat geschreeuw kun je die andere stem, dat zachte stemmetje dat je toejuicht wanneer je iets moeilijks doet of spannends, niet horen. Irritant!

Alle gedachten en emoties die we hebben, horen bij ons mens-zijn. Tegelijk is het heel menselijk om erin vast te lopen. Omdat ons brein nu eenmaal is ingesteld op negativiteit en hulp nodig heeft om negatieve paadjes en overtuigingen los te laten. Ons brein gedraagt zich als klittenband wanneer het om negativiteit gaat: het blijft zo lekker plakken. Terwijl ons brein zich als Teflon opstelt als het om leuke, positieve gedachten gaat. 

Sommige mensen zien gedachten als wolkjes: ik noem ze liever breinscheten. En soms mag je die knetterend loslaten!

Spelen om ermee te zijn

In deze maatschappij zijn we gericht op status, macht en dóen. Daardoor vergeten we dat we zijn gemaakt om te  zíjn. Spelen brengt je terug naar de oorsprong van wie je ooit was en nog steeds bent. Het geeft je de vreugde die je ervaarde als kind, toen je je over het leven mocht verwonderen en de wereld als één grote speeltuin zag, vol mogelijkheden. Spelen is opgaan in een gemoedstoestand waar nieuwsgierigheid woont en die je terugvoert naar je onbevangen en spontane ik. Waarin je in contact kunt staan met jezelf en je gevoelens, omdat het oké is wie je bent. Los van de gedachten die je elke dag over jezelf kunt hebben. Die breinscheten. 

 

In speelse onbevangenheid kun je elke dag kiezen om in te stappen als jezelf, wanneer het leven dat van je vraagt.  Zodat je trouw kunt zijn aan wie je bent en wie je bedoeld was te zijn. 

 

Omdat je altijd al goed genoeg was, lief mens!