1c5cbf04-d759-49f5-bf1f-9ae2ee87b20b

Wat is nou eigenlijk écht raar?

Mijn eerste maanden zonder ziekenhuiswerk liggen achter me. Ik zag ernaar uit en tegelijkertijd miste ik mijn bijna dagelijkse fietstochtje ernaartoe. Het park vol treurwilgen, waar je al vroeg in het voorjaar in de gaten krijgt dat het lente is geworden.

Het ziekenhuis zelf mis ik niet. Voor geen meter. En ja, dat komt uit mijn tenen. Raar hè?

Blijkbaar kun je dus ergens te lang blijven. Mijn hoofd heeft zo lang de regie gevoerd over mijn loopbaan dat ik ben vergeten dat ik ook gewoon eerder had kunnen weggaan. Ofwel: dat ik daarin een keuze had.

Iets met veiligheid en een vast inkomen. Dat hamsterrad, waar ik in zat en waarvan ik vond dat ik er niet uit kon stappen, zonder me te bezeren. Nu het rad een tijdje stilstaat blijkt het uitstappen eigenlijk heel erg mee te vallen. Ik ben niet zo duizelig als ik dacht en ergens anders op- of instappen blijkt ontzettend geinig om te testen.

En nee, ik ben geen Toos Werkloos. Ik heb een bedrijf.  

In deze loondienstvrije maanden deed ik enkele markante ontdekkingen

  1. Als ik geen bezieling ervaar, loopt mijn batterij leeg.
  2. Wanneer ik iets doe wat ik leuk vind EN op mijn eigen wijze =  batterij stuwing (overlopen van energie) 
  3. Werken met mijn lijf laadt op en ontlaadt. 

Precies die dingen die in het ziekenhuis verloren gingen. Als beginnend karduwoloog en rolmaat deed ik liftdansjes. Daar ging ik van aan en de patiënt ook. In de lift verzorgde ik alternatieve vlieginstructies wanneer ik voelde dat mijn patiënt angstig was. Tot iemand zei, dat zoiets raar was. Toen deed ik het niet meer.  

Wanneer ik niet op mijn eigen manier mag werken verdwijnt de bezieling en word ik ziek. Wanneer ik ‘normaal’ moet gaan doen voel ik me raar. Van ‘gewoon doen’ loopt mijn plezierballonnetje leeg. 
Ik ben van de raar. Niet alleen ben ik directrice van mijn eigen rariteitencircus, toevallig ben ik er ook Beschermvrouwe van. Ongediplomeerd. 

Raar is mijn handelsmerk.
Kom maar op met je raar. Ik lust het rauw. (En gebakken of gestoofd ook.)

Deze zomer ga ik daarom heel veel rare dingen doen. Testen, uitproberen, experimenteren, klooien. Eens zien waar ik allemaal nog meer van ‘aan’ ga. Het kan me niet eens zoveel schelen of dat nou de zoektocht naar een (bij)baan is, het testen van verschillende smaken ijs of het in elkaar knutselen van een nieuwe workshop. Er ligt een schat aan trainingen in mijn bovenkamer te trappelen om de wereld in geslingerd te worden.

Vooral lekker voelen of het past, zonder gedoetjes met tijd of geld. Ik zie wel.

Koningin van het klein
Het eerste besluit daarin viel over vervoer en zo werd Aaf, mijn elektrische fiets, werkloos. Ze doet niets met mijn spiermassa en gezien de problemen met mijn rug kan ik dat niet gebruiken. als bij toeval besloot het fietscomputertje ermee op te houden dus nu moet ik wel. Correctie: ik màg zelf trappen. En sturen.

Hoe zit het met jouw rariteiten en eigen-aardigheidjes? Ik help je graag ze boven water te halen om te zien voor wat ze zijn: je kwaliteiten en talenten. Heb ik toevallig een neus voor.


Deze post delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer blogs

Wat is nou eigenlijk écht raar?

Mijn eerste maanden zonder ziekenhuiswerk liggen achter me. Ik zag ernaar uit en tegelijkertijd miste ik mijn bijna dagelijkse fietstochtje ernaartoe. Het park vol treurwilgen,

Lees verder »

Dát kan toch niet?

Stel je voor dat je zou ontdekken dat je al goed bent, zoals je bent. Dat je leven bedoeld is om vrijuit te leven, je

Lees verder »

Wie kan sturen…..

Wanneer jij je verbindt met een waarde, kun je beter sturen in de richting van de JA en blijf je weg van de dingen die je niet meer wilt

Lees verder »

Bedrijfscorrespondentie

Amsterdam, 11 maart 2024 Lieve Odette, Van harte gefeliciteerd met je 54e verjaardag.In het afgelopen jaar heb ik met bewondering gekeken naar de manier waarop

Lees verder »