De Ontmoeting

Een online 1-op-1 excursie die de vraag beantwoordt waar je blij van wordt. 

Jij hebt...

…. een (loopbaan) vraag, of een wens. Er kriebelt iets van binnen dat je verder wilt onderzoeken. Maar hoe? Wat? Waar? Je houdt niet van stil staan, liever denk je erover na tijdens een wandeling of een fietstocht buiten, HEE KIJK NOU EEN KOE!

Verdikkeme, wéér afgeleid. Dan maar weer een rondje piekeren over hoe dat nou moet met die vraag, welke vraag? Hè jasses. De volgende dag verschijnt er een briljant antwoord in je, alleen weet jij ALLANG de vraag niet meer. Intussen rennen je gedachten mini-marathons in je hoofd. Die ene vraag verdwijnt in de waan van alledag. Ah… geeft niet. Volgende keer…. Oh nee. Dit keer voelt het anders. Een sprankje hoop, vermengd met een vleugje verlangen.

Iets in jou is nieuwsgierig naar hoe het anders kan. Een nieuw spoor, een ander pad. En doe maar met kleine stapjes want je hoeft geen transformatie of verandering. Je wil alleen dat vage wensje of verlangen helder krijgen. Zou toch wat zijn, niet?  

En misschien lief mens, wil je onderzoeken waarom je telkens weer op hetzelfde lijkt uit te komen. Je had de ramen opengezet voor een frisse wind en potverdikke, daar is jouw zure Annie, Vage Arie of Trage Truus weer. Altijd commentaar, altijd met bezwaren. Ze roepen gemene dingen tegen je, dat je niks kunt en niet goed genoeg bent. Je bent er helemaal klaar mee en je wilt ze de huur van je bovenkamer opzeggen (sterker, ze betalen niks en zijn er tóch) maar dat lijkt nog niet zo gemakkelijk. Mènnnnn! Hoe krijg je die figuren uit je systeem?

Niet spellen: spélen

Je kunt soms van die nare gedachten hebben. Dat niks lukt, dat anderen je zat zijn. Omdat je niet leuk, niet vlot of niet sexy genoeg bent. Of niet succesvol genoeg. Dat nare stemmetje van je criticus schreeuwt dat het allemaal niet goed is. Door dat geschreeuw kun je die andere stem, dat zachte stemmetje dat je toejuicht wanneer je iets moeilijks doet of spannends, niet horen. Irritant!

Daar kun je natuurlijk met iemand over praten. Maar als je ook maar een beetje fijnbedraad bent, met een hoogsensitief hoofd, dan weet je ook dat je geneigd bent om in je hoofd te kruipen wanneer je over problemen gaat praten. Dan krijgen die dingen ruimte en jouw hoofd is heel slim in het beredeneren van problemen en het vinden van oplossingen. In verschillende scenario’s, inclusief mogelijke omweggetjes, vlucht- en sluiproutes. Done that! 

Jij zoekt een andere benadering, anders was je nu niet hier. Toch? Van nature ben je speels aangelegd en je denkt graag associatief. Je ziet het hele plaatje (of de film) al gauw voor je en je bent nieuwsgierig naar andere manieren om antwoorden op je vraag boven water te halen. Als cadeautjes vanuit jezelf in de meest pure vorm.

Dat kan!

Mand-versie:

 1. Wij maken kennis vooraf en ik stel je wat vragen over jouw kwestie, die jij uitlegt.
 2. Klikt het? Dan plannen we een kijk-speel & doe sessie van 1,5 tot 2 uur. Ik stel een programma op maat voor je samen waarin we de rode draad en de essentie voor jou naar boven halen. Ik leg verbanden, zeg iets geks, wijs op iets waarvan je neus gaat glimmen en jij reflecteert op wat er gebeurt. Waarna je hoofd *ploink* zegt en er kwartjes rollen.   
 3. Je krijgt een 3D verslag van mij waarin ik je teruggeef wat ik hoorde en zag bij jou in de Zoomsessie. Daarbij lees en vertaal ik óók je gezicht, je mimiek én je bewegingen. Handig voor later.  
 4. Een maand later duik ik kort bij je op de lijn: hoe is het dan?

Zeg eh… maar wat gaan we eigenlijk doen?

Spelen! Via creatieve (schrijf)opdrachten ga je contact maken met je binnenwereld. Je intuïtie. Waar je wensen en verlangens wonen. Je drukke hoofd mag met pauze en vanuit de hartverbinding die ontstaat, vind je antwoorden die kloppen. Waardoor kwartjes vallen, puzzelstukjes in elkaar passen, jij gaat zingen en je lijf gaat dansen.   

Claro. Hoe doen we dit?

 • Vooraf: we maken kennis om te kijken of het klikt en of ik de juiste persoon ben voor jouw vraag. Gaan we samenwerken? Dan ontvang je een korte vragenlijst die je beantwoordt, zodat ik een op maat gemaakt programma voor je kan maken. 
 • Tijdens: je krijgt een 1-op-1 sessie van 1,5 tot 2 uur die op jou is afgestemd. Geen sessie is hetzelfde: zelfs niet wanneer je over een tijdje nóg zo’n sessie komt doen. En ook niet wanneer je beste vriendin zich met hetzelfde probleem meldt.  
 • Locatie: online, via Zoom. Dat betekent dat jij altijd in je eigen veilige ruimte zit en je geen gedoe hebt met files, OV of parkeren.
 • Achteraf: Je krijgt een verslag van mij waarin ik je teruggeef wat ik hoorde en ik lees daarbij je óók gezicht, je mimiek én je bewegingen. Handig voor later en zo kun jij deze 3D reflectie voor je laten werken. 
 • Een maand later bel ik je. Hoe is het en tot welk inzicht ben je gekomen? Wat heeft nog aandacht nodig?
 • Investering: voor een ontmoeting betaal je € 295,-  (Vrij van BTW).

Wanneer wil je een ontmoeting?

 • Als de vraag: “waar word je blij van?” een frons tussen je wenkbrauwen geeft doordat je geen idee hebt en dat wel graag wilt.  
 • Er knappert een wensje, een kriebeltje, een verlangen in jou. Het is iets waar je zelf nèt niet bij kunt komen. Hè!     
 • Wat je doet lijkt niet goed te passen bij wie je bent en je bent nieuwsgierig hoe dat zit. 
 • Wanneer je resoluut wilt zijn en je continu overhoop ligt met de overtuigd twijfelaar in jou, die niet kan beslissen. Die wikt, weegt en niet tot keuzes komt en dan ten lange leste roept:  “mij maakt het niet uit, ik vind alles leuk”. Spoiler: jij vindt echt niet alles leuk en diep van binnen vind je ook niet alles goed. 
 • Als je klaar bent met die zure stem van je criticus die overal iets van vindt. Jij wilt liever zijn voor jezelf. En die criticus mag terug zijn hok in. Kssjt. Af! 

 

Wat weet of kan ik daarna allemaal?

Na deze online excursie: 

 • Hak je fluitend knopen door bij keuzes die al te lang zijn blijven sudderen;
 • Tem je de stem van jouw kritische Annie of Arie en ga je zelf weer ergens iets van vinden;
 • Weet je waarom je doet wat je doet en kun je daar in de toekomst beter op anticiperen;
 • Weet je niet alleen waarvan je hart gaat zingen: je gaat die plekken en momenten sneller herkennen en er vaker naartoe bewegen.    

Ervaringen

“Wie gelooft dat werken aan persoonlijk levensgeluk en welbevinden duur is, vergist zich in de kosten van het gebrek eraan.”

Mijn begeleiding is geen coaching of therapie. Het is een ervaring. Of jij het de moeite waard vindt om dit bedrag te investeren in jezelf, hangt af van de vraag wat je met “De ontmoeting” hoopt te bereiken. De Ontmoeting is iets anders dan een paar laarzen kopen of een nieuw koffiezetapparaat, doordat je vooraf niet precies weet wat je krijgt. Regelmatig zie ik dat mensen ontwikkelingswerk bij zichzelf blijven uitstellen tot het niet langer kan, waarop ze vastlopen. In dat geval duurt de weg terug altijd langer en vraagt deze een grotere investering.

Vraag jezelf dus af: wat kost het me als ik dit niet doe en wat levert het me op wanneer ik tijd en geld in mijn persoonlijk welzijn investeer?

Soms zijn werkgevers bereid om de kosten van begeleiding te vergoeden in het kader van ziektepreventie. In dat geval maak ik graag een offerte voor jou op basis van zakelijke tarieven.